Peníze na jídlo

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
820
21.10.13 16:04
@neila píše:
Prosím tě, jak tohle dokážeš? Kupovat kvalitní (!) potraviny a k tomu ovoce a zeleninu z farmářských trhů? To mi přijde dost sci-fi vejít se i s drogerii do
6 000,–… Nemůžeš hodit pár receptů? To by mě fakt zajímalo, protože mě se tohle teda ještě nepovedlo, těch 6 tisíc mi nestačí ani do potravin, ne tak ještě na drogerii :think: Já nevím, ale opravdu kvalitní šunka stojí 40 kaček 100g balení, jogurt 12-13,– jeden, maso to je úplná darda, kvalitní sýry taky všechno na 35 kč za balení :think: Takže buď máme jiné představy o kvalitě, nebo se o jeden jogurt dělíte oba, ne? :mrgreen: Nemyslím to nijak špatně, jen prostě přemýšlím jak to můžeš dát… 8o

Taky bych uvítala jídelníček…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.10.13 16:06
@Nejhodnější píše:
Nedá :roll: nedovedu si představit co furt jedí. :nevim: :nevim: A že by to byla nějaká kvalita, tak o tom si iluze vůbec nedělám :think:

Nemusi to byt zas az taka traga. Ja som teraz napriklad v kauflaunde natrafila na nieco comu hovorili „uzene provazky“ a bol to taky kusok z prasata, od chrbtice, napol slanina, napol pecene, v priemere asi ako 50-koruna. Niekde hrubsie. Vzala som toho tak za stovku, urobila 6 balickov do mrazaku. Bude do kapusty alebo do krup. A este to bude aj zdrave jedlo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.10.13 16:10
@K-Black píše:
no tak to já třeba nemůžu, protože u nás nikdo nejí bůček :roll: udělala jsem to před lety a pak to rozdávala :roll:

Bocik vykostit, zomliet, naplnit chlebovou plnkou (vsiakne do seba tu mast) a podavat so zemiakmi a zeleninovym salatom. Zaryti odporcovia bocika sa budu olizovat az za usami.
Pripadne slaninu vytopit a robit na nej opekane/pecene zemiaky. Beztak zemiakom nic tak neskodi ako malo masti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
21.10.13 16:13
@K-Black píše:
no tak to já třeba nemůžu, protože u nás nikdo nejí bůček :roll: udělala jsem to před lety a pak to rozdávala :roll:

Já ho zrovna včera pekla :jazyk:
V Lidlu mají šunku a ta není tak drahá,… my máme teď největší ztráty na gumových medvídcích a zmrzlině :mrgreen:
Já myslím, že se dá vyjít, prase tedy bereme také po půlkách a hovězí třeba deset kilo,…ale vnitřnosti chodím kupovat, ono takové ledvinky, jazyk, hovězí srdce…to jsou desetikorunové položky a mňamky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1166
21.10.13 16:15
@Peppa Pig píše:
Tak my tedy dáme jen za jídlo min. 8000 kč měsíčně. A to máme většinu masa, zavařenin apod. od rodičů :roll: A nemám pocit, že bychom nějak rozhazovali. Jen se snažím kupovat kvalitní jídlo (pokud je to dnes ještě vůbec možné :? ). Za ty zmiňované 4000 kč na měsíc se dá jíst tak max. gothaj a nějaké podřadné konzervy. Nebo mít vyloženě hospodářství a stravovat se z vlastních zdrojů :nevim:

No jak už jsem psala, tak záleží kam chodíš nakupovat. Třeba ten gothaj kupovaný v tescu stojí jen o pár korun míň než šunka s 90% masa u místního řezníka, který si ji vyrábí sám. Ale asi jinde nejsou takové možnosti ja tady u nás (vysočina/jihomoravský kraj). Poslední dobou tu „frčí“ právě ti malí podnikatelé a zemědělci, takže kvůli celkem velké nabídce mají lidové ceny. Teď jsme například kupovali brambory na uskaldnění za 5kč/kilo, to v marketu neseženeš :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.10.13 16:17

@kozisek moj chlap vnutornosti neda do pusy, max tak jatra :roll:
Ale vyzrala som na zmrzliny - nanukove formicky z ikei, jedna slahackova smotana a co mam po ruke - kompot, vyziva, granko - zaslahat do slahacky a zmrazit. Podstatne lacnejsie ako liter zmrzliny a rodina rovnako spokojna. A este si hovorim ze je to zdravsie, bez umeleho tuku a umeleho cukru :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
21.10.13 16:21

@Bábi Zlopočasná Dělám tvarohovou, jenže ten můj „hotentot“ po čase prohlásil, že už mu to bez „éček“ asi nechutná, kvůli němu jsem začala dělat kváskový chléb a on prohlásil, že ten kupovaný je lepší :cert: :cert: Naštěstí vnitřnosti jí…a miluje gothaj :oops: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6536
21.10.13 16:21

@Bábi Zlopočasná ten řetízek z kauflandu je super, dělám francouzské brambory, flíčky, nebo ho upeču a k němu brambor a špenát :palec: :palec:
jinak ten řetízek je docela tuhý takže do fleků ho uvařím a pak je i uzená polévka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1520
21.10.13 16:23
@Daduka píše:
No jak už jsem psala, tak záleží kam chodíš nakupovat. Třeba ten gothaj kupovaný v tescu stojí jen o pár korun míň než šunka s 90% masa u místního řezníka, který si ji vyrábí sám. Ale asi jinde nejsou takové možnosti ja tady u nás (vysočina/jihomoravský kraj). Poslední dobou tu „frčí“ právě ti malí podnikatelé a zemědělci, takže kvůli celkem velké nabídce mají lidové ceny. Teď jsme například kupovali brambory na uskaldnění za 5kč/kilo, to v marketu neseženeš :nevim:

U nás je v okolí jen samý Albert, Lidl, Tesco nebo malé, předražené večerky :? Jednou za měsíc, v sezoně, zajdeme na farmářský trh. Ale tam je to úplně nejdražší a u některých prodejců mám stejně pocit, že prodávají jen předražené zboží ze supermarketů :think: O nějakém místním, kvalitním řezníkovi sním už léta!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K-Black
21.10.13 16:25

Játra a ledvinky miluju, ten uzený provázek neznám :think: až půjdu do Kauflandu tak omrknu, díky za tip ;)
Jo a gothaj s octem a cibulí je luxusní jídlo :pankac:

• Citovat
  • Upravit
35545
21.10.13 16:27

@K-Black a ta cibule navozuje příjemný večer, takže super volba :mrgreen:

Já se také budu muset kouknout po tom „provázku“ :think: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1947
21.10.13 16:34
@neila píše:
Prosím tě, jak tohle dokážeš? Kupovat kvalitní (!) potraviny a k tomu ovoce a zeleninu z farmářských trhů? To mi přijde dost sci-fi vejít se i s drogerii do
6 000,–… Nemůžeš hodit pár receptů? To by mě fakt zajímalo, protože mě se tohle teda ještě nepovedlo, těch 6 tisíc mi nestačí ani do potravin, ne tak ještě na drogerii :think: Já nevím, ale opravdu kvalitní šunka stojí 40 kaček 100g balení, jogurt 12-13,– jeden, maso to je úplná darda, kvalitní sýry taky všechno na 35 kč za balení :think: Takže buď máme jiné představy o kvalitě, nebo se o jeden jogurt dělíte oba, ne? :mrgreen: Nemyslím to nijak špatně, jen prostě přemýšlím jak to můžeš dát… 8o

Ahoj, dovolím si částečně nesouhlasit, co se šunky týká, stačí nekupovat balenou- třeba v Bille stojí šunky nejvyšší jakosti něco kolem 23/100g, pokud trefíš akci, tak i pod 200. A to je Billa dost drahý krám. Jogurty- tam by byly asi nejlepší ty ve skle, ale třeba choceňský smetanový je velmi kvalitní jogurt a nestojí 12 kč. Obecně jsem zjistila, že pro mne je nejvýhodnější kupovat maso u řezníka, ovoce a zeleninu na farmářském trhu a HLAVNĚ SE ZAMĚŘIT JEN NA ZÁKLADNÍ POTRAVINY. To je snad nejlepší fígl, co jsem objevila- kupuju jogurty bílé a ovoce si do toho nakrájíme, jinak koupím mouku, vejce, máslo a pod a koláč upečeme, bábovku totéž, pizzu děláme domácí.. Nemusím nutně šetřit, ddělám to proto, že nechci mít v potravinách zbytečná éčka a chci je mít celkově co nejkvalitnější a nejčerstvější. Reklmám na ovocné jogurty, kde je „ovoce skoro jako opravdové“ se fakt musím smát.. Prostě podle mých pozorování čím je potravina zpracovanější, tím je dražší a zároveň ošizenější(ve většině případů). Proto je blbost kupovat instantní výrobky, uzeniny kromě šunky, polotovary, konzervy.. jídla ze základních surovin se dají udělat za 20-30 min a jsou cenově třetinové a výživově nesrovnatelně kvalitnější.. můj názor..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1952
21.10.13 16:35

…my jsme zatím dva a projíme 5 tisíc a v tom je i drogerie (teď myslím prostředky do domácnosti, mýdlo, pasta na zuby atd.)…vařím vždy na dva dny…ovoce a zeleninu taky kupuju, máme ji rádi…ale je to asi tím, že někdy dělám jednoduché recepty…vždy máme polévku a pak hlavní jídlo např. : šťouchané brambory s cibulkou a krabí tyčinky v trojobalu nebo v těstíčku, lasagne, špenát, dušené maso těstoviny atd. dnes jsem měli kuřecí vývar, kyselé zelí a plněné knedlíky uzeným-to je jídlo můžu říct levné… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1947
21.10.13 16:39
@Bábi Zlopočasná píše:
@kozisek moj chlap vnutornosti neda do pusy, max tak jatra :roll:
Ale vyzrala som na zmrzliny - nanukove formicky z ikei, jedna slahackova smotana a co mam po ruke - kompot, vyziva, granko - zaslahat do slahacky a zmrazit. Podstatne lacnejsie ako liter zmrzliny a rodina rovnako spokojna. A este si hovorim ze je to zdravsie, bez umeleho tuku a umeleho cukru :mrgreen:
:pankac: :potlesk: :palec: jj, dělám to stejně.. výsledek nesrovnatelně lepší, než kupovaná
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K-Black
21.10.13 16:41

@MonikaN.89 taky mám ráda jednoduchá jídla, třeba čočku na kyselo, tu miluju :pankac: no ale pak jsem schopná sežrat půl kila panenky sama :lol: krabí tyčinky myslíš ty jak se z nich dělá pomazánka? to uvnitř bílý a na vrchu červený?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný