Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zdravím, mám takový problém, všude v bytě máme buď plovoucí podlahy nebo dlažbu, bydlíme v něm asi dva roky, vše je nové, uklízím 2×-3× týdně (někdy i častěji) tzn. vysaju vytřu atd. Problém se týká stále špinavých ponožek, už mě to začíná štvát, vždycky vysaju, pak vytřu, mám takový plochý mop, aby moc nemokřil, dobře se s ním vytírá nedělá fleky, většinou je dost špinavá voda. Ale jak vytřu první den v pohodě a další den už mám odpoledne špinavé ponožky, nevím jestli si mám koupit lepší mop, prostředky na vytírání jsem zkoušela snad všechny i drahé i levné…a výsledek pořád stejný, dokonce jsem vydrhla i všechny spáry mezi dlažbou a pořád nic
možná je to blbost, ale nemá někdo stejný problém?? A jak ho řešil…jo máme teda pejska, ale utíráme tlapky a vesměs je spíš domácí a nelítá někde v blátě..chci si určitě koupit nový mop http://mopy-uklidove-soupravy.heureka.cz/…box/recenze/ nevím jestli to pomůže…nebo jestli mám fakt vytírat každý den, máme docela velký byt…
Dlažba v kuchyni má mírně jakoby kamenný povrch ještě jsem přemýšlela že bych koupila nějaký kartáč na tyči a jednou týdně bych všude pořádně vydrhla podlahy, přece jen i ty plovoučky mají jemný vzorek a tam může ta špína zalézt
![]()
Kup si speciál leštící papuče
fakt se dají sehnat, akorát to v nich klouže jak sviň.. mmchdm plovoučka je na údržbu napytel, mám ji taky, ale špinavé ponožky nemám ![]()
Ježit to je ale intimčo.
Kup si bačkory a nebudeš to muset řešit. Jak topíte? bydlíte na vsi nebo ve městě, máte okna do ulice?
Mám teda stejný problém, máme lino. Mám taky psa…takže vysávám kdyždý den, obden musím umývat podlahu. Mám 19měs. syna a ten když je bosky tak má během chvíle špinavý ponožky, takže nosí papučky, ale i tak mě to štve nevím co stím!! Mám normální mop tlačím na to a stejně prd, máme tmavou podlahu takže pokud je nějak špinavá tak to není poznat ![]()
Jo a papuče nosíme, o tom to není jak tu někdo vtipně psal..ale válí se mi na podlaze dítě a to mě štve…
ještě zkusím koupit hadr a umýt podlahu ručně, uvidíme…
Nejlepsi je koste a hadr, vsechny mopy jsem hodila po case do smeti, tim se to jen šudla po namesti ![]()
Já mám tedy ten mop na který odkazuješ a je fajn. Ale je fakt důležité kde bydlíte, my nedaleko veliké křižovatky, mezi námi a křižovatkou je dost stromů, ale okna bych mohla umývat každý měsíc a o podlaze ani nemluvím. Ale je fakt, že když máš dvouleté dítě tak ta špinavá podlaha se ztratí pod nánosem hraček
![]()
Ja myslim, ze spinave ponozky budes mit vzdycky. Tak cistou podlahu abys mela ciste i ponozky bys musela vytirat i nekolikrat denne. Jde spise o pocit. Pokud mam vytreno a vyluxovano, neresim to. 100% cistota neexistuje.
Taky máme dlažbu a plovoucí podlahy. Většinou nosím pantofle a občas se tu projdu v ponožkách, ale nikdy jsem nezkoumala, jestli jsou pak špinavý. Stejně je večer hodím do prádla, tak je jedno jestli jsou zlehka zespodu zašpiněný nebo ne?:))
@makytalicka píše:
@blorchi to jsem chtěla taky napsat, mám pouze černé ponožky
i já i děti, boj s prketama uz jsme vzdala ![]()
Známá měla stejný problém, reklamovali podlahu, protože tam byl špatnej podklad. TeĎ mají novou a mají po problému. JInak mop doporučuji tento: http://mopy-uklidove-soupravy.heureka.cz/…w-mop-52014/