Peníze na jídlo

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
21.10.13 14:56

Peníze na jídlo

S partnerem jsme si domluvili, že měsičně na jídlo dáme max. 6,000 Kč. Myslíme tím pouze na jídlo, kosmetika oblečení a potřeby pro dítě do těchto peněz nebudeme zahrnovat. Jsme dva dospělí a jedno roční díte, dělame obden maso, nějaká zelenina a tak… Mám z toho trošku strah aby mi ten rozpočet stačil, kolik utratíte měsíčně za jídlo vy?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
32866
21.10.13 14:58

A partner jí přes den kde?
Já vařím často, a teda na jídlo a kosmetiku, drogerku a potřeby pro dvě děti se do 7tisíc vlezu. :nevim:Myslím že 6 jen na jídlo je luxusní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1166
21.10.13 14:59

Pročti si zdejší diskuze, kde maminky řeší jak vyjít se 4 tisíci na jídlo pro 4-5ti členou rodinu. Pak uvidíš, že vaše částka není žádný problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nikol.ondrášovka
21.10.13 15:00

Ja se vlezu taky do 6 tis i s kosmetikou a vsim. Obleceni nepocitam.

• Citovat
  • Upravit
Nejhodnější
21.10.13 15:01

Jsme dva a za jídlo utratíme okolo 10-15tis… jak kdy :think: :think: Kupujeme kvalitní potraviny, ale hodně toho i vyhazujeme, když vařím, tak většinou jen na jeden den. Hodně dělám maso. Příteli hovězí ( já to nejím ), sobě jiné. Hodně ryby a mořské plody. Často i nějaká ta restaurace. Kosmetiku používám Niveu, Yves Rocher, Vichy. Dost dáme i za jogurty, já sežeru i dva tři za den kolikrát :oops: :-D Miluju jogurty a celkově mléčné výrobky.
Ráda se poučím z rad chytřejších a šikovnějších na šetření :-) Poslední dobou si říkám, že bych mohla spořit víc a ne tolik utratit… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Nejhodnější
21.10.13 15:01
@Daduka píše:
Pročti si zdejší diskuze, kde maminky řeší jak vyjít se 4 tisíci na jídlo pro 4-5ti členou rodinu. Pak uvidíš, že vaše částka není žádný problém.

No ale to už je sakra extrém :roll: :nevim:

• Citovat
  • Upravit
21.10.13 15:04

My sme taky dva + roční dítě a vlezu se do 4 tisíc se vším. 2× měsíčně jedem na velký nákup (jogurty, tvarohy, šunky apod.) a základní potraviny cca za 1500 + jednou týdně dokupujem chléb a pečivo. Vařím každý den i chlapoj obědy, každý den je maso - nakupuju v makru a pak měsíc i víc tahám z mrazáku… ;) zas až tak moc šetřit nemusíme ale je to fain pocit mít to pod dohledem a naučit se hospodařit, až bude druhý dítko, šikne se každá korunka navíc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K-Black
21.10.13 15:05

Já myslím, že to je v pohodě, pokud do toho nepočítáš třeba UM :think: zkus si první měsíc zapisovat co kde koupíš aby jsi věděla. My teda utratíme za jídlo hrozně moc :roll: ale vím že kdyby nebylo tak to zvládnu i s menším rozpočtem.

• Citovat
  • Upravit
K-Black
21.10.13 15:06
@Nejhodnější píše:
No ale to už je sakra extrém :roll: :nevim:

souhlasím, a myslím že se to ani nedá, teda nějak jako kvalitně/normálně :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Nejhodnější
21.10.13 15:09
@K-Black píše:
souhlasím, a myslím že se to ani nedá, teda nějak jako kvalitně/normálně :nevim:

Nedá :roll: nedovedu si představit co furt jedí. :nevim: :nevim: A že by to byla nějaká kvalita, tak o tom si iluze vůbec nedělám :think:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.10.13 15:10

My právě doted utratili za jídlo kolem 20tis, kupujeme velmi kvalitní. Partner jí v práci obědy ale večere vařím, vařím každý den, hlavně kvuli díteti.

• Citovat
  • Upravit
1166
21.10.13 15:12

Tak v těch diskuzích to občas extrém je. Na druhou stranu my za to jídlo taky víc jak 4tis neutratíme (2dospělý + 2 malé děti). Ale u nás je to tím, že my si toho hooodně vypěstujeme na zahrádce. V podstatě od června do teď jsem koupila minimum zeleniny a ovoce a přitom ho jíme na kila. To samé vejce máme vlastní a kuře nebo králíka občas dostaneme od babičky :-) A další věc je, že jsem se naučila nakupovat u menších živnostníků. Cena většinou menší než v marketu, ale hlavně nesrovnatelná kvalita - mléko a jogurty z místní farmy, pstruhy rovnou ze sádek atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
161
21.10.13 15:12

Holky, ale oni třeba fakt nemají peníze, ak jim nic jiného, než vyjít se 4000 nezbývá, že. A určitě se dá kupovat i kvalitní, jen se s tím musí šetřit. Třeba právě nesníst 3 jogurty jen tak. Ale třeba koupit kavlitní holandii a k tomu dát dítěti i pečivo..na rohlík třeba jen plátek kvalitní šunky atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68892
21.10.13 15:16

Dva dospělí + 20m dítě se většinou vejdeme do 4-4500 měsíčně - pouze jídlo a nepočítám teda do toho chlapovy obědy v práci. Každopádně nakupuju téměř denně v okolních obchodech, sleduju, co je zrovna v akci, a dle toho přizpůsobuji jídelníček, kupuju, jen co se sní, tudíž vyhazuju naprosto minimálně. A troufnu si říct, že kupuju potraviny solidní kvality, sleduju složení a původ, máme dost zeleniny, maso tedy denně není. Ale dle mého je těch 6000 zcela reálných, aniž bys to pocítila na kvalitě či pestrosti, jen to chce dost vařit a vykašlat se na polotovary.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nejhodnější
21.10.13 15:16
@Daduka píše:
Tak v těch diskuzích to občas extrém je. Na druhou stranu my za to jídlo taky víc jak 4tis neutratíme (2dospělý + 2 malé děti). Ale u nás je to tím, že my si toho hooodně vypěstujeme na zahrádce. V podstatě od června do teď jsem koupila minimum zeleniny a ovoce a přitom ho jíme na kila. To samé vejce máme vlastní a kuře nebo králíka občas dostaneme od babičky :-) A další věc je, že jsem se naučila nakupovat u menších živnostníků. Cena většinou menší než v marketu, ale hlavně nesrovnatelná kvalita - mléko a jogurty z místní farmy, pstruhy rovnou ze sádek atd.

Tak to je super :potlesk: :potlesk: :potlesk:, že si hodně vypěstujete sami. Vyrůstala jsem na baráku, prarodiče měli statek, takže taky všechno domácí a bylo to super :-) dělali jsme od šunky, až po sýry všechno. A ta kvalita! Ach jooo, až jsem se teď rozesmutnila, že už jsou ty časy dávno pryč. :,(

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný