Peníze na jídlo

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
68928
21.10.13 17:08

@neila no tak to jo, no, já se přestěhovala z malého města do velkého (s jiným zkušenost nemám a autem už jsem nebyla na nákupu ani nepamatuju) a ani v jednom jsem vážně neměla problém sehnat šunku nad 90 % masa kolem 25 Kč/ 100 g. Ale ani jedna teda nebyla ze supermarketu, ty balený vždycky vyjdou dráž. Ono jasně, kdyby mě finanční situace nenutila, taky neřeším, ale když holt nutí, tak věř, že to jde ;) Choceňskej jogurt je fajn, ale koupím ho leda, když je v akci, 12,90 za malej kelímek je na mě prostě moc, takže kupuju jen po akcích, když je nějakej solidní, nebo jsem bez jogurtu (nepotřebuju ho denně) a většinou je opravdu nejlepší koupit velkej bílej a ochutit si ho sama a hned jsem cenově jinde. A nemyslím, že bych tím, že zamíchám lžičku marmelády do jogurtu okrádala o čas své dítě :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16928
21.10.13 17:13

Jsme dva a maso nejíme a utratíme za jídlo měsíčně 5tisíc a to docela škudlíme a nevím jak je to jen možné, že utrácíme tolik… Ale je fakt, že třeba máslo kupuji opravdu máslo, jogurty smetanové, pečivo celozrnné apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
21.10.13 17:14
@K-Black píše:
@MonikaN.89 taky mám ráda jednoduchá jídla, třeba čočku na kyselo, tu miluju :pankac: no ale pak jsem schopná sežrat půl kila panenky sama :lol: krabí tyčinky myslíš ty jak se z nich dělá pomazánka? to uvnitř bílý a na vrchu červený?

Já zas fazolový guláš/mexické fazole to je moje :srdce: a děckám taky chutná k tomu domácí chleba a je celkem levný oběd

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K-Black
21.10.13 17:15

@Bábi Zlopočasná nečekám, ale když je to zrovna v akci, tak to nekup že jo? :mrgreen:

@neila jo to je :roll: no budu to muset vyndat a něco s tím vymyslet :roll: asi to všechno udělám jako základ na guláš, pak zamrazím po porcích a budu vytahovat a vždycky k tomu přidám buď zeleninu nebo třeba houby :nevim:

• Citovat
  • Upravit
21.10.13 17:17

Na marmeladu mam zlepsovak - ovocie zomliet (drobne rozmixovat), naliat do pekacku a strcit do rury na plny vykon. Raz za polhodinu skontrolovat, premiesat. Ked je primerane huste, dam na plotnu, pridam cukru a necham zovriet. Kto by sa s tym desat hodin miesal :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.10.13 17:19

@K-Black nieco mozes hodit do pacu a urobit o dva/tri dni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
21.10.13 17:20

My jsme taky šetřiví, za 5 členou rodinu dáváme 7-8 tis. na jídlo, nejstarší teda jí ve školce přes týden, ale i tak dojde dom a chce něco, že má hlad :jazyk:.
U nás se hodně dává za ovoce a zeleninu, ale většinou kupuju ve velkém to co je v akci. Maso máme nějaké ze svých zdrojů z rodiny, tak kupujeme jen kuřecí a vepřové, salámy/šunku, pečivo jsme zjistili, že za něj utratíme přes 200,– za týden :zed: tak jsem zas začala péct domácí celozrnný nebo slunečnicový chleba jeden výjde na 33,– týdně sníme 2 a ještě nějaké bagety dělávám.
Pro malého si dělám svoje příkrmy a přesnídávky domácí, večeře kaše domácí napůl s kupovanou babydream, mléko má babydream, jogurty kupuju v lídlu nebo ty co jsou v akci. Těstoviny na zavářku do polévek si taky udělám sama doma.
Jako ono se to dá, když se chce.
Někdy když vím, že je akce na nějaké ovoce/zeleninu co máme nejraději, tak si proto umím zajít už v 7 ráno a nakoupit zásoby :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nejhodnější
21.10.13 17:25
@denisa 76 píše:
máme to podobný. Prožereme 10táců jen to fikne.Taky vyhazujeme a ráda se poučím :mrgreen:

A to ještě když je dobrej měsíc :-D to víš k večeři šunečku od kosti z Globusu a tak podobně :-D v sobotu jen za suroviny na obloženou mísu k vínu jsem nechala 680 kč… a kde máš to samotné víno že :-D

• Citovat
  • Upravit
1118
21.10.13 17:50

Ty jo holky mit tolik na jidlo co tady pisete je u nas luxus ja jsem rada ze uvarim jidlo na dva dni a to mam limit 100 kc na vse snidane obed na dva dni a vecere a to ted uz jsme jenom ja a 2 deti 9let a 4 roky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
21.10.13 17:52

@1jana1 to mě mrzí, že máte zase až takové minimum :hug: :hug: :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1118
21.10.13 17:55

Sice stezi ale musim to zvladat dite jist musi a dospeli se musi uskromnit pro sve dite

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33916
21.10.13 17:59
@Nejhodnější píše:
A to ještě když je dobrej měsíc :-D to víš k večeři šunečku od kosti z Globusu a tak podobně :-D v sobotu jen za suroviny na obloženou mísu k vínu jsem nechala 680 kč… a kde máš to samotné víno že :-D

je mě až trapně, ale je to tak. Kámoš mě nedávno dovezl pár lahví Pálavy z Moravy a to teprv huba měla pomeje.
Jinak já vařím a peču jenom pro muže. Má rád těžká jídla typu..svíčková..ovar..kachna atd a to já nedávám. Ujíždím dost na salátech tak si je každý den nechávám dělat v restauraci, prootže se mě nevyplatí nakupovat listí do zásoby a takhle mám každý den něco jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33916
21.10.13 18:01

@1jana1 mrzí mě, že to tak máte složité.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K-Black
21.10.13 18:11
@1jana1 píše:
Ty jo holky mit tolik na jidlo co tady pisete je u nas luxus ja jsem rada ze uvarim jidlo na dva dni a to mam limit 100 kc na vse snidane obed na dva dni a vecere a to ted uz jsme jenom ja a 2 deti 9let a 4 roky

víš co, to nebude trvat věčně, jednou budeš i ty mít a víš co, budeš mít ze všeho velkou radost. Mám za sebou krušné roky a teď si dokážu vážit všeho a jsem vděčná. Jednou bude dobře :hug:

• Citovat
  • Upravit
1118
21.10.13 18:11

Nemusi vsechno se da kdyz se chce lepe receno kdyz se musi je spoustu jidel co jde uvarit za psr kacek a jsou dobre a chutne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný