Problém se sousedy jak se brániit

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
13.11.15 14:28

Problém se sousedy jak se brániit

Ahoj, žádám o anonymitu z pochopitelných důvodů.
Bydlíme v činžáku na sídlišti. Já jsem aduptovaná cigánka a můj přítel má dredy. Máme miminko. Řekla bych, že jsme hodný milý pár. Máme s přítelem dobrý vztah. Já mám normálně střední školu on vyděláva docela dost…¨ Žije se nám tu dobře, krásný byt v centru města. Všude kousek…Jen ti sousedi…

Bydlíme tu devátým měsícem. Lidi z baráku docela slušně zdraví, ale pekla máme s těmi pod nama a stěmi nad nama (sousedi vedle nás sou v poho).

• Ti nad nama sou ve středních letech ona na mateřské on nevím…V září nám ten chlap vajglem zapálil balkon (hasiči atd..) Týden před tím požárem jsem si stěžovala jeho manželce at nám neklepou popel na balkon a ona mi odpověděla, že u nich nikdo nekouří, že manžel má elektronickou cigaretu pak řekla jen aha a že to vyřídí..Takže to logicky před ní tajil a nemohl mít popelník.
  • Ti pod nama. Starší pár kolem 50 let. Paní docela hodná mírná. Pán už trochu horší. Jednou sem prala a vytopila sem jich :roll: Dali jsme jim za to 500,– omluvila se a styděla sem se…Pak jednou když jsem venčila psa v deset večer jsem pána potkala jak jde celý nažmolený ani chodník mu nestačil. Cosi na mě mluvil že ty černá pod na to nebo něco v tom smyslu…proste za moc..opdpověděla jsem no teda a šla pryč.

A od té doby teď co se stalo :( :
na mateřské jsem se začala učit hrát na kytaru chodím jednou týdně na ZUŠku. A cvičím vždy kolem osmé večer. (Já prostě přes den nemám čas, to se vůbec nezastavím). A předevčírem na nás zazvonil pán ze zhora, že at nehrajeme na kytaru, že jejich malý chce spat. Na což já mu odvětila, že nemám kdy jindy hrát a že noční klid je od desíti a že má ještě tu drzost po tom co nás vypálili tady zvonit. A to jsem asi neměla dělat protože na mě spustil nehorázným stylem. Řekl mi drž hubu! Začal mi tykat a nadávat mi. A v tom z čista jasna se tam objevil soused bydlící pod nama. (Zdá se, že byli předem domluvení a čekal o patro níž na zápletku. Přidal se k sousedovi nad nama začal nám nadávat do feťáků (fakt nefetujeme!! asi kvůli vzhledu) a že na nás zavolá sociálku. A že tam dlouho bydlet nebudeme atd. Ten nad nama zase začal vykládat, že na nás zavolá družstvo. (Přísahám, že nevím o ničem co jsme jim tak hrozného udělali).
Tak jsem na pána pod nama vyrukovala s tou situací jak jsme se potkali venku… Pánovi nad nama jsem začala vyčítat, že nás zapálil (což samozřejmě nepřiznal). Cosi po mě řvali a nakonec odešli.

Hodně mě to dostalo rozbrečela jsem se a šla zazvonit na ty nad nama. MLuvila jsem s paní. Řekla jsem ji ať nás nechají žit a ať mě pán neříká drž hubu. Začala vykládat, že oni nás nezapálili a popřela to s tou elekt. cigaretou. Řekla jsem jim at nás přestanou šikanovat, že noční klid je od desítí a oni na nás pořád útočí. A šla jsem za těma pod nama. Řekla jsem pánové manželce to samé včetně těch sex. nabídek tehdá. Ta byla hodná vyslechla mě. Od té doby se nic nového nestalo.

Hrozně se omlouvám za ten odstavec, třeba se najde někdo kdo to přečte do konce a poradí.
Jsme v nájmu majitelka je mladá holka Je fajn a působí velmi férově. Dost se s ní dá dohodnout. Platíme v čas. Naše malá má vše co potřebuje.

Prosím Vás co nám všechno ti sousedi můžou? Jak se mám dál bránit? Jaký je Váš názor na tohle všechno? Hlavně od toho pána pod nama cítím dost velké rasistické sklony a že nás chce vyštvat. Za každou radu nebo názor budu opravdu moc vděčná. ahoj anonym

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
36556
13.11.15 14:35

A jak dlouho cvičíš?

Já bych jim ustoupila třeba v tom, že bych řekla: dobře, budu cvičit od 19:45 40 minut. A šus bus autobus.

Hlavně se nenech vyprovokovat ke křiku, všechno pěkně v klidu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1086
13.11.15 14:39

Na jednu stranu chceš, aby Vás nechali na pokoji, na druhou stranu-když oni přijdou, že potřebují kolem osmé klid kvůli dítěti, nevyhovís a řekneš, že noční klid je od desíti. :nevim: Je mně líto, že si Vás „zaškatulkovali“, ale zase taky máte dítě a budete potřebovat klid- je to i o kompromisech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15425

Ať budeš dělat co budeš dělat, tak vám stejně nakonec nezbude nic jiného, než se odstěhovat…
Se sousedy nejspíš nevyjdeš. I kdyby ses stavěla na uši. Jsou to nejspíš nějací zakomplexovaní chudáci :roll: :roll: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2997

Můj názor je takový, že lidé jsou „blbé a pitomé“ a nejhorší je srážka s blbcem. Průměrnému blbovi zkrátka nevysvětlíš, že ne všichni právnívci nejsou blbej póvl, co se válí a krade, že každý muslim není terorista a každý rom není nutně potížista :roll: :nevim: Co se žádosti o to, abys v osm večer nebrnkala…no, já nevím, sama máš malé dítě, tak bys to měla pochopit. Já taky kvetu, když mládež dole v osm večer ohulí technosra. čky a malej mi nemůže spát, taky chodím slušně žádat, zda by to nešlo tišeji/jindy, bohužel bydlení v bytovce žádá respektovat a být respektován, přece jenom já taky nepouštím pračku v neděli úderem šesté ráno s komentářem, že klid končí šestou ráno. Snažila bych se to cvičení na kytaru přesunout na vhodnější hodinu. Se sousedem-blbem obecně nic neuděláš. Taky se nám podařilo vytopit sousedy a na talíři to mám pomalu už půl roku, jako by to člověk udělal schválně, bohužel ne každý je ochoten to vstřebat :roll:
Přeju pevný nervy. Já bydlení v bytovce taky z mnoha důvodů nenávidím :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sunshinegirl
13.11.15 14:40

Promiň, ale tohle je o slušnosti a ne o tom, kdy je nebo není noční klid. Jako kdybys mi denně hrála v osm hodin nad hlavou, nebo pod nohama, tak by mi to vadilo a to nemám dítě. Chceme se s manželem třeba v klidu podívat po celém dni na televizi a nemáme na tohle náladu. Obzvlášť, mají-li dítě, je to o ohleduplnosti. Je to jakoby si koupili bicí a každý den o půl desáté si dali třicetiminutovku. Asi bys nebyla nadšená, ale přece ještě není noční klid. Sousedi nad námi denně stěhují byt, nechápeme to, jsou to rány jako kráva, prostě je slyšet jak šoupaní nábytkem, trvá to i hodinu třeba. Rány, vrzání něčeho těžkého tahaného po zemi. Byla jsem tam je slušně požádat, zda by se nemohli zmírnit, že je to fakt strašně slyšet. Popřeli to, i když je jasné, že lžou, nic nenadělám, není noční klid. Ovšem, to že jsou to hovádka, si o nich myslím a myslet budu. Protože tohle přece není jen o nočním klidu a neklidu, ale o slušnosti k lidem okolo.

• Citovat
  • Upravit
15425
13.11.15 14:40
@Hrozina píše:
Na jednu stranu chceš, aby Vás nechali na pokoji, na druhou stranu-když oni přijdou, že potřebují kolem osmé klid kvůli dítěti, nevyhovís a řekneš, že noční klid je od desíti. :nevim: Je mně líto, že si Vás „zaškatulkovali“, ale zase taky máte dítě a budete potřebovat klid- je to i o kompromisech.

Kdyby mě někdo urážel, dělal naschvály a podpálil mi balkon, tak bych je poslala do pr ;) A vůbec by mě nezajímalo, že nějakej smrad, chce spát :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sunshinegirl
13.11.15 14:43
@Šmoulice píše:
Kdyby mě někdo urážel, dělal naschvály a podpálil mi balkon, tak bych je poslala do pr ;) A vůbec by mě nezajímalo, že nějakej smrad, chce spát :-)

Proč smrad? 8o To dítě přece nemůže za to, že jsou rodiče takoví jací jsou? Myslíš, že někde vyplnilo před početím formulář a dle toho mu byli přiděleni rodiče?

• Citovat
  • Upravit
1086
13.11.15 14:43

Takže vy jste nás podpálili, tak my budeme hrát a vy nám pak zaše tohle, tak my něco jinýho- to bude super soužití.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15425
13.11.15 14:45
@sunshinegirl píše:
Proč smrad? 8o To dítě přece nemůže za to, že jsou rodiče takoví jací jsou? Myslíš, že někde vyplnilo před početím formulář a dle toho mu byli přiděleni rodiče?

To rozhodně nevyplnilo :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7199
13.11.15 14:46

Odstěhujte se, to je jediné co to vyřeší.

Nicméně je fakt že malé děti chodí kolem 7-8 spát, a to prostě fakt rušíš. Dovedeš si představit že ti tvoje dítě bude chodit spát v deset jenom proto že do té doby není noční klid?
Rasisté jsou a budou, na tom nic nezměníš.

My bydlíme v naprosto free domě, studenti, kurzy tantry. Můžeme tu hlučit jak chceme a nikomu to nevadí, naoplátku ale zase musíme snést trochu toho. To máš prostě něco za něco.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15425
13.11.15 14:47
@Hrozina píše:
Takže vy jste nás podpálili, tak my budeme hrát a vy nám pak zaše tohle, tak my něco jinýho- to bude super soužití.

:-D :mrgreen: :mrgreen: Chvíli hraje na kytaru, lidi vy děláte, jak kdyby měla doma orchestr každý večer na 4 hodiny 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2486

Ahoj…sousedské spory jsou na nic…možná mi to z textu uniklo ale je to váš byt nebo pronajatý? Pokavad by jsi mela pocit opravdu šikany ze strany sousedů tak muzes podle me podat stížnost na městský urad. Odezva ale muze byt ruzna. samozrejme v krajnim pripade trestni oznameni… u nas se resi taky spory. myslim ze uz je to i u soudu. Jednu pani vedle ve vchode sikanuji - schodili ji ze schodu, mazou ji fekalie na dvere a dalsich 1000 nechutnosti. konecne se to resi ale je to zdlouhave a nepocitam ze to dojde do stastneho konce… :( je to děs co nekteří sousedé dokážou vyvolávat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

Takže určitě po osmé nehrát? I za těchto konkrétních okolností? Jak řeknete tak já to udělám svojemu úsudku v tomto případě moc nevěřím.

• Citovat
  • Upravit
15425
13.11.15 14:50
@Anonymní píše:
Takže určitě po osmé nehrát? I za těchto konkrétních okolností? Jak řeknete tak já to udělám svojemu úsudku v tomto případě moc nevěřím.

Já si myslím, že se tím nic nevyřeší :-) Teď po tobě budou chtít, aby jsi nehrála a za týden přijdou, aby jsi po 20 nepouštěla vodu… Budou vymýšlet furt něco…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný