Problém s příjmením

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
10024
25.6.18 13:13
@Holka-z-města píše:
@Janina81
Děkuji, asi jsem mohla zmínit, že máme rodinu v Americe, tak proto mě to táhne pryč od Českých jmen :think:
@Andrea.Tom
Na mě byli taky zlý ve škole i školce protože jsem měla „tvrdé jméno“ a nikomu se nelíbilo :D vím, jaký děcka jsou, proto jsem ráda za každý názor a nápad :)

Takhle to ale nemůžeš brát, děti si můžou vymyslet nadávku, rýmovačku a nevím co na všechna jména. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2504
25.6.18 13:13
@Holka-z-města píše:
@Janina81
Děkuji, asi jsem mohla zmínit, že máme rodinu v Americe, tak proto mě to táhne pryč od Českých jmen :think:
@Andrea.Tom
Na mě byli taky zlý ve škole i školce protože jsem měla „tvrdé jméno“ a nikomu se nelíbilo :D vím, jaký děcka jsou, proto jsem ráda za každý názor a nápad :)

právě, ti dnešní smradi, kteří si nevidí na špičku nosu jsou nejlepší :D Mě se taky posmívali za příjmení :) Mám v něm R a Nadávali mi jako „cibule“ :D Člověk někdy od všeho neuteče, ale proč tomu chodit naproti že jo :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2249
25.6.18 13:15

Jo, Tamara Klusová a kluka pak dejte Tomáš :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10024
25.6.18 13:15
@veria píše:
Ty sama jsi nesnasela svoje jméno, takže na oplátku chces dat dceři Leticie :roll: ta bude asi ráda. :lol:

A ještě k tomu Klus. :lol:
@Holka-z-města Když budete mít dvě dcery, tak dáte třeba jedné příjmení Klus a druhé Klusová? Podle toho jak se vám k tomu bude s přítelem líbit jméno? :think: Btw. Tereza je poměrně dost „evropské“ jméno, takže i pro rodinu v Americe by bylo v pohodě na vyslovení a zapsání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2621
25.6.18 13:17
@Holka-z-města píše:
@Janina81

My žijeme v cizině většinu času (střídáme to s ČR) a chtěla jsem pro kluky jména taková, aby byla bez komolení schopná obstát i v cizině. Krystof i Marek - nikdo nekomolí, max. Krystofa píšou s i…

Pokud budete žít v ČR, tak vybírej česká jména, nebo si pak děti užijí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.6.18 13:18

@Holka-z-města a to je potřeba mít x přezdívek ? U nás se taky všichni ptali jak budeme říkat Jáchymovi? Že by jménem? :roll: do porodnice jsem šla s Jáchymem a Jáchymkem a toť vše, to že teď má „přezdívku“ Jášo a hlavně juniore neb je to kopie manžela je vedlejší. Proto si u druhého ušetříme oznamování jména dopředu neb nehodlám absolvovat martirium jak budeme říkat Jonášovi (pokud to bude kluk) u Julie s dotazy nepočítám :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.6.18 13:19
@veria píše:
Ty sama jsi nesnasela svoje jméno, takže na oplátku chces dat dceři Leticie :roll: ta bude asi ráda. :lol:

Nevím co vymyslet, příjmení je krátké a máme rodinu takovou divokou, sestřenice jsou Penelope, Beata, Melisa… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2621
25.6.18 13:21
@Holka-z-města píše:
Nevím co vymyslet, příjmení je krátké a máme rodinu takovou divokou, sestřenice jsou Penelope, Beata, Melisa… :nevim:

A sestřenice žijou v ČR a používají příjmení Klusová?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10024
25.6.18 13:22
@Holka-z-města píše:
Nevím co vymyslet, příjmení je krátké a máme rodinu takovou divokou, sestřenice jsou Penelope, Beata, Melisa… :nevim:

Však se nemusíš opičit v „divokých“ jménech po rodině, ne? Já dala takový typ jmen, který v rodině nikdo nedával (v mé generaci). Když by sestřenice byla Bronislava, tak ty dáš třeba Ladislavu? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2249

@Holka-z-města a proč se ohlížíš na divokou rodinu? Co ta s tím má společného?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

@Janina81
Beata je Klusová, žije v ČR, ostatní v Americe a nyní už mají příjmení od manžela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
308
25.6.18 13:23

A co třeba Linda, Denisa, Anita? Pro kluka tu někdo psal Theodor, to docela jde Theodor Klus :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3079
25.6.18 13:23
@Holka-z-města píše:

Ale tak vybíráte snad jména pro své děti, ne pro děti v rodině, ne? K vašemu příjmení fakt ta jména nejdou…Já osobně jsem za své české jméno tak strašně ráda, když to tady tak čtu… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45685
25.6.18 13:24
@Holka-z-města píše:

Penelope jo :lol: a Odyssea nemáte? :lol:

Nevím vždyť je tolik krásných jmen které se vám k tomu hodí … Kristýna, Karolina, Veronika, něco delšího s R, ale klidne i Natálie, Lucie, Julie …
vaše příjmení mi nepřijde nijak neobvykle, je české, hodi se k němu skoro vše kromě te exotiky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.6.18 13:29

@veria ano a volají na ní Peny … já si vždycky představím Penny market :think: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze