Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Přeji všem krásný den,
Ráda bych, abyste mi pomohli. Věčně nad tím přemýšlím a už si nevím rady. ![]()
Máme neobvyklé a hlavně krátké příjmení - Klus/Klusová ![]()
Nechci typické české jméno
ale nevím jaké vybrat jak pro kluka, tak pro holčičku.
Líbí se mi Max, ale Max Klus zní divně a Maxmilián už se mi tolik nelíbí ![]()
U holčičky jsem přemýšlela nad jménem Terry a Leticie, ale Terry Klusová?
a Leticie Klusová?
Leticia Klus mi zní dobře, ale aby jí zase neměli za kluka ![]()
Budu ráda za všechny vaše nápady na jména ![]()
No ono mám pocit že u českého příjmení by vám ani neprechylenou verzi nepovolili.
jinak neobvyklé mi příjmení nepřijde a Leticie by jediná z toho výběru šla, spíš bych volila delší jména ke krátkému příjmení a s tou exotikou to úplně neprehanela ![]()
@Serpentini píše:
No ono mám pocit že u českého příjmení by vám ani neprechylenou verzi nepovolili.jinak neobvyklé mi příjmení nepřijde a Leticie by jediná z toho výběru šla, spíš bych volila delší jména ke krátkému příjmení a s tou exotikou to úplně neprehanela
Děkuju, uvidíme, ale zdá se mi to hrozně složité ![]()
@Holka-z-města já jsem docela zastáncem zajímavých moderních jmen, ale ta tvá nabídka k vašemu příjmení je opravdu spíš směšná, myslím, že byste měli jít trošku do tradičnějších jmen a trošku delších
@stinga píše:
@Holka-z-města já jsem docela zastáncem zajímavých moderních jmen, ale ta tvá nabídka k vašemu příjmení je opravdu spíš směšná, myslím, že byste měli jít trošku do tradičnějších jmen a trošku delších
Díky za názor, sama nesnáším své jméno a nerada bych, aby to moje děti měly také tak. Proto chci pomoct s výběrem, moje rodina by nejraději Tomáše, Lukáše, Petra, Michaelu, Karolínu a tak, ale to se nám nelíbí ![]()
Vaše příjmení mi tedy přijde normální a české. Co je na něm neobvyklé? A ta jména se k němu absolutně nehodí. Tereza Klusová zní fajn ![]()
Samozřejmě je to na Vás, ale je vidět, že chcete trošku cizejší jméno. Ale co klasické české jméno, a místo Terry čistě Tereza ?
.. Zní i dobře Tereza Klusová a co se týče kluka tam ten Max nezní moc dobře, je to trošku pro striptéra jak psali výše… Samozřejmě rozhodnutí je jen na Vás ![]()
Max Klus zní teda dost divně. Ten Maxmilián je lepší. Nebo je pak ještě varianta Maxim. Jinač mě napadá, co místo Maxe třeba Alex/Alexandr? Z holčičích jmen se mi nelíbí ani jedna varianta. Když si představím dospělou ženskou, která se představuje jako Terry, pokud žije v Čechách… pokud se vám nelíbí varianta Tereza, tak co Terezie? Jako Terry ji můžete oslovovat.
Mě se chlapecké líbí třeba Noel. Pro holku by k tomu příjmení bylo hezké jméno třeba Tamara ![]()