Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahojky maminky.Jsem uz vyrizena tak se zkusim poradit.Mam byt na hypo a kazdou zimu je problem ze malo topi.Mam sice stare radiatory.Tak nevim zda neni zakopany pes i tam…Ale pres den se jaks taks topi. Vecer jsou radiatory studene a nebo sporo teple nahore a dole ledove. Horke jsou az kolem pul pate rano. Takze vecer kdy je kosa zkratka nikdo netopi. nevite nektera jestli je moznost v byte, nechat se odriznout a topit si nejak jinak sama? A jak je to pak s placenim po odstaveni od puvodniho zdroje? Topeni mam zahrnute v sipu. Platim to druzstvu.Mam v planu jit na druzstvo se optat jakym zpusobem bych se mohla od nich odriznout.Ale chci rady od vas.At vim co cekat…
Tak první co mě napadlo je že topení je zavzdušněné anebo po letech prostě zanesené. Zkoušeli jste odpustit jestli jde voda nebo vzduch? Tohle jsme řešili taky a bylo to vzduchem. Jinak k odpojení ti bohužel moc neporadím. Ale pokud bydlíte v paneláku tak to bude asi trošku problém protože přes váš byt vedou stoupačky do dalších bytů ![]()
Ahoj.
Radiator musis odvzdusnit. Jestli je cast ledova a cast tepla, tak tam mas vzduch a tim padem tam nemuze proudit tepla voda. Byvaji studena treba posledni cytri zebra po cele vysce. Koukni jestli mas na topeni na konci (na druhem, nez je ventil na rizeni teploty) takovy sroubovaci cudlik. Byva na sroubovak nebo i jen jakoby „zavitove vicko“. To kdyz povolis (ne sundat"), zacne ti z toho unikat vzduch a pak tect voda. Musis vypustit ten vzduch, doporucuju mit pod tim kybl a hadr v ruce okolo ventilu, at to moc nestrika.
Pokud ventily na topeni nemas, ma je v panelaku nekdo nad tebou (u nas jsou v 6. a 13.patre), tak pak musis zajit za sousedem nad tebou a pozadat, aby to odvzdusnil. A nebo jit na druzstvo.
@nikynkaa jako první zkontrolovat to topení - může být problém tam, se vzduchem. Jinak družstvo může, ale nemusí povolit jiné topení - jak bys to chtěla řešit? stav. úpravy, např krb, nebo kamna?
Ahoj my tez bydlime v panelaku a mame ten samy problem ale jak pise tady Akras2 jen odvzdusnit, nebo nam rekli ze to je vzduchem i kdyz nekdy nam tece jen voda a zadny vzduch. Takze mi celou zimu odvz
dusnujeme.
@Akras2 nezkousely jsme odvzdusnovat…Nemame ventil. Pritel rikal ze jedine skocit k sousedum nad nama.Tam by to melo jit.Ja tomu nerozumim tak nevim
@nikynkaa píše:
@Akras2 nezkousely jsme odvzdusnovat…Nemame ventil. Pritel rikal ze jedine skocit k sousedum nad nama.Tam by to melo jit.Ja tomu nerozumim tak nevim
Skocit za tema co jsou uplne nahore. A ti to musi odzvzdusnit.
@Akras2 mě to takhle zlobilo kdysi v paneláku. Topení se muselo hodně odvzdušnit a bylo to dobrý. Ono je to prý tím, že jak teplárna tlak někdy sníží tak pak to klesne i v paneláku a netopí to. Osobně si myslím, že jak to i teplárna reguluje tak se to nikdy nevytopí tak jak by člověk potřeboval. Mě byla pořád zima..mám byt v 7.patře a nevytápěli mě ani stoupačky. Dala jsem to na nejvyšší stupen a za celý den tam bylo pořád nějakých cca 20-22stupnů. Pak jsem udělala pokus, že jsem topila týden v kuse a už to bylo nějakých 25stupnů. Bylo to super, ale to by jsme se nedoplatili ![]()
Máme i domek a tam člověk vidí jaký je to rozdíl..zatopím v krbu a do 2hodin mám v baráku 26 stupnů amůžu klidně hodin v kalhotkách. To v paneláku se mě ještě nikdy nestalo.
Jinak by to možná chtělo i výměnu těch radiátorů ![]()
@martina.se píše:
@nikynkaa jako první zkontrolovat to topení - může být problém tam, se vzduchem. Jinak družstvo může, ale nemusí povolit jiné topení - jak bys to chtěla řešit? stav. úpravy, např krb, nebo kamna?
Napada me jen krb ale prave pochybuju ze by to druzstvo dovolilo. Kazdopadne musim problem nejak resit jelikoz se mi za chvili narodi malej.Ted radiator je teplej tak do pulky. Spodni polovina je ledova.Nad nama bydli zenska ta nevi nic.To mam teda radost ze musim za ni kvuli ventilu…
@nikynkaa píše:
u nás máme ventily jenom my a lidi co jsou v 7 patře. Takže spíš je problém, že ten kdo má odvzdušnováky tak málo odvzdušnuje a musíte ho na to upozornit ![]()
Příspěvek upraven 22.10.13 v 07:11
@kattkka píše:
Skocit za tema co jsou uplne nahore. A ti to musi odzvzdusnit.
jj to je přesný. Já tedy chudáčkům to jezdím odzvdušnovat pořád, ale někdy to dělá i teplárna jak ubýrá tlak. Jakmile se venku oteplý tak to regulují a už je nám zima.Ten panelák je někdy horor ![]()
Jinak bydlime ve 4patre nad nama je posledni pate.Ted je celkem teplo.Ale jak rikam..Vecer to nejak vazne
@denisa 76 píše:
jj to je přesný. Já tedy chudáčkům to jezdím odzvdušnovat pořád, ale někdy to dělá i teplárna jak ubýrá tlak. Jakmile se venku oteplý tak to regulují a už je nám zima.Ten panelák je někdy horor
V byvalem bydlisti jsme stim taky bojovali tedy my ale ne ostatni my meli radiotar zhavy.
![]()
Ted uz nebojujeme mame svuj kotel a jedem na sve. ![]()
@nikynkaa píše:
Napada me jen krb ale prave pochybuju ze by to druzstvo dovolilo. Kazdopadne musim problem nejak resit jelikoz se mi za chvili narodi malej.Ted radiator je teplej tak do pulky. Spodni polovina je ledova.Nad nama bydli zenska ta nevi nic.To mam teda radost ze musim za ni kvuli ventilu…
a jak chceš řešit vývody, komíny a pod
tohle není jen tak
u našich je to třeba povolené, ale komíny tam už byly, takže si jen musí platit každý rok revize atd, protože se nemuselo nic přestavovat. Ale tam, kde je jen ústřední topení, vůbec netuším, jak by to bylo možno provést ![]()