Problém s páteří?

Anonymní
4.6.10 14:21

Problém s páteří?

Dobrý den,
mám chodím sem velmi ráda pročítat vaše rady a diskuse.I já mám problém,i když nevím,jestli si ho spíš nedělám sama ve své vlastní hlavě.Nevím jak to přesně popsat,budu psát prostě polopaticky jak to vidím já.
Mám měsíční miminko-holčičku a všimla jsem si,že když ji obrátím na bříško,tak má v místě dělení zadečku na dvě půlky tu prostřední čáru (páteř) křivou k levé straně.Celé to na mě působí,že jí zadeček (jedna půlka) utíká doleva.Ještě jsme nebyli u ortopeda na kyčlíkách v 6týdnech.Určitě se tam chci na to zeptat.Jen mě zajímá i váš názor.Myslíte že může jít o nějaký problém s křivou páteří?Nebo je to „normální úkaz“.Srandu si žádnou nedělám,prostě jsem si toho všimla při koupání a delší dobu už mi to vrtá v hlavě.Mám i strach co nám řekne ortoped,ještě jsem se s tímhle nesetkala.Starší dítě má páteř v místě zadečku krásně rovnou.Děkuju moc za reakce.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
43032
4.6.10 17:48

miminka prej mohou byt skrivena jeste z delohy, kde se valej casto nasisato.
Ortopeda to zajimat nebude, ukaz to vasi pediatrini, posle vas na RHB.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.6.10 17:55

Moc děkuji :wink: .

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.6.10 18:22

nevím jestli Vás uklidním ale myslím si že má dcerka opravdu křivou jenom tu čáru.Moje tříletá dcerka se nedávno po koupání opřela o opěradlo křesla v mírném předklonu a také jí čárka uhýbá mírně do leva.Když stojí má prťku rovnou a i čárka se jeví rovná.Na prohlídce jí doktorka kontrolovala páteř a nic neříkala.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.6.10 20:02

Abych se přiznala,moc klidná nejsem.Napadají mě různé myšlenky jako jestli nebude mít nějaké postižení pohyb.aparátu,jestli jsem něco nezavinila já třeba špatným nošením apod.
Hned v pondělí zajdu k pediatričce a zeptám se.Hrozně moc mě to překvapilo,protože starší dcerka je v tomhle směru naprosto v pořádku.A taky se stydím,že jsem si toho všimla až po měsící :oops: to jsem matka! :roll:

• Citovat
  • Upravit
16694
5.6.10 21:48
Anonymní píše:
Abych se přiznala,moc klidná nejsem.Napadají mě různé myšlenky jako jestli nebude mít nějaké postižení pohyb.aparátu,jestli jsem něco nezavinila já třeba špatným nošením apod.
Hned v pondělí zajdu k pediatričce a zeptám se.Hrozně moc mě to překvapilo,protože starší dcerka je v tomhle směru naprosto v pořádku.A taky se stydím,že jsem si toho všimla až po měsící :oops: to jsem matka! :roll:

Já si podobné odchylky všimla asi po třech měsících. Luky tedy má čárku rovně (no, spíš má Y ), ale na jedné straně má malý dolíček. Začla jsem to zkoumat a zjistila, že v tom místě má na páteři výrustek. Samo jsem začla plašit,že to tam nepatří, na druhé straně to nemá. Ukázala jsem to doktorce, ta nás poslala na UTZ na chíru, z něj nám doporučili magnetickou rezonanci v celkové narkoze. Ve finále ze mě po vyhodnocení rezonance udělali histerku, že to tak má spousta dětí a nic to neznamená (jako bych já to mohla vědět :nevim: :cert: ).
Určitě to ukaž doktorce, ona vás s tím někam přepošle a uvidíš. Mě bylo řečeno, že pokud jsou ty odchylky takhle dole na páteři, tak to problémy nedělá (máme krom výrustku ještě otevřený páteřní kanál)a prostě se to nechává být. Nejsme ani případ pro další sledování :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí