Problém s příjmením

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
25.6.18 13:03
@Terezxx píše:
Vaše příjmení mi tedy přijde normální a české. Co je na něm neobvyklé? A ta jména se k němu absolutně nehodí. Tereza Klusová zní fajn :palec:

Myslela jsem to tak, že se s ním běžně nesetkáváme jako například s Novákem, Svobodou atd :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8999

@Holka-z-města složité v jakém ohledu? Třeba u nás to bude taky trošku komplikované :lol: Já mám typické německé příjmení ale opravdu pro Čechy netypické, ne jako třeba Müller kterých jsou tu mraky, takže typicky české jméno k tomu prostě dát nemůžeme. Anglická jména jako Jessica, Isabella, apod k německému příjmení taky skrtam :lol: Úplně německé taky, protože kdybysme se jednou s přítelem vzali, tak on má zase české příjmení na začátku se Š takže bude kompromis a bude v Česku používané univerzální jméno :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3079
@Holka-z-města píše:
Díky za názor, sama nesnáším své jméno a nerada bych, aby to moje děti měly také tak. Proto chci pomoct s výběrem, moje rodina by nejraději Tomáše, Lukáše, Petra, Michaelu, Karolínu a tak, ale to se nám nelíbí :nevim:

Líbí, nelíbí. Ono všechna cizí jména budou k českému příjmení vypadat strašně. S tím se nedá nic dělat…fakt občas žasnu, jak dokáží rodiče pojmenovat své děti. Třeba Matthew Smejkal,…to jsem si nevymyslela, atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.6.18 13:04

Nepřijde mi to jako nějaké extra příjmení a teda z tvého výběru bych dala maximálně Maxe, proboha proč Terry to se nemůže jmenovat Tereza? Však nemusíte dávat Lukáše, Tomáše nebo Karolínu, ale já nevím co třeba Julie, Kristýna, Anna, nebo dejte „moderní“ Bellu, Nellu, Ellu - když vám přijde příjmení neobvyklé. Kluka nevím Matiase, Mat(h)ea, Lucase, T(h)eodora..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2621
25.6.18 13:04
@Holka-z-města píše:
Přeji všem krásný den,
Ráda bych, abyste mi pomohli. Věčně nad tím přemýšlím a už si nevím rady. :think:
Máme neobvyklé a hlavně krátké příjmení - Klus/Klusová :hug:
Nechci typické české jméno :P ale nevím jaké vybrat jak pro kluka, tak pro holčičku.
Líbí se mi Max, ale Max Klus zní divně a Maxmilián už se mi tolik nelíbí :(
U holčičky jsem přemýšlela nad jménem Terry a Leticie, ale Terry Klusová? :nevim: a Leticie Klusová? :think: Leticia Klus mi zní dobře, ale aby jí zase neměli za kluka :,(
Budu ráda za všechny vaše nápady na jména :srdce:

Martin, Michal, pro holčičku Tereza, Adéla… To co jsi vybrala vypadá a zní fakt divně. A nejsem si jistá, jestli by vám povolili pro dítě koncovku bez -ová
pravidla tady

1. Při zápisu narození dítěte lze na základě žádosti rodičů uvést příjmení dítěte ženského pohlaví v mužském tvaru, je-li dítě
  1. cizincem,
  1. občanem, který má nebo bude mít trvalý pobyt v cizině,
  1. občanem, jehož jeden z rodičů je cizincem, nebo
  1. občanem, který je jiné než české národnosti.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.6.18 13:06
@neila píše:
Mě se chlapecké líbí třeba Noel. Pro holku by k tomu příjmení bylo hezké jméno třeba Tamara ;)

Noel a Noah - to jsme měli na seznamu jako první, ale jak by se na ně volalo? Aby s tím neměli problémy např ve školce.
Tamara se mi dost líbí :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3079
25.6.18 13:07
@Holka-z-města píše:
Myslela jsem to tak, že se s ním běžně nesetkáváme jako například s Novákem, Svobodou atd :)

Ale je to hezké příjmení :palec: Já mám dívčí tvrdé na výslovnost, ve jméně mám také R, takže jsem doufala, že až se vdám, tak si polepším a mám teď ještě tvrdší příjmení a navíc takové, že ho musím 1000× opakovat, protože ho neustále všichni komolí :pocitac: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8999
25.6.18 13:07

Jinak jak tu holky navrhují Terezu, tak Tereza Klusova je vážně hezké :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.6.18 13:08

@Janina81
Děkuji, asi jsem mohla zmínit, že máme rodinu v Americe, tak proto mě to táhne pryč od Českých jmen :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2504
25.6.18 13:08

Já nevím, proč má dnes každý rodič potřebu svému dítěti znepříjemnit život :nevim: U nás v rodině je k českému příjmení William a Ráchel a pořád nechápu, proč nedat k českému příjmení české jméno? :nevim:

Každého věc samozřejmě, ale vždyť je tolik pěkných českých, ale ojedinělých jmen :)

Martin Klus
Radim Klus
Roman Klus
Romana Klusová, Aneta Klusová, Lenka Klusová apod :D

Vždyť jich jde hodně :) Hlavně hodně štěstí při výběru, jelikož to jméno ho bude provázet celý život.. Aby Vám jednou „nepoděkoval“ :D U nás ve škole bývaly děti dost zlé .. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3079
25.6.18 13:09
@Holka-z-města píše:
Noel a Noah - to jsme měli na seznamu jako první, ale jak by se na ně volalo? Aby s tím neměli problémy např ve školce.
Tamara se mi dost líbí :palec:

Tamara je opravdu hezké :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10024
25.6.18 13:09

@Holka-z-města Tak nevím, co je na tom příjmení neobvyklého, vždyt ho má skoro tisíc lidí v republice, neobsahuje žádnou neobvyklou výslovnost :nevim: Přijde mi to i vtipné, když to porovnám, že moje příjmení má v republice asi tak 7 lidí (6 lidí tvoří moje rodina :lol: ) a má trochu zvláštní zápis.
Jméno Terry bych fakt nedávala, mně to evokuje může (asi kvůli Terry Foxovi), nevím co je špatného na Tereze. Navíc oslovení pro Terezu se mj. používá Tery, to je tedy jak kdybys ji chtěla dát jméno Terka. A Leticia Klus už mi do hlavy nejde vůbec. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
25.6.18 13:10
@Holka-z-města píše:
Tamara se mi dost líbí :palec:

Noel má kouzlo právě v tom, ze ho nejde hyzdit nějakou šlehnutou zdrobnelinou :palec: kamarádka má Noela, od malička mu proste říkají tak jak se jmenuje ;) mě se líbil hodně i Richard, ale představa, ze na nej někdo řve Ríša mě úplně vytacela :mrgreen: dali jsme Adama nakonec…
Tamara je hezké a neotřepane jméno a zároveň žádná exotika. Myslím, ze by to byl hezky kompromis :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.6.18 13:11

@Janina81
Děkuji, asi jsem mohla zmínit, že máme rodinu v Americe, tak proto mě to táhne pryč od Českých jmen :think:
@Andrea.Tom
Na mě byli taky zlý ve škole i školce protože jsem měla „tvrdé jméno“ a nikomu se nelíbilo :D vím, jaký děcka jsou, proto jsem ráda za každý názor a nápad :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45685
25.6.18 13:13

Ty sama jsi nesnasela svoje jméno, takže na oplátku chces dat dceři Leticie :roll: ta bude asi ráda. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze