Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Terezxx píše:
Vaše příjmení mi tedy přijde normální a české. Co je na něm neobvyklé? A ta jména se k němu absolutně nehodí. Tereza Klusová zní fajn
Myslela jsem to tak, že se s ním běžně nesetkáváme jako například s Novákem, Svobodou atd ![]()
@Holka-z-města složité v jakém ohledu? Třeba u nás to bude taky trošku komplikované
Já mám typické německé příjmení ale opravdu pro Čechy netypické, ne jako třeba Müller kterých jsou tu mraky, takže typicky české jméno k tomu prostě dát nemůžeme. Anglická jména jako Jessica, Isabella, apod k německému příjmení taky skrtam
Úplně německé taky, protože kdybysme se jednou s přítelem vzali, tak on má zase české příjmení na začátku se Š takže bude kompromis a bude v Česku používané univerzální jméno ![]()
@Holka-z-města píše:
Díky za názor, sama nesnáším své jméno a nerada bych, aby to moje děti měly také tak. Proto chci pomoct s výběrem, moje rodina by nejraději Tomáše, Lukáše, Petra, Michaelu, Karolínu a tak, ale to se nám nelíbí
Líbí, nelíbí. Ono všechna cizí jména budou k českému příjmení vypadat strašně. S tím se nedá nic dělat…fakt občas žasnu, jak dokáží rodiče pojmenovat své děti. Třeba Matthew Smejkal,…to jsem si nevymyslela, atd.
Nepřijde mi to jako nějaké extra příjmení a teda z tvého výběru bych dala maximálně Maxe, proboha proč Terry to se nemůže jmenovat Tereza? Však nemusíte dávat Lukáše, Tomáše nebo Karolínu, ale já nevím co třeba Julie, Kristýna, Anna, nebo dejte „moderní“ Bellu, Nellu, Ellu - když vám přijde příjmení neobvyklé. Kluka nevím Matiase, Mat(h)ea, Lucase, T(h)eodora..
@Holka-z-města píše:
Přeji všem krásný den,
Ráda bych, abyste mi pomohli. Věčně nad tím přemýšlím a už si nevím rady.
Máme neobvyklé a hlavně krátké příjmení - Klus/Klusová
Nechci typické české jménoale nevím jaké vybrat jak pro kluka, tak pro holčičku.
Líbí se mi Max, ale Max Klus zní divně a Maxmilián už se mi tolik nelíbí
U holčičky jsem přemýšlela nad jménem Terry a Leticie, ale Terry Klusová?a Leticie Klusová?
Leticia Klus mi zní dobře, ale aby jí zase neměli za kluka
Budu ráda za všechny vaše nápady na jména
Martin, Michal, pro holčičku Tereza, Adéla… To co jsi vybrala vypadá a zní fakt divně. A nejsem si jistá, jestli by vám povolili pro dítě koncovku bez -ová
pravidla tady
@neila píše:
Mě se chlapecké líbí třeba Noel. Pro holku by k tomu příjmení bylo hezké jméno třeba Tamara
Noel a Noah - to jsme měli na seznamu jako první, ale jak by se na ně volalo? Aby s tím neměli problémy např ve školce.
Tamara se mi dost líbí ![]()
@Holka-z-města píše:
Myslela jsem to tak, že se s ním běžně nesetkáváme jako například s Novákem, Svobodou atd
Ale je to hezké příjmení
Já mám dívčí tvrdé na výslovnost, ve jméně mám také R, takže jsem doufala, že až se vdám, tak si polepším a mám teď ještě tvrdší příjmení a navíc takové, že ho musím 1000× opakovat, protože ho neustále všichni komolí
![]()
Jinak jak tu holky navrhují Terezu, tak Tereza Klusova je vážně hezké ![]()
@Janina81
Děkuji, asi jsem mohla zmínit, že máme rodinu v Americe, tak proto mě to táhne pryč od Českých jmen ![]()
Já nevím, proč má dnes každý rodič potřebu svému dítěti znepříjemnit život
U nás v rodině je k českému příjmení William a Ráchel a pořád nechápu, proč nedat k českému příjmení české jméno? ![]()
Každého věc samozřejmě, ale vždyť je tolik pěkných českých, ale ojedinělých jmen ![]()
Martin Klus
Radim Klus
Roman Klus
Romana Klusová, Aneta Klusová, Lenka Klusová apod ![]()
Vždyť jich jde hodně
Hlavně hodně štěstí při výběru, jelikož to jméno ho bude provázet celý život.. Aby Vám jednou „nepoděkoval“
U nás ve škole bývaly děti dost zlé .. ![]()
@Holka-z-města píše:
Noel a Noah - to jsme měli na seznamu jako první, ale jak by se na ně volalo? Aby s tím neměli problémy např ve školce.
Tamara se mi dost líbí
Tamara je opravdu hezké ![]()
@Holka-z-města Tak nevím, co je na tom příjmení neobvyklého, vždyt ho má skoro tisíc lidí v republice, neobsahuje žádnou neobvyklou výslovnost
Přijde mi to i vtipné, když to porovnám, že moje příjmení má v republice asi tak 7 lidí (6 lidí tvoří moje rodina
) a má trochu zvláštní zápis.
Jméno Terry bych fakt nedávala, mně to evokuje může (asi kvůli Terry Foxovi), nevím co je špatného na Tereze. Navíc oslovení pro Terezu se mj. používá Tery, to je tedy jak kdybys ji chtěla dát jméno Terka. A Leticia Klus už mi do hlavy nejde vůbec. ![]()
@Holka-z-města píše:
Tamara se mi dost líbí
Noel má kouzlo právě v tom, ze ho nejde hyzdit nějakou šlehnutou zdrobnelinou
kamarádka má Noela, od malička mu proste říkají tak jak se jmenuje
mě se líbil hodně i Richard, ale představa, ze na nej někdo řve Ríša mě úplně vytacela
dali jsme Adama nakonec…
Tamara je hezké a neotřepane jméno a zároveň žádná exotika. Myslím, ze by to byl hezky kompromis ![]()
@Janina81
Děkuji, asi jsem mohla zmínit, že máme rodinu v Americe, tak proto mě to táhne pryč od Českých jmen ![]()
@Andrea.Tom
Na mě byli taky zlý ve škole i školce protože jsem měla „tvrdé jméno“ a nikomu se nelíbilo
vím, jaký děcka jsou, proto jsem ráda za každý názor a nápad ![]()
Ty sama jsi nesnasela svoje jméno, takže na oplátku chces dat dceři Leticie
ta bude asi ráda. ![]()