Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@werousek píše:
Nechávám ho plakat na radu kamarádkyže jí to pomohlo. Kočárek jsme zkoušeli, ale nepomohl. Musím jezdit. Houpat nezabírá. Kdybych věděla, že mu někdy vysvětlím, že má spát ve své postýlce, tak to tak neřeším, ale mamka si tak naučila bráchu. Spal s ní do 5 let
kašli na kamarádku, takhle malé dítě nerve pro nic za nic, každém dítě je jiné, to tvé tě evidentně potřebuje u sebe
![]()
Nám pomohlo pevné zavinutí, taky byl problém se spaním hned od příjezdu z porodnice. Malého jsem pevně zavinovala do 5m, stačilo zabalit a během chviličky spal a usnul sám.
@ivuska.h píše:
Tak toho jsem si při prvnním čtení nevšimla, to je ovšem děs, chudák mimino
mě to prastilo do očí
![]()
@werousek píše:
Nechávám ho plakat na radu kamarádkyže jí to pomohlo. Kočárek jsme zkoušeli, ale nepomohl. Musím jezdit. Houpat nezabírá. Kdybych věděla, že mu někdy vysvětlím, že má spát ve své postýlce, tak to tak neřeším, ale mamka si tak naučila bráchu. Spal s ní do 5 let
Později to hlavně vysvětlíš slovně, starší dítě bude vědět, proč ho dáváš do postele, kdežto takhle malé mimino když nemá matku blízko, tak si myslí, že brzo umře, protože je totálně bezbranné a ztratit matku znamená být sežrán. Představ si mládě lidoopa v přírodě… To dítě opravdu zažívá velké utrpení. Bohužel ale metoda vyřvání je v naší kultuře tradice, takže to ani nelze kamarádce zazlívat ![]()
@werousek buď v klidu, mám dvě děti, třetí na cestě ( 39 tt) a obě vyrostly u nás v posteli. jednu dobu tam byla fakt tláča. dneska spinkají obě starší ve svém pokojíčku, starší je nadšená, mladší ještě v noci cestuje k mamince, je mu rok a půl. prostě s odvykáním nejmenší problém. hele takhle malý miminko řve jen, když má problém, když je psokojený, neřve. jinak to neumí. ono ještě není vyčůraný
vezmi si ho do pelechu a v klidu se vyspi ![]()
))
Proč ho nechceš v posteli? Proto, že ti ostatní řikají, že se to nemá nebo ti to fakt v něčem vadí? když se líp vyspíš s ním v pposteli, než s ním v postýlce, tak není moc co řešit. Já jsem se se starším v posteli nevyspala, on se mnou taky ne. Mladší jsem měla v poseli čast do 10m a spalo se mi dobře, jí taky.
@ivuska.h tak tak, v naší kultuře je to ten zaručený výchovný prostředek…
@aničkakytička píše:
@Bačavelmistarý já zakoupila peřinu v mega rozměru a nyní čeká na třetí miminko rovnou do postele
Já ho zbožnuju
Navadí mi v té posteli. Jen jsem měla strach, že to pro něho prostě není dobré. Už ho mám usebe. Nejvíc spytuju svědomí
![]()
@Bačavelmistarý píše:![]()
asi taky tak jednou dopadnem
![]()
![]()
mě to taky čeká za 7 měsíců, starší pomaze do velké postele, takže počítám s tím, že budu mít každou noc návštěvu, do toho mimino a jakmile to uvidí starší, tak ten se taky přidá
![]()
@werousek píše:
Já ho zbožnujuNavadí mi v té posteli. Jen jsem měla strach, že to pro něho prostě není dobré. Už ho mám usebe. Nejvíc spytuju svědomí
![]()
vůbec mu to neublíží, to spaní s tebou, nikdo není neomylný
![]()
@werousek píše:
Já ho zbožnujuNavadí mi v té posteli. Jen jsem měla strach, že to pro něho prostě není dobré. Už ho mám usebe. Nejvíc spytuju svědomí
![]()
Nech si ho v posteli u sebe. My spíme společně všichni 3 v jedné posteli od 2. měsíce našeho mrněte. Neznám nic hezčího
Malej byl spokojenej a spinkal.
Příspěvek upraven 12.11.12 v 21:22
@aničkakytička píše:
@ivuska.h tak tak, v naší kultuře je to ten zaručený výchovný prostředek…
to se tahle blbost ještě nevymytila
![]()
@werousek píše:
![]()
Hele nech to být. Já jsem ještě coby těhotná měla tolik představ o dětech… mimo jiné taky tu, že musí spát ve své postýlce. Ale co se v noci s řevem budil, byla jsem ráda, že se m povedlo ho utišit a byla i období, kdy usnul pouze v lehu na bříšku na mém hrudníku. Co jsem se tehdy nabála - všude jsem četla, že malé miminko nemá spát na bříšku, sama jsem ani nespala strachy, aby mi nepřestal dýchat…
pak jsem se zas bála, aby se nezadusil pod peřinou, abych ho nezalehla nebo nepraštila… no furt něco, mazec prostě. A dítě žije a zdá se být spokojeným ![]()
Urcite bych ho nenechala vyrvat. Takhle male miminko prece nema rozum, musi mit strach, ze te ztrati, devet mesicu byl v bezpeci v brisku a ted ma byt najednou nekde sam a jeste ho nechas plakat. Pokud se nepletu, tak vyrvavaci metody se praktikuji od pul roku. Ale tim te nechci nijak obvinovat, jen priste nedej na vsemozne rady kamaradek a spis se rid srdcem ![]()
A co se tyka toho spolecneho spani.. nebala bych se toho tolik. Mej ho u sebe, vyspis se, malej bude spokojenej a postupne bych zkousela tu postylku. Je pravda, ze nasemu malemu bude 11 mesicu a mame ho u nas v posteli porad. Ale cas postylky prijde, ja to vim ![]()