Problém s výrobou svíček
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Problém s výrobou?
Ahojky,
Holky já mám problémek! Začala jsem ve volném čase (že ho teda moc není) vyrábět svíčky jenom zatím tak doma pro sebe a pár známých. Dnes jsem si však udělala svíčku a když ztuhla tak jsem si jí zapálila. Vosk mám normálně sebraný ze svíčkových odřezků. A knot kupuju (2m/10Kč) Cena sice krásná ale já si myslím že celý můj problém dělá ten knot nebo nevím. Prostě jsem svíčku zapálila a hořela tak dvě minuty potom chcípla. Tak jsem jí zapálila znovu a najednou hořela a vše OK
po pěti minutkách se plamen zvětšil a začali létat něco jako jiskřičky no a aby toho nebylo málo tak plamen začal vyčuhovat ze sklenice a dělal šílenej randál. Rychle jsem to zhasla a začala svíčku okoukávat. Knot je normálně ohořelý ale to černé sloupnete a rázem je pod tím krásný knot jako nový
Já fakt nechápu co s tím je a bojím se jestli to neudělalo i těm známým co jsem jim svíčky darovala. Mám napsat výrobci knotu nebo co myslíte že se stalo? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Teda já se v tom nevyznám ale je to divný pokud vyrábíš z normálního vosku ze svíček které už hořeli tak to knotem asi bude
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hmm…to mě teda štve!
je to strašná škoda ještě až budu příště vytvářet tak mě napadla jedna vychytávka a jestli ta nezabere tak nevím!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Sice tomu presne nerozumim, ale nektere knoty, ktere pouzive do svicnu cernaji, olupuji se a kouri…mozna, ze do svicek maji byt z jinych materialu. Vetsinou jsem v beznych obchodech videla knoty do svicnu/petrolejek(at „provazkove“ nebo placate)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ArankaA na sáčku je napsáno knot na výrobu svíček a je to takový ten jako tkanička uvažovala jsem že možná bude lepší ještě ten povoskovaný ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A proto si svoje svicky nezapaluju…pri mem stesti bych ji pred odchodem neshasla a vyhoreli bychom ![]()
ja myslim, ze je tim knotem, je takovy hrubsi nez z obyc svicky co koupis ne
to „jiskreni“ je u toho beznejsi bych rekla..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@alsem jiskření možná ale v druhé fázi to bylo tak že to bylo jako výbušnina pomalu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak cena sice krásná ale tohle hrůza tak já mám malinké s povoskováním tak jdu zapálit a tady se ukáže jak to budu řešit napíšu výsledek
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Brouček007 si me jen presvedcila o tom, ze tu moju nikdy nezapalim ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@alsem tak jsem zapalila tu s tenčím voskem takovou tu co se dává do čajovek a má kovový spodek a vše ok takže budu kupovat pouze ty ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@spiky01 Jasně už vím! Já se divila proč i tak staršně rychle hoří ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Brouček007 jj,já se takle taky napálila-mám teď doma asi 10m nevoskovanýho tak musím vymyslet cos ním-zatim máme svíčky s ním jen na okrasu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Určitě to bude knotem. Hlavně knoty mají i různou šířku - takže na široké svíčky používám širší knoty, ale na užší beru zase menší.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit