Peníze na jídlo

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
35545
21.10.13 16:43
@K-Black píše:
@MonikaN.89 taky mám ráda jednoduchá jídla, třeba čočku na kyselo, tu miluju :pankac: no ale pak jsem schopná sežrat půl kila panenky sama :lol: krabí tyčinky myslíš ty jak se z nich dělá pomazánka? to uvnitř bílý a na vrchu červený?

jo, to jsou ty, co kraba nikdy neviděly :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K-Black
21.10.13 16:46
@kozisek píše:
jo, to jsou ty, co kraba nikdy neviděly :mrgreen:

jeden čas jsem je jedla hodně, jako pomazánku, hrozně mi to chutnalo ;)

• Citovat
  • Upravit
16186
21.10.13 16:51

@Agáta13 @K-Black tak já beru šunky atd, aby v nich bylo nad 90% masa, a to teda tady (Praha-Východ) pod 35 kč za 100g ani omylem. Když je akce tak 28-29, jak kdy… Choceňské kupuji za 12,90 - denně spláchneme min. 3, minule jsem ze zvědavosti koukala na účet, tak jen za mléčné to bylo 400,– :jazyk: Pultový prodej co se týče sýrů, šunek, salámů u nás nehrozí, jezdím na nákup 1×týdně (nebo objednávám přes itesco), takže to by určitě prošlo. Polotovary nekupuji žádné, mraž. zeleninu jedině od Icemana (pokud nemám z bedýnky, co si zamrazím sama), ryby detto, nebo čerstvé aspoň 1×týdně. Ať počítám jak chci, tak do 6 tisíc bych se na potravinách nevlezla :nevim: :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
21.10.13 16:54

Tak si kup šunkovar, ne?

Ale třeba já bych ty bedýnky nekupovala, ale my jsme z malého města a máme jiné možnosti, ono na tomhle ti to naskáče. Bílé jogurty kupuji jen ty velké, když jsou Choceňské v akci, tak jich beru třeba sedm, ono se z toho dá dělat i lučina :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
21.10.13 16:54

@ugluk to není o tom, že mi nepřijde něco dost kvalitní, ale o tom, že nemám po ruce řezníka, kam bych si skočila, když potřebuji ;) Já to musím brát i z toho pohledu, že kvůli každému nákupu (včetně rohlíků) musím sednout do auta :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.10.13 16:56

@neila tak urob jeden den slovenske halusky s bryndzou a podavaj k nim ciste kysle mlieko, mas to zdrave, sytiace, lacne. Ked uz mas tu bedynku, tak fliacky s hlavkovou kapustou - a mas to dokonca vegetarianske :P
Ja som onehda skusila uvarit granadirmars, zemiaky s cestovinou, a chlap to zblajzol bez frflania :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
21.10.13 16:59

@kozisek šunkovar ani nevím co je :mrgreen: a jestli nakoupím na farmářských trzích nebo objednám bedýnku, to mám vyzkoušeno, že je to úplně zajedno :palec:

Ale tak mi napadá, když to čtu - nemíním šetřit tím způsobem, že budu o to více času trávit v kuchyni u plotny a dělat si všechno sama. To není šetření, to se okrádám o čas, který můžu strávit s dětmi :palec: Kdyby mě finanční situace nutila, to je jiné. Ale já jsem spíš reagovala na to, že jak se vlézt do šesti tisíc i s drogerii a nákupy kvalitních potravin, vč. farmářských :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K-Black
21.10.13 17:00

@neila tak to máte fakt draho :think: mluvím teda o té šunce, taky kupuju hodně masovou, ne ty obchoďákový ;) choceňáky jsou u nás drahý jako u vás :roll:
Maso kupuju většinou v Makru ve velkém, a porcuji si do mrazáku. Průser je, když muž mrskne do mrazáku 4 kila hovězího vcelku :pocitac: ano přiznávám, kdykoliv jdu do mrazáku a vidím to tam mám chuť ho zabít :cert: :mrgreen:
Já utratím za jídlo hodně, ale jak jsem psala výše vešla bych se i do těch 6 tisíc, s jedním děckem uplně v pohodě. Ono to je o tom, že když ty peníze mám, tak nakupuji víc než je nutné. A teď kdyby přišla bída tak přežijem, mám narvaný velký mrazák a malý mrazák, v komoře už není kam stoupnout :roll:

• Citovat
  • Upravit
35545
21.10.13 17:02

Ale to zase není o okrádání rodiny, mě to prostě doma baví, domácí práce mě víceméně uspokojují, nebaví mě lítat na nějaké trhy a po nákupech, pro mě je jednodušší zase toto a děti - minimálně to starší - pomáhají, takže spokojenost na všech stranách :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
21.10.13 17:02

@Bábi Zlopočasná jééé, tak všechno bych si hned dala, mňam :lol: jenže - chlap nemůže brynzové halušky ani cítit a zelí teď nejím já, protože kojím :lol: takže jedině granadír z toho vyšel nadějně :pankac: Normálně si mi nadělala chutě :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1947
21.10.13 17:03

@neila v Bohemii je 90% masa, já jiné fakt nekupuju.. a to stojí 350 i krájená? tj. nebalená?? :-( Tak to nemáš jednoduchý.. já jsem východní okraj Prahy, kousek od Říčan, je fakt, že jsem musela vychytat, co kde se dá dobrého koupit.. a leze to do času, to máš pravdu. I když u nás hlavně tím, že nenakupuju na jednom místě.

Příspěvek upraven 21.10.13 v 17:10

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
21.10.13 17:03

@neila i na Praze - východ je Lidl, kde se dají nakoupit kvalitní potraviny za levno (mám v ledničce moravský uzený - 96% masa za něco kolem 20 Kč za 100g, pak mají i šunku a ještě něco - vše kolem 90%). Hodně záleží v jakých obchodech nakupuješ, jestli není člověk líný najít nějakého malého zemědělce v okolí a brát od něj ovoce a zeleninu (máme takhle výborné a přitom levné brambory).

Příspěvek upraven 21.10.13 v 17:06

• Citovat
  • Upravit
16186
21.10.13 17:04

@kozisek takt to jo :palec: mě taky strašně baví vařit, zkoušet nové recepty, kde-co, ale zas jako prdět se třeba s domácími marmeládami, šunkami a tak, to nee. Ani to neumím, to přiznám upřimně :D Ja radši blbnu s masem - steaky, bifťouše, rolády a tak :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.10.13 17:06
@K-Black píše:
@neila tak to máte fakt draho :think: mluvím teda o té šunce, taky kupuju hodně masovou, ne ty obchoďákový ;) choceňáky jsou u nás drahý jako u vás :roll:
Maso kupuju většinou v Makru ve velkém, a porcuji si do mrazáku. Průser je, když muž mrskne do mrazáku 4 kila hovězího vcelku :pocitac: ano přiznávám, kdykoliv jdu do mrazáku a vidím to tam mám chuť ho zabít :cert: :mrgreen:
Já utratím za jídlo hodně, ale jak jsem psala výše vešla bych se i do těch 6 tisíc, s jedním děckem uplně v pohodě. Ono to je o tom, že když ty peníze mám, tak nakupuji víc než je nutné. A teď kdyby přišla bída tak přežijem, mám narvaný velký mrazák a malý mrazák, v komoře už není kam stoupnout :roll:

Tiez cakas tretiu svetovu? Moj manzel najnovsie po vzore mojej mamy (zije na dedine a na nakup chodi raz do mesiaca) vypratal policu v satni a sklada olej, ryzu, cestoviny. A este planuje tak jak maju oni na dedine kupovat muku a cukor (v akcii) nie na kila, ale na 10 kilove pakle :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
21.10.13 17:06

@K-Black manžel je šikula :pankac: :mrgreen: by mě trefilo :P kdybych musela taky bych vyšla i s těmi 6, ale asi bych nemohla prohlásit, že nakupuji vždy kvalitní potraviny :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný