Problém s pamětí?

Anonymní
14.1.19 13:21

Problém s pamětí?

Ahoj, trápí mě jedna věc, jde o to, že když třeba s někým mluvím a pak po mě chce abych to zopakovala tak nejsem schopna si to hned vybavit. A potom vždycky každý pronese tu větu: To si to jako nepamatuješ, kdyť jsme o tom teď mluvili…, děje se mi to už odmalička, dnes je mi 24, a mám pocit, že jsem jediná kdo to takhle má v mém věku, ještě jsem se nesetkala s mým vrstevníkem aby se mu tohle dělo. Nebo když někdo dával nějaké logické hádanky nebo příklady a měli jsme to řešit jen z hlavy tak absolutně nejsem si schopná si to v tý hlavě vybavit, musím to vidět před sebou. Vždycky mi to déle trvalo. Už si kvůli tomu připadám jako naprostý idiot. Je to opravdu normální v mém věku, nebo jsem nějak opožděná, nesoustředěná, já fakt nevím co s tím.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
23966
14.1.19 13:27

Já mám taky problém s pamětí, musím si všechno psát. Když chci mít jistotu, že nezapomenu. Ale já mám problém se soustředěním, takže to přikládám tomu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17221
14.1.19 13:28

Asi slabá pracovní paměť, ale jde to natrénovat.

https://psychologie.cz/…inteligenci/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
14.1.19 17:34

Jestli to máš od malička, tak to nebude příznak nemoci, ale holt máš nadání rozložené ne úplně rovnoměrně. Jestli to chceš prozkoumat do podrobna, objednej se k psychologovi na testy inteligence.

Ale nic s tím nenadělá - jen budeš vědět kde jsou tvoje silné a slabé stránky.

Paměť je možné posilovat a trénovat. Pak funguje lépe. Základní principy a cvičení najdeš tady https://www.kosmas.cz/…-schopnosti/

základem je to dělat pravidelně a dlouhodobě. A když si navykneš teď, tak kromě zlepšení paměti a soustředění pak bude pomaleji postupovat rozpad paměti ve stáří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
29.4.25 15:06

.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
29.4.25 15:21

Ahoj, zaujal mě tvůj dotaz, zlepšilo se Ti to, ta pamět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24822
29.4.25 15:26

Řešila jsem to xkrát, je to velmi individuální, od přetíženého mozku informacemi, který část vytěsňuje (typicky nevím, proč jdu do lednice, nebo nekoupím co potřebuju a pro co jdu, když to nemám napsané)
až po nějako diagnozu
nech se vyšetřit, používej deníček-diář-mobil, co je ti milé, piš si seznamy
holt nejsi jediná, to mi věř

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2971
1.5.25 21:44

Doporučuji silné omezit používání mobilu, můžeš zkusit na paměť i piracetam. Je to volně prodejny lék, ale počítej s tím, že ho pravděpodobně budeš potřebovat už pořád. Zkus i nějaký trenenik paměti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí