Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Holka-z-města píše:
@Janina81
Děkuji, asi jsem mohla zmínit, že máme rodinu v Americe, tak proto mě to táhne pryč od Českých jmen
@Andrea.Tom
Na mě byli taky zlý ve škole i školce protože jsem měla „tvrdé jméno“ a nikomu se nelíbilovím, jaký děcka jsou, proto jsem ráda za každý názor a nápad
Takhle to ale nemůžeš brát, děti si můžou vymyslet nadávku, rýmovačku a nevím co na všechna jména. ![]()
@Holka-z-města píše:
@Janina81
Děkuji, asi jsem mohla zmínit, že máme rodinu v Americe, tak proto mě to táhne pryč od Českých jmen
@Andrea.Tom
Na mě byli taky zlý ve škole i školce protože jsem měla „tvrdé jméno“ a nikomu se nelíbilovím, jaký děcka jsou, proto jsem ráda za každý názor a nápad
právě, ti dnešní smradi, kteří si nevidí na špičku nosu jsou nejlepší
Mě se taky posmívali za příjmení
Mám v něm R a Nadávali mi jako „cibule“
Člověk někdy od všeho neuteče, ale proč tomu chodit naproti že jo ![]()
@veria píše:
Ty sama jsi nesnasela svoje jméno, takže na oplátku chces dat dceři Leticieta bude asi ráda.
A ještě k tomu Klus. ![]()
@Holka-z-města Když budete mít dvě dcery, tak dáte třeba jedné příjmení Klus a druhé Klusová? Podle toho jak se vám k tomu bude s přítelem líbit jméno?
Btw. Tereza je poměrně dost „evropské“ jméno, takže i pro rodinu v Americe by bylo v pohodě na vyslovení a zapsání.
@Holka-z-města píše:
@Janina81
My žijeme v cizině většinu času (střídáme to s ČR) a chtěla jsem pro kluky jména taková, aby byla bez komolení schopná obstát i v cizině. Krystof i Marek - nikdo nekomolí, max. Krystofa píšou s i…
Pokud budete žít v ČR, tak vybírej česká jména, nebo si pak děti užijí.
@Holka-z-města a to je potřeba mít x přezdívek ? U nás se taky všichni ptali jak budeme říkat Jáchymovi? Že by jménem?
do porodnice jsem šla s Jáchymem a Jáchymkem a toť vše, to že teď má „přezdívku“ Jášo a hlavně juniore neb je to kopie manžela je vedlejší. Proto si u druhého ušetříme oznamování jména dopředu neb nehodlám absolvovat martirium jak budeme říkat Jonášovi (pokud to bude kluk) u Julie s dotazy nepočítám ![]()
@veria píše:
Ty sama jsi nesnasela svoje jméno, takže na oplátku chces dat dceři Leticieta bude asi ráda.
Nevím co vymyslet, příjmení je krátké a máme rodinu takovou divokou, sestřenice jsou Penelope, Beata, Melisa… ![]()
@Holka-z-města píše:
Nevím co vymyslet, příjmení je krátké a máme rodinu takovou divokou, sestřenice jsou Penelope, Beata, Melisa…
A sestřenice žijou v ČR a používají příjmení Klusová?
@Holka-z-města píše:
Nevím co vymyslet, příjmení je krátké a máme rodinu takovou divokou, sestřenice jsou Penelope, Beata, Melisa…
Však se nemusíš opičit v „divokých“ jménech po rodině, ne? Já dala takový typ jmen, který v rodině nikdo nedával (v mé generaci). Když by sestřenice byla Bronislava, tak ty dáš třeba Ladislavu? ![]()
@Holka-z-města a proč se ohlížíš na divokou rodinu? Co ta s tím má společného?
@Janina81
Beata je Klusová, žije v ČR, ostatní v Americe a nyní už mají příjmení od manžela
A co třeba Linda, Denisa, Anita? Pro kluka tu někdo psal Theodor, to docela jde Theodor Klus ![]()
@Holka-z-města píše:
Ale tak vybíráte snad jména pro své děti, ne pro děti v rodině, ne? K vašemu příjmení fakt ta jména nejdou…Já osobně jsem za své české jméno tak strašně ráda, když to tady tak čtu… ![]()
@Holka-z-města píše:
Penelope jo
a Odyssea nemáte? ![]()
Nevím vždyť je tolik krásných jmen které se vám k tomu hodí … Kristýna, Karolina, Veronika, něco delšího s R, ale klidne i Natálie, Lucie, Julie …
vaše příjmení mi nepřijde nijak neobvykle, je české, hodi se k němu skoro vše kromě te exotiky.
@veria ano a volají na ní Peny … já si vždycky představím Penny market
![]()