Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Pes, co je 10 let v bytě si na zahradu zvykne jen horko těžko, navíc, když je zima a pes je nemocný. To už bych se snad raději domluvila s někým v baráku, jestli by vám ho nemohl dopoledne když jste v práci pustit na vyčůrání a v noci holt chodit… ![]()
Podle mě by si na zahradě nezvyknul. To by ho musel dotyčný mít vevnitř akorát ho vypustit na zahradu na čůrání..My máme dva velký psy, jsou mladý a stejně jak jsme je nenaučili( jsou mámy mazlíčci
) být pouze venku, tak tam prostě nejsou..kvílí za dveřma na terasu. Pro staršího a ještě k tomu nemocného psa by to byl moc velký stres..
Pokud dáte toho psa po 10ti letech života s vámi v bytě pryč bude z toho hrozně špatný. Jste jeho „smečka“ a teď před koncem by pro něj velká změna byla hrozně stresující. Chápu, že je těžké se teď o něj postarat a nevím co bych ve Vaší situaci dělala. Ale já osobně jsem asi spíše pro utracení než pro to dát ho pryč, pokud je už starý a je na tom zdravotně ne zrovna dobře i v jiných ohledech. Já si myslím, že v 10ti letech je změna majitele pro psa něco tak strašného, že mi přijde smrt se smečkou lepší řešení. Pokud jiné nejste schopni najít. Lidi se mnou asi nebudou souhlasit, ale je to můj názor. Ps. psy mám od malička a miluji je, nikdy jsem naštěstí nestála před rozhodnutím dát některého pryč. A udělala bych to asi jen v opravdu krajním případě, kdy bych věděla, že pro psa to bude nejlepší řešení.
Příspěvek upraven 29.01.13 v 12:17
A jak je veliký? Nešlo by ho naučit na „kočičí“ záchod? My jsme to našeho pejska naučili, ale je maličký - má jen 3,5 kg.
@Pajafa píše:
Pokud dáte toho psa po 10ti letech života s vámi v bytě pryč bude z toho hrozně špatný. Jste jeho „smečka“ a teď před koncem by pro něj velká změna byla hrozně stresující. Chápu, že je těžké se teď o něj postarat a nevím co bych ve Vaší situaci dělala. Ale já osobně jsem asi spíše pro utracení než pro to dát ho pryč, pokud je už starý a je na tom zdravotně ne zrovna dobře i v jiných ohledech. Já si myslím, že v 10ti letech je změna majitele pro psa něco tak strašného, že mi přijde smrt se smečkou lepší řešení. Pokud jiné nejste schopni najít. Lidi se mnou asi nebudou souhlasit, ale je to můj názor. Ps. psy mám od malička a miluji je, nikdy jsem naštěstí nestála před rozhodnutím dát některého pryč. A udělala bych to asi jen v opravdu krajním případě, kdy bych věděla, že pro psa to bude nejlepší řešení.Příspěvek upraven 29.01.13 v 12:17
já souhlasím, k někomu jinému, ani na zahradu, bych psa po deseti letech, zvláště nemocného nedala…mému psovi ke konci selhávali ledviny a srdíčko, taky močil doma, hubl, trápil se..bylo to těžké, ale nechala jsem ho utratit, a byla do konce s ním…
@Anonymní píše:
Potřebuji poradit, jak by jste tuto situaci řešili. Mám psa, který má přes 10 let. Poslední dobu hodně sešel, pořád má nezřízený hlad a žízeň, ale přesto hubne. U veterináře mu dělali vyšetření a prý má něco s játry a prostatou. Problém je v tom, že nevydrží nemočit déle jak cca 3 hodiny, potom se počůrá. Ale ne nějakou malou loužičku, ale třeba půl litru. Už jsme z toho vyřízení, protože se s ním musí chodit i v noci a nemůžem v podstatě vůbec nikam. Máme ho v bytě. Je možné, že by si mohl pes žijící celý život v bytě zvyknout na pobyt na zahradě? A jak sehnat někoho, kdo by se o něj postaral? Napadlo mě sehnat nějakého důchodce, který bydlí v baráčku a mohl by ho pouštět venčit na zahradu a že bych za to tomu člověku platila. Díky za každou radu.
Je to smutné, ale tak to hold bývá já bych pejska nikam nedala a pokud je zvyklí být s vámi tak by se venku sám trápil, náš pejsek byl ke konci dost nemocný ale mamča ho nechtěla dát utratit a starala se o něj do poslední chvíle, venčila v noci ve dne po práci uklízela doma louže a bobky no hrůza nadávala u toho ale co jí zbývalo milovala ho jako člena rodiny a tak se o něj i starala, až se jednou ráno vzbudila a bylo po všem, a tak alespoň mohla být pyšná že mu dopřála to nejlepší, já mám teď fenečku 3 roky a taky mě to jednou čeká asi to bude náročné ale určitě jí nedám pryč. A co lékaři to nedali ani žádné léky nebo jak??
Nelíbí se mi že když je pes nemocný má problémy s čůráním hned ho chcete dávat pryč. Chápu že to není jednoduché ale já sama to zažila měla jsem psíka kterém v 11 letech selhali ledviny počůrával se téměř poslední dva roky taky jsem mu vše musela podřídit ale nikdy bych neuvažovalo o tom že bych ho dala pryč. Když už to pro něj bylo neúnosné a neléčitelné a měl veliké bolesti nechala jsem ho s těžkým srdcem odejít - po několika hodinových poradách s veterinářkou. A jak píši ostatní pro psa v takovémto věku si zvykat na nové prostředí a rodinu rozhodně není dobrý nápad a zahrada už vůbec ne vzhledem k jeho zdravotnímu stavu. Určitě Vám za ty roky přinesl spoustu radosti a zaslouží si hezky u vás v klidu dožít.
Těmi lékaři myslím samo veterináře, když zjistili co pejskovi je jestli vám na to něco dali nebo jestli řekli že to nemá cenu, tak nevím co je pak lepší pro pejska aby se netrápil a vy taky. Viděli jste film Marley a já, krásnej a ze života.
Taky bych psa v žádným případě nedávala na zahradu a už vůbec ne pryč. Pes se bude trápit a dávat nemocného psa do této zimy, ještě k tomu, když je nemocný, mi přijde naprosto mimo. Osobně bych to řešila asi plenou, ať už by ji pes nosil, nebo bych ho naučila močit na ni například v chodbě. Když jste si psa pořizovali, museli jste počítat s tím, že jednou zestárne a bude nemocný, bude potřebovat péči, že prostě jednou bude potřebovat pomoc od vás, když vám on celý svůj krátký život dával lásku a svůj čas. Teď je prostě řada na vás a přijde mi sobecké se ho v této chvíli zbavovat a házet zodpovědnost na někoho jiného.
Nepíšete, jestli bydlíte v RD nebo bytě, co je to za plemeno, jak často a jak dlouho je doma sám. To jsou docela důležité věci.
Chudak pes, zacne mit problemy a sup s nim pryc!!! Na to moceni existujou kapky. My je davali nadi fene belgicaka. Bylo ji 14!!! A zase vydrzela dele se nevycurat. Stoji 300,–!!!
Bohužel to patří ke stáří. A to i k tomu psímu. Škoda je, že když si lidi pořizují štěňátko, vůbec si neuvědomí, že za pár let budou muset řešit stařecké neduhy.
Určitě ho pryč nedávej, tím by jsi mu způsobila ohromné trápení a už tak je na tom očividně špatně. Pokud má zdravotní problémy, které mu způsobují bolest, uvažovala bych o eutanazii. Pokud bolesti nemá, jak je to veliký pes? Co takhle zkusit pořešit nějaké pleny pro psa? Pokud to není obřík, stačí klasické dětské pleny a vystřihnout díru na ocas. Pak by se aspoň ta noc vyřešila. Já vím, že je to těžké, ale měj soucit s tím pejskem.
Je to jak s lidma. starý člověk taky potřebuje, aby se o něj někdo staral.na zahradu, zvlášť teď v zimě vůbec. v létě, pokud bude teplo, tak přes den klidně, ale na noc taky ne. vhodné bude, když mu najdete někoho, kdo ho bude chodit venčit pokud vy jste pryč. to mi přijde jako rozumnej nápad
pejsek si určitě zaslouží klidné a důstojné dožití i přesto, že prostě s věkem příchází různé zdravotní problémy, které vás mohou omezovat.ale určitě vám celej život dával radost a lásku a tak si to zaslouží ![]()
Ahoj, nečetla jsem všechny příspěvky, snad se neopakuju, ale není něco jako plenky pro psy? Kamarádčina fenka silně hárala a tak jí dávaly takový kalhotky, ty jí myslím ušila přímo ona, mělo to kapsičku kam vkládali nějakou plínu nebo kus látky ![]()
Potřebuji poradit, jak by jste tuto situaci řešili. Mám psa, který má přes 10 let. Poslední dobu hodně sešel, pořád má nezřízený hlad a žízeň, ale přesto hubne. U veterináře mu dělali vyšetření a prý má něco s játry a prostatou. Problém je v tom, že nevydrží nemočit déle jak cca 3 hodiny, potom se počůrá. Ale ne nějakou malou loužičku, ale třeba půl litru. Už jsme z toho vyřízení, protože se s ním musí chodit i v noci a nemůžem v podstatě vůbec nikam. Máme ho v bytě. Je možné, že by si mohl pes žijící celý život v bytě zvyknout na pobyt na zahradě? A jak sehnat někoho, kdo by se o něj postaral? Napadlo mě sehnat nějakého důchodce, který bydlí v baráčku a mohl by ho pouštět venčit na zahradu a že bych za to tomu člověku platila. Díky za každou radu.