Peníze na jídlo

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
21.10.13 15:18

Tři lidi - obědy v práci, dítě v jeslich - za jídlo dáme za měsíc 800 eur, obědy v práci se do toho nepočítají. A to mám pocit, že šetříme. V dobách „nešetření“ to bývávalo tak 1 200 euráčů.

• Citovat
  • Upravit
1769
21.10.13 15:21

Tak ja mam na mesic 5000kc a to na vse na jidlo, drogerii. pokud malej něco potřebuje (kombinéza, boty atd.) a nebo ja, tak to jde z penez co nam zbydou z vyplaty jakoby „navíc“ mesicne tak 3-4tis. a ztoho platíme prave obleceni, vylety, potřeby na auto atd. pojistku na auta atd. da se z tech 5tis. vyjit ale mam to fakt vypocitany od vyplaty k vyplate a koukam co kolik stoji. jinak jsme 3 :))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3112
21.10.13 15:22

Naše rodina je dva dospělí + 18m dítě. V prosinci přibude další. Za jídlo a drogerii dám měsíčně 6000kč. Vařím denně jídla, která se ten den sní, nakupovat chodím taky denně. Hlídám si složení potravin, kupujeme kvalitní šunku, sýry, ovoce a zeleninu z farmářských trhů, denně máme mléčné výrobky. A teda maso máme 2× týdně, převážně o víkendu, nejsme moc masoví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nikol.ondrášovka
21.10.13 15:30

Jo a prizpusobovat jidelnicek akcim je rozumne, taky to delam. Je lepsi koupit kureci za 104 nez za 164 atd…

• Citovat
  • Upravit
Anais
21.10.13 15:36

My jsme s manželem zatím dva, za jídlo (jen jídlo) dáme měsíčně cca 5500 a to máme oba bezlepkovou dietu a manžel je diabetik, takže některé suroviny jsou dražší, fruktoza, mouka. Denně vařím a téměř denně máme i maso. Kupuju hodně ovoce a zeleniny a kvalitnější potraviny, u masa nakupujeme v akcích a zamrazíme.
Takže s částkou, kterou uvádíš, se vyjít určitě dá.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.10.13 15:45

Maso kupujeme třeba v celku pul prasete a já si to zbourám, ted mi přivezli cca 25kg masa, v supermarketech nekupuji zeleninu, ovoce a maso, tam kupuji pouze klasicky veci dení potreby - olej, mouku aj… nejvíc utratíme za pečivo, klobasky a salamy a mléko

• Citovat
  • Upravit
16186
21.10.13 15:49
@Beru píše:
Naše rodina je dva dospělí + 18m dítě. V prosinci přibude další. Za jídlo a drogerii dám měsíčně 6000kč. Vařím denně jídla, která se ten den sní, nakupovat chodím taky denně. Hlídám si složení potravin, kupujeme kvalitní šunku, sýry, ovoce a zeleninu z farmářských trhů, denně máme mléčné výrobky. A teda maso máme 2× týdně, převážně o víkendu, nejsme moc masoví.

Prosím tě, jak tohle dokážeš? Kupovat kvalitní (!) potraviny a k tomu ovoce a zeleninu z farmářských trhů? To mi přijde dost sci-fi vejít se i s drogerii do
6 000,–… Nemůžeš hodit pár receptů? To by mě fakt zajímalo, protože mě se tohle teda ještě nepovedlo, těch 6 tisíc mi nestačí ani do potravin, ne tak ještě na drogerii :think: Já nevím, ale opravdu kvalitní šunka stojí 40 kaček 100g balení, jogurt 12-13,– jeden, maso to je úplná darda, kvalitní sýry taky všechno na 35 kč za balení :think: Takže buď máme jiné představy o kvalitě, nebo se o jeden jogurt dělíte oba, ne? :mrgreen: Nemyslím to nijak špatně, jen prostě přemýšlím jak to můžeš dát… 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
681
21.10.13 15:49
@Nejhodnější píše:
Jsme dva a za jídlo utratíme okolo 10-15tis… jak kdy :think: :think: Kupujeme kvalitní potraviny, ale hodně toho i vyhazujeme, když vařím, tak většinou jen na jeden den. Hodně dělám maso. Příteli hovězí ( já to nejím ), sobě jiné. Hodně ryby a mořské plody. Často i nějaká ta restaurace. Kosmetiku používám Niveu, Yves Rocher, Vichy. Dost dáme i za jogurty, já sežeru i dva tři za den kolikrát :oops: :-D Miluju jogurty a celkově mléčné výrobky.
Ráda se poučím z rad chytřejších a šikovnějších na šetření :-) Poslední dobou si říkám, že bych mohla spořit víc a ne tolik utratit… :nevim:

Vy si teda žijete :lol: To není rýpnutí, to je konstatování :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K-Black
21.10.13 15:54
@Anonymní píše:
Maso kupujeme třeba v celku pul prasete a já si to zbourám, ted mi přivezli cca 25kg masa, v supermarketech nekupuji zeleninu, ovoce a maso, tam kupuji pouze klasicky veci dení potreby - olej, mouku aj… nejvíc utratíme za pečivo, klobasky a salamy a mléko

no tak to já třeba nemůžu, protože u nás nikdo nejí bůček :roll: udělala jsem to před lety a pak to rozdávala :roll:

• Citovat
  • Upravit
33916
21.10.13 15:56
@Nejhodnější píše:
Jsme dva a za jídlo utratíme okolo 10-15tis… jak kdy :think: :think: Kupujeme kvalitní potraviny, ale hodně toho i vyhazujeme, když vařím, tak většinou jen na jeden den. Hodně dělám maso. Příteli hovězí ( já to nejím ), sobě jiné. Hodně ryby a mořské plody. Často i nějaká ta restaurace. Kosmetiku používám Niveu, Yves Rocher, Vichy. Dost dáme i za jogurty, já sežeru i dva tři za den kolikrát :oops: :-D Miluju jogurty a celkově mléčné výrobky.
Ráda se poučím z rad chytřejších a šikovnějších na šetření :-) Poslední dobou si říkám, že bych mohla spořit víc a ne tolik utratit… :nevim:

máme to podobný. Prožereme 10táců jen to fikne.Taky vyhazujeme a ráda se poučím :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K-Black
21.10.13 15:56

@neila u nás šunka, jako fakt masová stojí kolem 25kč za těch 10 dkg, za 40 kč jsem snad ani neviděla :lol:

• Citovat
  • Upravit
32873
21.10.13 15:59

@neila taky dávám pozor na složení a kvalitní šunku kupuju za 22kč/100g, jogurt velkou Hollandii ideálně v akci kolem 16-18kč/500g, často i méně, do toho trochu mussli, javorového sirupu, domácí marmelády..dělám z jogurtu i základ na pomazánky. Sýry kupuju taky dost, to je tak 14-18kč/100g.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68928
21.10.13 16:00

Já jo, balenou :-) Kupovanou na váhu u řezníka taky kolem těch 25, ale třeba minulý týdne měli tady v akci výbornou šunku od kosti za 18. Ale tak možná to někomu dost kvalitní nepřijde, no :nevim: Jogurt kupuju Hollandii velkou bílou a v případě potřeby ochutit dávám lžičku domácí marmelády.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
21.10.13 16:02

Do toho se vlezete v pohodě. Já mám občas větší spotřebu, občas menší - máme zásoby v mrazáku a něco vlastní. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1520
21.10.13 16:04

Tak my tedy dáme jen za jídlo min. 8000 kč měsíčně. A to máme většinu masa, zavařenin apod. od rodičů :roll: A nemám pocit, že bychom nějak rozhazovali. Jen se snažím kupovat kvalitní jídlo (pokud je to dnes ještě vůbec možné :? ). Za ty zmiňované 4000 kč na měsíc se dá jíst tak max. gothaj a nějaké podřadné konzervy. Nebo mít vyloženě hospodářství a stravovat se z vlastních zdrojů :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný