Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Anonymní píše:
Takže určitě po osmé nehrát? I za těchto konkrétních okolností? Jak řeknete tak já to udělám svojemu úsudku v tomto případě moc nevěřím.
Já si myslím, že se tím nic nevyřeší
Teď po tobě budou chtít, aby jsi nehrála a za týden přijdou, aby jsi po 20 nepouštěla vodu… Budou vymýšlet furt něco…
Pokud se jedná o normální kytaru (ne elektrickou) tak si podle me muzes zahrat po 8 ale snazit se hrat,,piano,,
ta kytara zadny velky rambajs neudela
a nebo zkusit nejakou ukolebavku
ne pardon, to je vtip
Prosím tě tak jak mám dál reagovat? Ti pod nama hrozí sociálkou a ti nad nama družstvem…
nejvic me nastvala ta sociálka. Jako já jsem každý den uběhaná unavená a mě někdo řekne tohle… Mě ta jeho paní pod nama mimo řeč řekla, že on je v domacnosti a ona je každý den do čtyř v práci… Jako já se ted mám bát ze na nás dojde socialka nebo bytové družstvo? To je uplně strašné…
Každej to má nastavený jinak. Třeba já mám ráda klid a když se setmí, snažím se dělat co nejmíň hluku. Dost by mi vadilo, kdyby někdo u nás v baráku hrál v 8 večer na kytaru. V létě je to něco jinýho, to je světlo, takže se chodí později spát
Jinak jste jak malí, takhle si dělat naschvály…
@Anonymní píše:
Takže určitě po osmé nehrát? I za těchto konkrétních okolností? Jak řeknete tak já to udělám svojemu úsudku v tomto případě moc nevěřím.
Tak hraj od 19.30 půl hoďky. Podle mě kytara zase takový randál nenadělá.
A sociálka. No, je to nepříjemný, ale hlavu vám neutrhnou. Hlavně, když budeš v klidu, bez ječení, v pohodě, tak uvidí, že nejste problémová rodina. Obávám se, že je možné, ža ženská přijde, podívá se na tebe a bude mít „jasno“, ty se usměješ, pozveš ji dál do uklizeného bytu, kultivovaně jí vysvětlíš vaše problémy, bába se zastydí a vysmahne. ![]()
Tedy, řekla bych že všichni umíte spory hezky přiživovat a rychle vypěníte. Jednání s blbcem chce ale klid, slušnost a trpělivost. Sice máš pravdu, že noční klid je od 10, neměl ti vypalovat balkon, nemají mít hnusné řeči, ale to nemá cenu zpětně vytahovat, tím se všechno jenom zhorší. Hlavní je, že oni vás vyhodit nemůžou, smlouvu na byt s nimi nemáte a i kdyby na vás tu sociálku poslali a ta nakrásně přišla, tak budou posuzovat situaci v reálu a ta je v pohodě.
Takže se nemáš čeho bát, nenechej se příště vyprovokovat, mluv jenom k věci a chovej se slušně. Stěhovat se nemá cenu, rasisti jsou všude, bohužel.
@Bábrdl píše:
Tak hraj od 19.30 půl hoďky. Podle mě kytara zase takový randál nenadělá.A sociálka. No, je to nepříjemný, ale hlavu vám neutrhnou. Hlavně, když budeš v klidu, bez ječení, v pohodě, tak uvidí, že nejste problémová rodina. Obávám se, že je možné, ža ženská přijde, podívá se na tebe a bude mít „jasno“, ty se usměješ, pozveš ji dál do uklizeného bytu, kultivovaně jí vysvětlíš vaše problémy, bába se zastydí a vysmahne.
Tak jsem to chtěla napsat
Když je u nich vše v pořádku, tak se nemá čeho bát ![]()
Naopak ty rasistické urážky toho souseda, bych si nahrávala
Za to by mohl mít pěkné popotahování ![]()
@Bábrdl píše:popřípadě jí nabídneš kafe a buchtu
Tak hraj od 19.30 půl hoďky. Podle mě kytara zase takový randál nenadělá.A sociálka. No, je to nepříjemný, ale hlavu vám neutrhnou. Hlavně, když budeš v klidu, bez ječení, v pohodě, tak uvidí, že nejste problémová rodina. Obávám se, že je možné, ža ženská přijde, podívá se na tebe a bude mít „jasno“, ty se usměješ, pozveš ji dál do uklizeného bytu, kultivovaně jí vysvětlíš vaše problémy, bába se zastydí a vysmahne.
Holky díky moc já jsem kvůli tomu několikrát brečela. A co když někdo podá stížnost na družstvo? (Opravdu sama nevím kvuli čemu snad kvůli té kytaře v osm večer jinak fakt nevím)
Nevíte, jaký by byl další postup kdyby dal někdo stížnost družstvu? Sociálky ne nebojím..
No, pokud by byl problem a oni si stezovali, tak se to muze resit na schuzi, to se muze udelat napr. to, ze se urci hodina kdy muzes hrat. Bracha ma takhle dovoleny cas na bici, kdy mu bylo ostatnimi receno, ze nikoho nerusi.
Je fakt, ze me je blbe od cca 7mi vysavat nebo delat kraval. Ale kytara mi az tak hlasita neprijde.
Na socialku kasli, pokud vis ze je vse ok, tak oni sami od sebe podle toho co jsem videla v okoli nijak strasit nebudou
Asi mě tu sežerete, ale pro mě je ta špatná zakladatelka. A to z prostého důvodu - dospělí můžou být zlý, neslušní, cokoliv, ale dítě je jen dítě, které chce spát. Pokud by mi v době, kdy se snažím malou uspat, někdo brnkal na kytaru a rušil, a po tom, co ho upozorním, ještě plácal něco o nočním klidu, tak vidím rudě. A to i přesto, že já jsem ten nejmíň konfliktní člověk na světě. Prostě bydlení v domě se sousedy má určitá omezení, to se nedá nic dělat…
@allinka píše:
Asi mě tu sežerete, ale pro mě je ta špatná zakladatelka. A to z prostého důvodu - dospělí můžou být zlý, neslušní, cokoliv, ale dítě je jen dítě, které chce spát. Pokud by mi v době, kdy se snažím malou uspat, někdo brnkal na kytaru a rušil, a po tom, co ho upozorním, ještě plácal něco o nočním klidu, tak vidím rudě. A to i přesto, že já jsem ten nejmíň konfliktní člověk na světě. Prostě bydlení v domě se sousedy má určitá omezení, to se nedá nic dělat…
Já Tě nesežeru, vidím to podobně. Nechci říct, že se zakladatelce nedějí špatné věci a její sousedi jsou andílci, ale princip „oko za oko, zub za zub“ v tomhle případě nemůže fungovat. Na kytaru se dá hrát různými způsoby, ale hlasité to prostě je, a v osm večer si většina lidí sedá s kafem a chce klid, protože právě nahnali děti do postele. Takže já bych z toho taky nadšená nebyla. Argumentovat nočním klidem je s prominutím kravina. Noční klid vymezuje alespoň nějaké mantinely, ale troufám si říct, že slušné domácnosti si noční klid vždy zpřísní, tzn. nenapadne je vrtat v devět večer nebo hrát na bicí v půl sedmé ráno. Takže mě osobně by snad víc naštval ten argument o nočním klidu, než to samotné hraní. Jinak prstklad apod. jde opravdu trénovat piánko, nylonové struny jsou taky trošku tlumenější než kovové, a podle věku dítěte bych zvážila přehrát si to své třeba při tom, kdy dítě jí, nebo přes den, když spí.
@allinka píše:
Nojo, jenže co když chce tvoje dítě třeba spát a sousedovic děti si hrají a dupou ![]()
@Bábrdl píše:
Nojo, jenže co když chce tvoje dítě třeba spát a sousedovic děti si hrají a dupou
Tak to sice jednoho naštve, ale rozhodně to nevyřeší tím, že sousedy pošle do háje, když ruší ona jejich děti…
Díky za názory, potřebovala jsem to videt nestranně. Ta přestanu po osmé hrát. Ikdyž oni taky ruší nás když jejich malý pořád běhá a dupe a brečí a oni mu vyhrožují že jestli nepřestane, že dostane na zadek
Ještě mi prosím poradte co s tím sousedem pod nama? Co vyhrozuje sociálkou. Je to opravdu ten divný typ človeka. Do prace nechodí a chlastá a hledá problémy…