Problem s ocima

524
5.2.23 15:59

Problem s ocima

Krasnou nedeli preju. 🙂 Mam dotaz, zajimaji me zkusenosti, zda nekdo nemel stejny problem jak ja. Skoro mesic me svedi, nebo pali oci, nebo mam pocit treba rasy v ocich. Oci nemam zarudle, na pohled by clovek nic nerekl, neslzi mi, ani nehnisaj. Padaj mi teda k tomu vic rasy nez normalne. Byla jsem 4× na ocnim. Rekli mi, ze nic nevidi, ze je to nejspis virovy zanet spojivek a ze to trva delší cas, nez to prejde. Pak jsem se dostala k moji ocarce, ze to spis bude zanet vicek. Jenze to je sileny, na to se neda nemyslet, jak mi bylo doporuceno. Poprve jsem dostala atb. kapky, nic, kapky na alergii, nepomohlo. Prej na virovy infekce nic neni a dale, ze to casto bejva chronicke. Mam si proste kapat, nebo davat masticku do oka - umele slzy. Je pravda, ze ty oci zacaly, kdyz jsem byla klasicky nemocna ( dlouho jsem mela ucpany dutiny, vubec se mi nepoustela ryma ). Ale to se jako neda, nejhorsi je, kdyz jdem spat a jak je klid, tak to proste dost vninam. Nezazil toto nekdo? Ja uz to sem pisu ciste ze zoufalosti. 😌

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5683
5.2.23 16:08

Ocutein forte kapky. Skutečně pomáhá. Okamžitá úleva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
193
5.2.23 16:45

Ahoj, ja s tim bojuju uz 2 roky, zacalo mi to po covidu, taky mi na ocnim nebyli schopni pomoc, kapu zvlhcujici gel do oci ale uplne dobry to neni. Zkousela jsem uz vsechno mozne vcetne napr kortikoidovych kapek 🤔 Nerada veci hazu na covid ale nemohl to byt i pripad tve nemoci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3075
5.2.23 18:06

Mám to taky tak, svědí mě jakoby víčka, tam kam se maluje oční linka. Oční tvrdí, že je to alergie, doporučila mi čistit nějaký Blaphagelem, to je sice celkem fajn, ale oči svědí pořád. Chci se ještě objednat teda na alergologii, jestli skutečně je to alergie, nebo ne.
Je jedno, jestli mám brejle nebo čočky :think: Trvá to už rok. Chci jít na laser odstranění dioptrií a upřímně nevím, jestli je to v tomhle stavu dobrej nápad. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
524
5.2.23 18:49

@Quinn7 Ja teda byla shodou okolnosti na zacatku ledna byla na alergu ( ale ne ze me svedi oci ), ale zkrze potravinove alergie. Dr mi udelala i testy klasicky na ruku a vysli mi malinko roztoce a dostala jsem prasky, 3 tydny jsem si mela psat jidelnicek, takze si tak zavolam, ze je napsany. Ale ja si nemyslim, ze to mam z roztocu, svedit me oci zacali, co jsme zacala bejt nemocna. No za tyden mam i kontrolu u sve ocarky, tak jsem zveda. Pac ona mi diagnostikovala zanet vicek, ale kdyz jsem byla 3× na pohotovsti, tak ze je to vleky virovy zanet spojivek, tak si mam asi vybrst. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
524
5.2.23 18:51

@Svesticka22 Jako kdo vi, minuly tyden mi delali test na kovid a nevysel. To me mrzi, ze to mate dva roky… Jak rikam, me ty oci zacali svedet atd s tim nachlazenim, co na me prislo. Je to k zblazneni..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76458
5.2.23 18:56
@Týnuška95 píše:
@Svesticka22 Jako kdo vi, minuly tyden mi delali test na kovid a nevysel. To me mrzi, ze to mate dva roky… Jak rikam, me ty oci zacali svedet atd s tim nachlazenim, co na me prislo. Je to k zblazneni..

no však - to nachlazení mohl být kovid

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
524
5.2.23 19:42

@stinga Tak doufam, ze to samo odezni, jak rikam, test by delali, kovid nevysel, ale samozrejme i tak to mohl bejt. Ted uz se 4 dny citim ok, az na ty oci. Snad to brzo prejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
24.3.23 21:42

Ahoj všichni, tak já s tady tím problémem bojuji také více jak 2 roky a začínám to vzdávat. Co mastiček a kapek vyletělo oknem…blephagel, bioderma sensibio eye, oční bel s aloe, recugel, vita pos, hylo, ophthalmo septonex a jiné.. Vystřídala jsem 3 oční lékaře, žádný neporadil, nepomohl a začal kolotoč očních antibiotik, kdy mi střídali dvoje kapky maxitrol a tobradex plus vitamín B. Jeden pan doktor už nevěděl kudy kam a řekl mi, že je to psychsomatického rázu. Vždy to začíná svěděním, pálením, pocitem, že mám něco v oku, svědění v oblasti kde vyrůstají řasy. Trvalo mi než jsem se naučila si na oči ani nešáhnout, v opačném případě to potom byl mordor. Co jsem vypozorovala, že mi pomůžou studené obklady nebo oči opláchnout studenou vodou a osušit jen poklepáním ručníku. Jako takovou prevenci jsem denně kapala ocuflash a nebo ocutein, ale pořád to nebylo ono. Do toho mám také od narození atopický ekzém, takže jsem několikrát navštívila kožní lékařku a ta mi také napsala tobradex a já propadala beznaději. Teď už se nemůžu ani nalíčit, protože to nesnesu a to jsem se nijak zvlášť nemalovala, ale ráda bych tu možnost měla. Také jsem měla covid a je pravda, že se to pak hodně zhoršilo, ale tomu bych to moc nepřipisovala. Poslední možnost která mě napadla byla alergie. Objednala jsem se a tam jsem se dozvěděla, že jsem nově alergická na traviny a nějaké pily. A také mám zadní rýmu a přes zimu jsem byla každý měsíc na hromádce s totálně ucpanýma dutinama. Paní doktorka na alergo mi řekla, že to jde všechno ruku v ruce a jako jediná se se mnou pokouší najít nějaké východisko. Teď mám nově kapky opatanol, clarinase a xados…tak uvidím co se bude dít dál :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
524
18.4.23 13:16

@Moll4 Ty jo, 2 roky. No Ja na alergu byla, vysli mi jen lehce roztoci. Na ocnim se me ptali, zda i mam jako priznaky alergie - ryma, psikani atd. To nemam. Podle alergolozky mi to nema delat zadne problemy. Napsala mi opatanol, ale nic, mela jsem i kapky Spelsparperg ( ci jak se to pise ). Ja jsem byl zvykla se malovat, od te doby co to mam se teda nemaluji, ale stve me to. Hlavne si preji, at to zmizi. Ted mam zas nove atb kapicky ( uz 7 v rade ). Dokonce beru prasky ja alergii, ikdyz zrejmne zbytecne. Protoze problemy nemam, ale zkousim to kvuli tem ocim. Me poradili omega 3 mastne kyseliny, tak mesic uzivam omegu. Plus kapky Hylo Dual. Nejvic me taky stve tech penez, co to stalo a zadny vysledek. Nechala jsem si nabrat krev, pry by to mohla delat stitna zlaza. Krev naporosto v poradku, obvodacka chtela i moc - taky ok. Za chvili me ceka kontrola uz ocare, tak jsem zvedava. V nemocnici na ocnim mi zdelila jedna doktorka, ze proste nevi. Oci mam napohled normalni, jen se mi v koutku dela trosku hnisnu a pak jsem jednou mela trosku podrazdene vicko. Jinak nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
502
19.4.23 20:26

@Moll4 Stejné jako moje dítko. Od jara do podzimu červené slzící oči, potvrzena alergie na traviny. Žádné kapky nepomohly. Přes zimu vysoká nemocnost a zadní rýma. Kdybyste měla tip na zlepšení situace, budu vděčná. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí