Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Já bych normálně chodila ven s nožem nebo pepřákem a jakmile by se ke mě přiblížil tak by se vidělo. V dnešní době je to s těmito lidmi těžký. V lese pes nesmí být na volno. Je to škodná a myslivec může střílet. Nechápu že dneska musí mít každý pako tisíce psů a vůbec je nevychovává. Cvičák neznají ani z vesmíru a poveli neumí hlavně že jich mají tisíce. Hlavně máme blbý zákony. Bráníš sebe a dítě, zabiješ psa ale obviněný budeš ty. Hnus!!!
Nos u sebe peprak, myslim, ze nic jineho s lidmi a jejich psi neudelas
lidi jsou ruzni no…
Ano paralyzer na bojove psi nepusobi. peprak ale ano, mam vyzkouseno - teda kdyz se prali dva psi, lepsi to nastrikat a mozna se castecne netrefit a striknout i memu, nez ho nechat roztrhat… a ano, musi byt po ruce, treba zaveseny na kci kocaru a musis byt ry hla kdyz se ten pes blizi… ale podle me s lidmi nic nedokazes, max az ten pes skutecne nekoho napadne, do te doby je to,,jen,, nevychovany pes…
@Anonymní píše:
Pepřák je ale nutný umět dobře použít a když mi pes půjde po dítěti, nebo už ho nedejbože chytne, než stačím zabrzdit kočár a vylovit pepřák, nevím jestli to nenašplíchám víc na dítě, než na psa, nebo jestli tomu vůbec stihnu předejít a jestli vlastně by ten pepřák zabral, nevím jak je to u těch psů, kterých se to týká, ale jiní lidi tady mají staforda a majitel říkal, že když se jim popral s jejich druhým psem, že nechtěl pustit ani po paralyzéru. Je to na nic, nejhorší právě, že s takovýma lidma není normální domluva, normálně dát řeč, my bysme jim i na ten plot přispěli, kdyby už to nešlo nijak jinak, ale oni hlavně nemají zájem to jakkoliv řešit.
Pralyzer si pořídit. K tomu noži, ten nápad, když už, tak loveckou dýku.
Ale já mám pořád paralyzer
Pokud jsou ti psi nejaci pastevci z vychodu, tak jsou ve vlastnim teritoriu opravdu velmi nebezpecni, ale mimo pozemek by na lidi utocit nemeli (na psy ano).
Tim to nechci zlehcovat, jen upresnuju.
Majitel takoveho psa by mel mit prvorade perfektne zabezpeceny pozemek, protoze to fakt neni sranda.
Podle me by starosta mel minimalne zkusit s temito lidmi domluvit, proste vyzkouset vse, i kdyz se zatim nic nestalo.
Co se tyce pepraku, ten v tomhle pripade asi stacit nebude, paralyzer ano (neni to staford, ktery celist proste neuvolni).
@Lily007 píše:
Já bych normálně chodila ven s nožem nebo pepřákem a jakmile by se ke mě přiblížil tak by se vidělo. V dnešní době je to s těmito lidmi těžký. V lese pes nesmí být na volno. Je to škodná a myslivec může střílet. Nechápu že dneska musí mít každý pako tisíce psů a vůbec je nevychovává. Cvičák neznají ani z vesmíru a poveli neumí hlavně že jich mají tisíce. Hlavně máme blbý zákony. Bráníš sebe a dítě, zabiješ psa ale obviněný budeš ty. Hnus!!!
Ale jdi ty. Myslivec, že může na psa jen tak střílet? Kde jsi to vzala?
@Alriga jasne ze muze zastrelit psa na volno v lese viz : zakon 449/2001 par. 14 „Myslivecká stráž (taktéž myslivecký hospodář) je při své činnosti oprávněna usmrcovat v honitbě toulavé psy, kteří mimo vliv svého vedoucího ve vzdálenosti větší než 200 m od nejbližší nemovitosti sloužící k bydlení pronásledují zvěř; pokud je tato nemovitost umístěna na oploceném pozemku, počítá se vzdálenost od jeho oplocení.
Mame nekolik znamych myslivcu a jejich postoj k volne pobihajicim psum v lese by se ti vazne nelibil a ani nam se teda nelibi… takze v lese psa max nekolik metru od nas ![]()
@llida píše:
@Alriga jasne ze muze zastrelit psa na volno v lese viz : zakon 449/2001 par. 14 „Myslivecká stráž (taktéž myslivecký hospodář) je při své činnosti oprávněna usmrcovat v honitbě toulavé psy, kteří mimo vliv svého vedoucího ve vzdálenosti větší než 200 m od nejbližší nemovitosti sloužící k bydlení pronásledují zvěř; pokud je tato nemovitost umístěna na oploceném pozemku, počítá se vzdálenost od jeho oplocení.
Mame nekolik znamych myslivcu a jejich postoj k volne pobihajicim psum v lese by se ti vazne nelibil a ani nam se teda nelibi… takze v lese psa max nekolik metru od nas
Kteří pronásledují zvěř. ![]()
@Alriga píše:
Kteří pronásledují zvěř.
Ono stačí, když pes vyběhne za zvěří. Pro vysokou je to fatální. Lidi jdou bezohledně.
@g.sandova píše:
Ono stačí, když pes vyběhne za zvěří. Pro vysokou je to fatální. Lidi jdou bezohledně.
Jak fatální?
@llida píše:
Mame nekolik znamych myslivcu a jejich postoj k volne pobihajicim psum v lese by se ti vazne nelibil a ani nam se teda nelibi… takze v lese psa max nekolik metru od nas
Tak porusuji zakon.
Strilet muze pouze myslivecka straz a to jen tehdy, kdy pes primo stve zver. A jeste jsou tam vyjimky pro psy sluzebni, lovecke, pastevecje atd
@g.sandova píše:
A kdyz bude drzet vysokou v pozoru smecka vlku, tak co…?
Vzdyt predatori v nasi prirode uplne chybi.
@Anonymní píše:
To já až tak nevím, jsou to takový hodně chlupatý psi připomínající medvěda, ale ne tak velcí jako medvěd a barva hnědá s bílou. Nevím co to je zač, ale žádné jiné takové psy jsem nikdy nikde neviděla.
Kavkazaci…?
@Lucie_Sx píše:
A kdyz bude drzet vysokou v pozoru smecka vlku, tak co…?
Vzdyt predatori v nasi prirode uplne chybi.
To přeci neznamená, že kazdej, kdo má psa a od lockodownu se naučil chodit do lesa, může škodit.
Kdyby si tohle řekl každý, tak to je fakt průser.
A ne, nechci, aby kvůli moji blbosti umřela srnka nebo jakékoliv jiné zvíře. Snad he hned srovnávat smečku vlků a kdejaký pitomé, co si myslí, že může všechno?
A že jsou někteří myslivci hovada sem taky nechci tahat.