Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
A partner jí přes den kde?
Já vařím často, a teda na jídlo a kosmetiku, drogerku a potřeby pro dvě děti se do 7tisíc vlezu.
Myslím že 6 jen na jídlo je luxusní.
Pročti si zdejší diskuze, kde maminky řeší jak vyjít se 4 tisíci na jídlo pro 4-5ti členou rodinu. Pak uvidíš, že vaše částka není žádný problém.
Ja se vlezu taky do 6 tis i s kosmetikou a vsim. Obleceni nepocitam.
Jsme dva a za jídlo utratíme okolo 10-15tis… jak kdy
Kupujeme kvalitní potraviny, ale hodně toho i vyhazujeme, když vařím, tak většinou jen na jeden den. Hodně dělám maso. Příteli hovězí ( já to nejím ), sobě jiné. Hodně ryby a mořské plody. Často i nějaká ta restaurace. Kosmetiku používám Niveu, Yves Rocher, Vichy. Dost dáme i za jogurty, já sežeru i dva tři za den kolikrát
Miluju jogurty a celkově mléčné výrobky.
Ráda se poučím z rad chytřejších a šikovnějších na šetření
Poslední dobou si říkám, že bych mohla spořit víc a ne tolik utratit… ![]()
@Daduka píše:
Pročti si zdejší diskuze, kde maminky řeší jak vyjít se 4 tisíci na jídlo pro 4-5ti členou rodinu. Pak uvidíš, že vaše částka není žádný problém.
No ale to už je sakra extrém
![]()
My sme taky dva + roční dítě a vlezu se do 4 tisíc se vším. 2× měsíčně jedem na velký nákup (jogurty, tvarohy, šunky apod.) a základní potraviny cca za 1500 + jednou týdně dokupujem chléb a pečivo. Vařím každý den i chlapoj obědy, každý den je maso - nakupuju v makru a pak měsíc i víc tahám z mrazáku…
zas až tak moc šetřit nemusíme ale je to fain pocit mít to pod dohledem a naučit se hospodařit, až bude druhý dítko, šikne se každá korunka navíc
Já myslím, že to je v pohodě, pokud do toho nepočítáš třeba UM
zkus si první měsíc zapisovat co kde koupíš aby jsi věděla. My teda utratíme za jídlo hrozně moc
ale vím že kdyby nebylo tak to zvládnu i s menším rozpočtem.
@Nejhodnější píše:
No ale to už je sakra extrém![]()
souhlasím, a myslím že se to ani nedá, teda nějak jako kvalitně/normálně ![]()
@K-Black píše:
souhlasím, a myslím že se to ani nedá, teda nějak jako kvalitně/normálně
Nedá
nedovedu si představit co furt jedí.
A že by to byla nějaká kvalita, tak o tom si iluze vůbec nedělám ![]()
My právě doted utratili za jídlo kolem 20tis, kupujeme velmi kvalitní. Partner jí v práci obědy ale večere vařím, vařím každý den, hlavně kvuli díteti.
Tak v těch diskuzích to občas extrém je. Na druhou stranu my za to jídlo taky víc jak 4tis neutratíme (2dospělý + 2 malé děti). Ale u nás je to tím, že my si toho hooodně vypěstujeme na zahrádce. V podstatě od června do teď jsem koupila minimum zeleniny a ovoce a přitom ho jíme na kila. To samé vejce máme vlastní a kuře nebo králíka občas dostaneme od babičky
A další věc je, že jsem se naučila nakupovat u menších živnostníků. Cena většinou menší než v marketu, ale hlavně nesrovnatelná kvalita - mléko a jogurty z místní farmy, pstruhy rovnou ze sádek atd.
Holky, ale oni třeba fakt nemají peníze, ak jim nic jiného, než vyjít se 4000 nezbývá, že. A určitě se dá kupovat i kvalitní, jen se s tím musí šetřit. Třeba právě nesníst 3 jogurty jen tak. Ale třeba koupit kavlitní holandii a k tomu dát dítěti i pečivo..na rohlík třeba jen plátek kvalitní šunky atd.
Dva dospělí + 20m dítě se většinou vejdeme do 4-4500 měsíčně - pouze jídlo a nepočítám teda do toho chlapovy obědy v práci. Každopádně nakupuju téměř denně v okolních obchodech, sleduju, co je zrovna v akci, a dle toho přizpůsobuji jídelníček, kupuju, jen co se sní, tudíž vyhazuju naprosto minimálně. A troufnu si říct, že kupuju potraviny solidní kvality, sleduju složení a původ, máme dost zeleniny, maso tedy denně není. Ale dle mého je těch 6000 zcela reálných, aniž bys to pocítila na kvalitě či pestrosti, jen to chce dost vařit a vykašlat se na polotovary.
@Daduka píše:
Tak v těch diskuzích to občas extrém je. Na druhou stranu my za to jídlo taky víc jak 4tis neutratíme (2dospělý + 2 malé děti). Ale u nás je to tím, že my si toho hooodně vypěstujeme na zahrádce. V podstatě od června do teď jsem koupila minimum zeleniny a ovoce a přitom ho jíme na kila. To samé vejce máme vlastní a kuře nebo králíka občas dostaneme od babičkyA další věc je, že jsem se naučila nakupovat u menších živnostníků. Cena většinou menší než v marketu, ale hlavně nesrovnatelná kvalita - mléko a jogurty z místní farmy, pstruhy rovnou ze sádek atd.
Tak to je super
, že si hodně vypěstujete sami. Vyrůstala jsem na baráku, prarodiče měli statek, takže taky všechno domácí a bylo to super
dělali jsme od šunky, až po sýry všechno. A ta kvalita! Ach jooo, až jsem se teď rozesmutnila, že už jsou ty časy dávno pryč. ![]()
S partnerem jsme si domluvili, že měsičně na jídlo dáme max. 6,000 Kč. Myslíme tím pouze na jídlo, kosmetika oblečení a potřeby pro dítě do těchto peněz nebudeme zahrnovat. Jsme dva dospělí a jedno roční díte, dělame obden maso, nějaká zelenina a tak… Mám z toho trošku strah aby mi ten rozpočet stačil, kolik utratíte měsíčně za jídlo vy?