Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky dočetla jsem se, že by se chlapečci měli přebalovat tak, aby jim pindík směřoval nahoru. Problém je v tom, že když se o to pokouším tak mi pravidelně pročůrá plínku.
Slyšela z vás některá něco podobného a taky proč by se to mělo dělat? ![]()
Já jsem tedy vždycky žila v tom (a i jsem tak našeho prcka balila), že se naopak pindík musí strkat směrem dolů, aby nebylo mimčo pročůrané až za krkem.
Kde jsi slyšela to o pindíku nahoru? Ani mi to nepřijde anatomicky přirozené ![]()
Přesně naopak, nevím, kdes to slyšela…
To bude asi spíš nějaké nedorozumění.
Pindík musí být vždycky směrem dolů, jinak je chlapeček stoprocentně pročůraný skrz…
Ti starší a chlapi si ho přeci taky nepřevrací nahoru ![]()
Jak jsem tak v těhu pročítala všecko možné někde jsem to vyčetla ale zaboha si už nemůžu vzpomenout kde to bylo
![]()
jo zvládl to pročůrat skoro až za krk to bude asi fakt nedorozumění ![]()
Jednou mi Jardu přebalovala kamarádka, maminka dvou děvčátek. A říkala, že je to pro ni něco nového a jiného, protože nikdy kluka napřebalovala. Takže ano, musela zvednout pindíka, přetáhnout předkožku, otřít, stejně tak jako otřít pindíka zspoda. Ale pak položit směrem dolů do plíny. Takže možná v tomhle bude to nedorozumění …
ježíš to je asi opravdu nějaké nedorozumnění já teda nevím ale vždycky dávala směrem dolů jinak byl počůraný za krkem a plína suchá. ![]()
Také slyším prvně, párkrát se mi to povedlo ze začátku v noci, když jsem byla rozespalá, a neskontrolovala a pak jsem se divila, že je počůraná i zavinovačka ![]()
Jéé to slyším poprvé, jednou jsem mu zapomněla pindíka nahoru a měl to až za krkem
! Takže zásadně pindíka dolů ![]()
Se musím podělit o veselou historku. Musela jsme, když bylo malému asi půl roku, jít nutně k doktorce, manžel v práci, tak jsem na hlídání zaúkolovala kamarádku (mamču dvou holčiček). Hlídala asi 3 hod.. Když jsem přišla, bylo všechno pročůrané a kamarádka nadávala, co to mám za blblé plíny. Přesně, dávala pindíka nahoru. Na mou otázku proč - prý aby mu neležel na kulkách a ty se v plínce nepřehřívaly
. Ale jinak je to holka inteligentí, s vysokou školou a téhle dedukci se chlápu ještě teď.
No, odjakživa platil zákon gravitace, tak musíme kluky na tento zákon zvykat už od narození a pindíka vždy dolů ![]()
ave píše:
Se musím podělit o veselou historku. Musela jsme, když bylo malému asi půl roku, jít nutně k doktorce, manžel v práci, tak jsem na hlídání zaúkolovala kamarádku (mamču dvou holčiček). Hlídala asi 3 hod.. Když jsem přišla, bylo všechno pročůrané a kamarádka nadávala, co to mám za blblé plíny. Přesně, dávala pindíka nahoru. Na mou otázku proč - prý aby mu neležel na kulkách a ty se v plínce nepřehřívaly. Ale jinak je to holka inteligentí, s vysokou školou a téhle dedukci se chlápu ještě teď.
Dobrý!!!
![]()