Peníze na jídlo

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1857
21.10.13 18:14

6000 mi příjde v pohodě, já se musím přiznat, že nevím kolik utratíme za jídlo. Jsme 2 dospělí a tříleté dítě, které jí ve školce, ale stejně nijak nepociťuju rozdíl, než když byla doma. Dáme dost za pečivo, milujeme koláčky, pizza rohlíky(dospělí)kaiserky atd. mlíko a mléčné výrobky, vypije se u nás litr denně, jogurty sníme nejmíň 3.Dost nás vyjdou i věci na chleba, salámy kupuju kvalitní, šunku od kosti, pražskou u našeho řezníka 189kč/kg 90%masa. Taky rádi mlsáme a i když často peču doma, tak nás sladkosti a slané dobroty vyjdou docela dost. O vínu nemluvím :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nejhodnější
21.10.13 18:17
@denisa 76 píše:
je mě až trapně, ale je to tak. Kámoš mě nedávno dovezl pár lahví Pálavy z Moravy a to teprv huba měla pomeje.
Jinak já vařím a peču jenom pro muže. Má rád těžká jídla typu..svíčková..ovar..kachna atd a to já nedávám. Ujíždím dost na salátech tak si je každý den nechávám dělat v restauraci, prootže se mě nevyplatí nakupovat listí do zásoby a takhle mám každý den něco jiného.

Já bydlím skoro u zdroje :-) A mám vlastní archivek, takže ani nemluvím kolik měsíčně padne za víno. A to není započítané v té sumě za jídlo :oops: :oops: :oops: Svíci mám ráda z panenky ( hovězí ee ), ovárek, kachničku taky :-D no a saláty ehm no říkám, že trávu nežeru nejsem křečík :-D ale jo tak jednou dvakrát do měsíce se na salátek přemůžu :-) ale okurkovej, rajčatovej atd k hlavnímu jídlu, tak to zase občas jo :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Nejhodnější
21.10.13 18:17
@claire91 píše:
6000 mi příjde v pohodě, já se musím přiznat, že nevím kolik utratíme za jídlo. Jsme 2 dospělí a tříleté dítě, které jí ve školce, ale stejně nijak nepociťuju rozdíl, než když byla doma. Dáme dost za pečivo, milujeme koláčky, pizza rohlíky(dospělí)kaiserky atd. mlíko a mléčné výrobky, vypije se u nás litr denně, jogurty sníme nejmíň 3.Dost nás vyjdou i věci na chleba, salámy kupuju kvalitní, šunku od kosti, pražskou u našeho řezníka 189kč/kg 90%masa. Taky rádi mlsáme a i když často peču doma, tak nás sladkosti a slané dobroty vyjdou docela dost. O vínu nemluvím :lol:

Tak o koláčcích radši ani nemluvím :-D a chutnají mi daleko víc ty kupované než domácí… :nevim: :nevim: :nevim:

• Citovat
  • Upravit
1857
21.10.13 18:20

@Nejhodnější Mě taky, víc než ty moje, ale tchýně dělá a ty jsou jak kupované, má vyborný těsto, teď dělala makový uprostřed švestka a tvarohový s meruňkou. Kupované miluju s trojí náplní :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1857
21.10.13 18:21

@Nejhodnější já to takhle měla s kupovaným lineckým a rohlíčky, chutnali mi víc kupované :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
21.10.13 18:23
@claire91 píše:
@Nejhodnější já to takhle měla s kupovaným lineckým a rohlíčky, chutnali mi víc kupované :lol:

záleží, jaký máš recept na těsto, nám teda chutná víc domácí :P už se na pečení těším :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1857
21.10.13 18:29

Teď už mi chutnají domácí, ale dřív jen kupované. Máma dělala jiné těsto. Co si peču cukroví sama tak mi chutná :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33916
21.10.13 18:31
@Nejhodnější píše:
Já bydlím skoro u zdroje :-) A mám vlastní archivek, takže ani nemluvím kolik měsíčně padne za víno. A to není započítané v té sumě za jídlo :oops: :oops: :oops: Svíci mám ráda z panenky ( hovězí ee ), ovárek, kachničku taky :-D no a saláty ehm no říkám, že trávu nežeru nejsem křečík :-D ale jo tak jednou dvakrát do měsíce se na salátek přemůžu :-) ale okurkovej, rajčatovej atd k hlavnímu jídlu, tak to zase občas jo :mrgreen:

zajedu na návštěvu :jazyk:
trávu nežeru beru..taky jsem to dřív říkala, ale jsem v tréninku a trenér by mě zabil při měření a vážení do hlavy a o svíčkové si můžu nechat zdát.
Ty jsi z moravy, že jsi u zdroje?? Pokud jo tak to závidím..tam když jedu tak je mě tááák dobře :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nejhodnější
21.10.13 18:34
@denisa 76 píše:
zajedu na návštěvu :jazyk:
trávu nežeru beru..taky jsem to dřív říkala, ale jsem v tréninku a trenér by mě zabil při měření a vážení do hlavy a o svíčkové si můžu nechat zdát.
Ty jsi z moravy, že jsi u zdroje?? Pokud jo tak to závidím..tam když jedu tak je mě tááák dobře :mrgreen:

JJ z Moravy :-) Mě je tady taky dobře :-) A i když jezdím často mimo rep, tak do Čech bych bydlet nechtěla :-D jasný se stav :-) Dáme soutěž kdo víc vypije a víc vydrží :-D :jazyk: :P

• Citovat
  • Upravit
Nejhodnější
21.10.13 18:35
@claire91 píše:
Teď už mi chutnají domácí, ale dřív jen kupované. Máma dělala jiné těsto. Co si peču cukroví sama tak mi chutná :mrgreen:

Já nepeču vůbec. Vařím ráda a často, ale pečení? Děs… teď mám v lednici asi 5kg jablek a přemýšlím jakou buchtu z toho udělat… To zase bude :mrgreen: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
68928
21.10.13 18:39

Teda vy zakladatelce moc nepomáháte :lol: Ač teda koláčky z pekárny taky miluju, tak kupovaný sladký pečivo je jedna z prvních věcí, kterou si odpouštím, chci-li ušetřit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nejhodnější
21.10.13 18:42
@ugluk píše:
Teda vy zakladatelce moc nepomáháte :lol: Ač teda koláčky z pekárny taky miluju, tak kupovaný sladký pečivo je jedna z prvních věcí, kterou si odpouštím, chci-li ušetřit :)

No asi to s tím šetřením nebudu tak přehánět :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: pár věcí který si neodpustím bych našla no :oops: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
68928
21.10.13 18:43

@Nejhodnější tak jasně, já když měla víc peněz (chodila jsem do práce), tak jsem to taky moc neřešila, ale holt teď dítě, rodičák a hypotéka, no zdokonalila jsem se v pečení :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nejhodnější
21.10.13 18:45
@ugluk píše:
@Nejhodnější tak jasně, já když měla víc peněz (chodila jsem do práce), tak jsem to taky moc neřešila, ale holt teď dítě, rodičák a hypotéka, no zdokonalila jsem se v pečení :mrgreen:

Tak třeba se taky za pár let zdokonalím no :-D :mrgreen: :kytka:

• Citovat
  • Upravit
1.zizi
21.10.13 18:47
@Daduka píše:
Tak v těch diskuzích to občas extrém je. Na druhou stranu my za to jídlo taky víc jak 4tis neutratíme (2dospělý + 2 malé děti). Ale u nás je to tím, že my si toho hooodně vypěstujeme na zahrádce. V podstatě od června do teď jsem koupila minimum zeleniny a ovoce a přitom ho jíme na kila. To samé vejce máme vlastní a kuře nebo králíka občas dostaneme od babičky :-) A další věc je, že jsem se naučila nakupovat u menších živnostníků. Cena většinou menší než v marketu, ale hlavně nesrovnatelná kvalita - mléko a jogurty z místní farmy, pstruhy rovnou ze sádek atd.

jeee to je perfektni :palec:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný