Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Martha03 To mělo být asi na mě, že? Já nikoho nebiju. Ale třikrát kluka před lety kousl. Dvakrát jsem ho pleskla a vykázala na jeho místo. A dostal vynadáno. Je mu jedenáct už a opravdu ho nebiju a jsme na něj všichni hodní. Děti mu neubližují a my také ne. Ale okusovat děti mu nedovolím. A určitě jsem ho nezmlátila jako žito. Nebiju ani děti, za nic. A pryč ho dávat nebudu, je náš a máme ho rádi.
@Hofida píše:
K dítěti tahle rasa není, chtěji mít paničku jen pro sebe. Našla bych na Facebooku civavi skupiny a zkusila jim najít nový domov. Pro mě je to sobecké bezohledné rozmazlene plemeno, které k dítěti nikdy mít respekt nebude, vždy ho bude brát jako vetřelce a konkurenta, výcvik na tom nic nezmění, s příchodem dítěte se to v nich všechno znasobilo. Kdyby bylo první dítě a pak čivavy, bylo by to jiné, ale takhle je to konečná.
Jsou ženské, které jsou třeba uz samy, času mají dost a za takovou civavi nadílku budou rady. Vy se vzájemně trapite.
asi tak. Civavu mela sousedka na patre, když jsme bydleli v Pze, ac nase dite znal od mala, to ho krmilo piskoty apod. tak stejne na nej vyjizdel a stekal. Sama sousedka pejskarka odjakživa rikala, ze blbejsiho psa nemela, po civave si poridila pudla a to pry byl rozdil inteligence.
@Berry77 Máme 6.psa. Předtím jsme měli vždy velké plemeno (v domě) a naprosto vycepované s mysliveckýma zkouškama. Nic o nás nevíte, tak nechápu proč hned na úvod toto. Psům se vždy věnujeme maximálně včetně plného profi výcviku, co to jen jde a u dítěte jsme nepolevili.
@Martha03 píše:
Promiňte ale to je hrůza, samozřejmě nejste jediná, ale fyzické trestání psa je hnus, to se na mě nezlobte. To, že ji pes kousl je její vina. Každý kdo si myslí, že fyzickým trestáním psa a strachem si vybuduje respekt, by si psa neměl nikdy pořizovat. A pokud tak někdo činí, tak doufám, že dostane od psa pořádnej kousanec do pr.dele…
Jasne, vy jste ten typ. cloveka, ze kdyby pred vama rotvik kousl dite, tak pujdete vynadat rodicum ditete, pak obhajovat psa aby mu za to neublizili a az pak resit dite, ja bych. prala kousanec do p.le vam..
@lilith1 píše:
Jasne, vy jste ten typ. cloveka, ze kdyby pred vama rotvik kousl dite, tak pujdete vynadat rodicum ditete, pak obhajovat psa aby mu za to neublizili a az pak resit dite, ja bych. prala kousanec do p.le vam..
asi tak, miluju tyhle outlocitne pejskarky, které mají psa místo dítěte a pak vysiluji, když rozdivocene stene dostane novinama…
@Enmamma píše:
@Martha03 To mělo být asi na mě, že? Já nikoho nebiju. Ale třikrát kluka před lety kousl. Dvakrát jsem ho pleskla a vykázala na jeho místo. A dostal vynadáno. Je mu jedenáct už a opravdu ho nebiju a jsme na něj všichni hodní. Děti mu neubližují a my také ne. Ale okusovat děti mu nedovolím. A určitě jsem ho nezmlátila jako žito. Nebiju ani děti, za nic. A pryč ho dávat nebudu, je náš a máme ho rádi.
klid, to mělo byt na mne. Ja psala, ze me kousnout jakkoliv velke plemeno, tak ji chytnu za flígr a vytru s ni chodbu… ![]()
@Hanka1 píše:
klid, to mělo byt na mne. Ja psala, ze me kousnout jakkoliv velke plemeno, tak ji chytnu za flígr a vytru s ni chodbu…
Taky tak. Myslím, že ten pes to pozná, tak to ani nezkusí. Takhle jsem vytahovala naprosto nepříčetná z boudy ovčáka, který mi zakousl kocoura. Zpětně jsem to vyhodnotila jako největší kravinu, co jsem kdy udělala, protože kdyby mě v té boudě strachy dotrhal, mohla bych si za to sama. V ten okamžik, kdy jsem viděla, jak z tlamy kocoura pustil, jen mě zmerčil a zmizel do boudy, jsem ale měla totálně zatmění. Psa jsem nikdy předtím a pak už ani nikdy potom fyzicky netrestala. Jen tehdy jsem ho za kožich vytáhla ven a řvala na něj, že to pos.ral.
Najít si nějakého kynologa a začít s nimi pracovat. Jako se psy, ne jako s hračkami.
Začít s nácvikem hygieny a především jim věnovat daleko více času při raním venčení (a úklidu po nich.)
@Anonymní píše:
@Koty to je docela dobrý nápad, zkusím mu to vysvětlit a holt by se ta vana musela čistit savem pokaždé.
Co je to za naprostoou idiocii? Proč by psi měli kálet do vany? Protože jste líní venčit a pracovat s nimi?
Dejte je raději někomu, kdo bude schopný akceptovat to že jsou to psi a potřebují vcelku jasné a specifické podmínku chovu.
Hlavní problém co máte je že jste s na ně vykašlali. Jedinná cesta jak to napravit je přiznat si to a začít se učit pracovat se psy. NE plenky, ne kapičky, ne zvířecí toalety.
Zničili jste ty dvě zvířata co jste si za ně vzali zodpovědnost. Tak to koukejte napravit - dlouhodobým systematickým učením se pod vedením někoho rozumného jak se vůbec ke psovi chovat a pravidelnou prací se psy. A nebo je dejte někomu příčetnějšímu, než jste vy.
A to si raději nepředstavuju jak vypadalo to. když si ji zkoušela naučit kálet do vany a to zvíře z toho bylo vyděšené k smrti.
@Hanka1 píše:
ale jdi ti s tou hrůzou. Ja mam uz sesteho psa a nekousl mne ani jeden, z toho springrspanel byl myslivecky vedeny a poslouchal jak hodinky a dve erdelterieri se radi prali s ostatnima psama a poslechnout jako pracovni psi museli na první dobrou, ani jeden pes z nas nemel strach, ale od mala vedel kde je v hierarchii smecky jeho místo. Ted mam nejiteligentnejsi plemeno a tomu to dotejka samo. Doufam, ze vy nemate nezvladnute plemeno typu rtw, NO, stafford apod. vy hrůzoJa se každému psovi věnovala jako batoleti, tzn. minimalne dva roky soustavného vycviku, z toho rok profesionalni cvicak.
Nezlobte se, ale já mám zkušenosti jak s loveckými psi tak s kříženci. Každému jsme se věnovali jak říkáte od malého štěněte, aktivním a hlavně pozitivním výcvikem. Žádného psa jsem nemusela bít, aby mě poslouchal a všichni poslouchali na slovo. Věděli kde mají místo. Takže se laskavě uklidněte. I můj momentální pes, i když jej již necvičím pro žádnou konkrétní aktivitu poslouchá jako hodinky, nikdy jsem ho neudeřila ani nepotřebovala vyvolávat strach, aby mě poslouchal. Takové chování je vlastní pouze lidem, kteří neumějí nebo nechtějí se zvířetem pracovat a chtějí všechno hned…
Příspěvek upraven 13.05.20 v 10:43
@Ou píše:
Co je to za naprostoou idiocii? Proč by psi měli kálet do vany? Protože jste líní venčit a pracovat s nimi?Dejte je raději někomu, kdo bude schopný akceptovat to že jsou to psi a potřebují vcelku jasné a specifické podmínku chovu.
Hlavní problém co máte je že jste s na ně vykašlali. Jedinná cesta jak to napravit je přiznat si to a začít se učit pracovat se psy. NE plenky, ne kapičky, ne zvířecí toalety.
Zničili jste ty dvě zvířata co jste si za ně vzali zodpovědnost. Tak to koukejte napravit - dlouhodobým systematickým učením se pod vedením někoho rozumného jak se vůbec ke psovi chovat a pravidelnou prací se psy. A nebo je dejte někomu příčetnějšímu, než jste vy.
A to si raději nepředstavuju jak vypadalo to. když si ji zkoušela naučit kálet do vany a to zvíře z toho bylo vyděšené k smrti.
Reaguješ na starý příspěvek, diskuze byla oživena novým dotazem…
@lilith1 píše:
Ne já jsem ten typ člověka, co by vynadal majiteli psa nikoliv psovi, který se se mnou oduševněle asi bavit nebude. To jak se pes chová je jen výsledek výchovy, když je id.iot pan bude idi.ot i pes… Nikde jsem nepsala, že schvaluji, když pes kousne dítě, ale že si majitel jenž psa bije kousnutí zaslouží. Tak si nevymýšlejte, snad nejste tak hloupá, abyste si myslela, že považuji za ok když pes kousne dítě. Mám doma malé dítě a psa a jsme všichni ok. Protože je vycviceny a ví kde je jeho místo, ale taky proto, že jsem se mu věnovala a nepořídila si psa jako kabelku.
@Martha03 píše:
Nezlobte se, ale já mám zkušenosti jak s loveckými psi tak s kříženci. Každému jsme se věnovali jak říkáte od malého štěněte, aktivním a hlavně pozitivním výcvikem. Žádného psa jsem nemusela bít, aby mě poslouchal a všichni poslouchali na slovo. Věděli kde mají místo. Takže se laskavě uklidněte. I můj momentální pes, i když jej již necvičím pro žádnou konkrétní aktivitu poslouchá jako hodinky, nikdy jsem ho neudeřila ani nepotřebovala vyvolávat strach, aby mě poslouchal. Takové chování je vlastní pouze lidem, kteří neumějí nebo nechtějí se zvířetem pracovat a chtějí všechno hned…Příspěvek upraven 13.05.20 v 10:43
Proto to ti psi dělají sami mezi sebou? A kolikrát ještě drsněji, než blbé plácnutí přes zadek? Ta pozitivní výchova je otřesná mantra. A to mám retrievery, tudíž nic jiného ani používat nemusím. Ale generalizovat tohle na všechny plemena je úlet. Ne každý pes se začne chovat jak blbeček jen proto, že něčím trpí.
To bude tim ditetem. Jestli dobre chapu psy, tak pro ne postaveni ve smecce je zaklad a smysl jejich zivota. Pribyl zde novy clen, kolem ktereho panicek lita a oni najednou nevi, na cem si stoji. My mame labradora a je to extremne hodny a submisivni pes. A stejne zarli. Nedela veci naschval, nezlobi se, bojuje je s tim po svem. Malou okamzite prijal jako tu v hierachii nad. Ale jakmile se ja nebo muz venujeme male, objevi se hned vedle a „pripomina se“. Smutne kouka, a kdyz je volna ruka, strka hlavu pod ruku, aby jsme ho hladili.
Budete se muset tomuto podle mne hodne venovat. Dat psum vic casu a vychovy. Pokud nevite jak, tak si najit odbornika, jinak si myslim, ze se toho nezbavite. ![]()
@beneskat píše:
Proto to ti psi dělají sami mezi sebou? A kolikrát ještě drsněji, než blbé plácnutí přes zadek? Ta pozitivní výchova je otřesná mantra. A to mám retrievery, tudíž nic jiného ani používat nemusím. Ale generalizovat tohle na všechny plemena je úlet. Ne každý pes se začne chovat jak blbeček jen proto, že něčím trpí.
Nepochopila jste mě. Já psala, že takové chování (tedy bití psa) je vlastní pouze lidem, kteří neumějí nebo nechtějí se psem pracovat a neakceptuji, že to nějakou dobu trvá. Mám mezi pejskař kvanta známých a žádný z nich nemá psa, co by mu najednou ruplo v bedně. Většinou to má vždy nějaký důvod, pokud se nejedná o důsledek stáří či zdravotní problém (např jeden pejsek měl nádorové onemocnění, trpěl bolesti a povahově se změnil a začal reagovat agresivně, kvůli bolesti). Takže za mě ano, pes je odrazem svého pána. Psi navíc mezi sebou mají určitou socializaci, učí se co mohou a co už ne. Pes ale není člověk a tak nemůžete říct, že když si spolu dva psy agresivně hrají, tak je v pořádku být také na psa agresivní, že to zvládne a je na to zvyklý.