Problém se sousedem - řešení?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
29.10.19 07:39

Problém se sousedem - řešení?

Zdravím všechny co sem zavítají. Potřebovala bych poradit jak řešit mou situaci, která už mě dohání k šílenství.

Bydlíme v Praze ve víceposchodovém baráku, který je napojený na sousední baráky, ale už s jiným majitelem. Problém máme se sousedem, ktery bydlí vedle nás ve vchodu. Je to starší, opilecký, sociálně slabší pán, který tam bydlí s maminkou, která je hluchá a ještě jednou paní a její dcerou spolu se psem (bydlí ve 2 místnostech).

Problém je v tom, že oni jsou celý dny doma a jen na sebe řvou, třískají dvěmi a mají velmi nahlas televizi, kterou přeštěkavá pes, slyším prakticky každé slovo, TV my nemusíme zapínat, protože to je jako kdyby byla zaplá u nás doma. Přes den to neřeším, to jsme s malým venku, nebo vedle v obýváku s kuchyní, ale problém nastává večer, kdy se má spát a má být noční klid. Nedodržují noční hodinu, vzbudí se třeba ve 2, ve 4 ráno (je to častěji za noc, jelikož se můžou vyspat během dne a neřeší den a noc) a pustí nahlas TV a začnou po sobě řvát, to nás samozřejmě vzbudí, řešila jsem to klepáním na zeď, párkrát to pochopil, ale teď je to horší (klepe nám nazpátek a snaží se nás ještě vyprovokovat), musím já, nebo přítel v ranních hodinách ven z baráku klepat na ně a řešit to s nimi v nervech, kdy už se řve. To se pán v napilém stavu strašně omlouvá a svádí to na hluchou maminku, pohrozíme mu a nějak to vyřešíme a je klid, ale zas třeba na den dva, a takhle je to pořád dokola, hrozila jsem mu i policií, ale vůbec to neřeší.

Jelikož kojím vstávám častěji za noc, do toho nás budí i oni a já už na to nemám sílu, kvůli nim nebudu chodit spát do kuchyně, abych měla „klid“. A během dne nemám jak spánek dohnat.

Potřebovala bych poradit jak řešit situaci, než asi opravdu zavolám tu policii, jelikož jsem se s tím nikdy nesetkala a opravdu už jsem z toho zoufalá.

Předem dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1908
29.10.19 07:46

Pokud ruší noční klid, tak policií. Případně řešit s majitelem (pokud jsou v nájmu). Pokud jsou majiteli bytu, tak s tím moc nenaděláte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20849
29.10.19 07:46

Tak za nima zajit a slusne jim rict co vam vadi a ze jestli nedodrzuji nocni klid, tak ze budete pravidelne volat policii a basta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
29.10.19 07:47

Vemte si od něj jeho telefonní číslo a volejte mi. Ideální je potkat ho někdy přes den, slušně ho poprosit že tahle situace je prostě neudržitelná a že by asi bylo výrazně pohodlnější pro obě strany, se domlouvat po telefonu a ne boucháním či obíháním baráku. Je možné že vám to pak nebude brát, ale rozhodně to bude pro vás příjemnější než dosavadní cesta.

A teda pokud jen hrozíš měšťáky a neuděláš, tak si z toho samozřejmě nic nedělá. Navíc teda pokud budou doložené výjezdy, tak se to pak dá řešit u přestupkové komise a u majitele baráku.

Jak ho vnímají ostatní partaje? Pokud vás bude víc, tak bude jednodušší to řešit a tlačit na něj, ať začne dodržovat základní pravidla.

Paralelně s tím - existují sluchátka pro lidi s poruchou sluchu, kdy tedy není ptořeba mít naplno puštěnou televizi, protože zvuk jde do sluchátek - pokud ruší více partají, než jen vás, tak by možná mělo smysl se na ně složit.

https://www.pomuckyproneslysici.cz/…eniory/p1853

Další varianta je odhlučnit si tu stěnu (ale sluchátka vyjdou levněji).

A pak je tu samozřejmě varianta stěhování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19606
29.10.19 08:06

Tak mu tou policii nejen vyhrožovat, ale opravdu ji zavolat :think: zkusila bych se i zkontaktovat s jeho dalšíma sousedama-jak to vidí oni..,můžete si pomoct když čas bude víc :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3164
29.10.19 08:15

A to jste jediní sousedi, kterým jejich chování vadí? Pokud ne, což je víc než jisté, zkusila bych se zkontaktovat s majitelem domu nebo bytu a hromadně za Vás všechny řešila hlučné sousedy, ať si s nimi udělá pořádek… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.10.19 08:18
@Ou píše:
Vemte si od něj jeho telefonní číslo a volejte mi. Ideální je potkat ho někdy přes den, slušně ho poprosit že tahle situace je prostě neudržitelná a že by asi bylo výrazně pohodlnější pro obě strany, se domlouvat po telefonu a ne boucháním či obíháním baráku. Je možné že vám to pak nebude brát, ale rozhodně to bude pro vás příjemnější než dosavadní cesta.

A teda pokud jen hrozíš měšťáky a neuděláš, tak si z toho samozřejmě nic nedělá. Navíc teda pokud budou doložené výjezdy, tak se to pak dá řešit u přestupkové komise a u majitele baráku.

Jak ho vnímají ostatní partaje? Pokud vás bude víc, tak bude jednodušší to řešit a tlačit na něj, ať začne dodržovat základní pravidla.

Paralelně s tím - existují sluchátka pro lidi s poruchou sluchu, kdy tedy není ptořeba mít naplno puštěnou televizi, protože zvuk jde do sluchátek - pokud ruší více partají, než jen vás, tak by možná mělo smysl se na ně složit.

https://www.pomuckyproneslysici.cz/…eniory/p1853

Další varianta je odhlučnit si tu stěnu (ale sluchátka vyjdou levněji).

A pak je tu samozřejmě varianta stěhování.

Slušně už jsme prosili, marně, a tady investovat do pronájmu nic nebudeme. Stěhovat se máme v létě, takže stěhovat se na ani ne na rok jinam to ne :/

Ostatní asi moc neruší, protože mají byt, kde je jedna zeď k nám a druhá do společné chodby druhého domu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.10.19 08:21

@Bobby

Oni mají právě jednu stranu k nám a druhou do společné chodby vedlejšího domu, bydlí v přízemí, takže pod nimi taky nikdo není, odnášíme to jen my. Budu to muset řešit tedy s policií :/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.10.19 08:22
@Zwetta píše:
A to jste jediní sousedi, kterým jejich chování vadí? Pokud ne, což je víc než jisté, zkusila bych se zkontaktovat s majitelem domu nebo bytu a hromadně za Vás všechny řešila hlučné sousedy, ať si s nimi udělá pořádek… ;)

Psala jsem v příspěvku výše, jak je to se sousedy, pokusím se sehnat nějak číslo na majitele tedy ještě a zkusit to přes něj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
29.10.19 08:25

Já bych se moc nerozpakovala a v noci tu Policii volala, klidně opakovaně. Nicméně přes den s tím moc nenaděláš a jak tušíš, jediné řešení, které vás natrvalo zbaví tohoto problému je stěhování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.10.19 08:30
@unuděná píše:
Já bych se moc nerozpakovala a v noci tu Policii volala, klidně opakovaně. Nicméně přes den s tím moc nenaděláš a jak tušíš, jediné řešení, které vás natrvalo zbaví tohoto problému je stěhování.

Přes ten den už jsem si zvyklá, ale ta noc prostě je hrozná. S tou policií jsem to nechtěla řešit, ale asi mi nic jiného nezbyde, tak uvidíme no. Na stěhování už se těším jak malá na Vánoce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19606
29.10.19 08:37

@Michale.lla když je to tak neúnosné a opakuje se to, tak se neboj je zavolat…oni chlapi řeší kolikrát větší blbiny (předpokládám, že je nechceš kvůli tomu otravovat), ale není snad noci, kdy by nejeli k rušení klidu… Někdy ty buřiče následná,,ostuda'' trochu zmírní a dají na nějaký čas pokoj…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
29.10.19 08:37
@Michale.lla píše:
Přes ten den už jsem si zvyklá, ale ta noc prostě je hrozná. S tou policií jsem to nechtěla řešit, ale asi mi nic jiného nezbyde, tak uvidíme no. Na stěhování už se těším jak malá na Vánoce.

Já to chápu, ale pokud je to v takové míře, že vás to budí opakovaně, pak nevím, proč bys to nechtěla řešit policií? Jsou to cizí lidi, kteří byli opakovaně upozorněni a nic, z toho fakt výčitky mít nemusíš. Je dost dobře možné, že policie jednou zazvoní, dá výstrahu a oni se leknou a budete mít klid dlouhodobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.10.19 08:39
@unuděná píše:
Já to chápu, ale pokud je to v takové míře, že vás to budí opakovaně, pak nevím, proč bys to nechtěla řešit policií? Jsou to cizí lidi, kteří byli opakovaně upozorněni a nic, z toho fakt výčitky mít nemusíš. Je dost dobře možné, že policie jednou zazvoní, dá výstrahu a oni se leknou a budete mít klid dlouhodobě.

Je to tak no, jen jsme měla furt špatný pocit řešit to takhle, ale nedá se svítit. Zkusím to tak no teda :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.10.19 08:41
@Bobby píše:
@Michale.lla když je to tak neúnosné a opakuje se to, tak se neboj je zavolat…oni chlapi řeší kolikrát větší blbiny (předpokládám, že je nechceš kvůli tomu otravovat), ale není snad noci, kdy by nejeli k rušení klidu… Někdy ty buřiče následná,,ostuda'' trochu zmírní a dají na nějaký čas pokoj…

Neúnosné to tedy je, tak to tak tedy zkusím a uvidíme co to přinese :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný