Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Je ti 16 let, už jsi velká holka. Na endokrinologii se zvládneš objednat sama a podle mně bys to měla rychle udelat. A to stejné na gynekologii. Muzes mit syndrom polycystických vajecníku. Hned zitra zavolej na gyndu a endokrinologii. Zajdi si k pediatričce, at ti napíše na endokrinologii poukaz na ošetření/vyšetření (žádanku).
@sediza no nevím, jestli první návštěvva odborného lékaře proběhne bez přítomnosti rodiče. Nevím, jak teď, ale dřív určitě ne.
@sediza Na gynekologii jsem byla, paní doktorka mi říkala, že jsem zdravá a že když ms ještě nepřišla, že se nemám ničeho obávat, prý to někdo má později(máma a babička měly okolo 15+ let). Jinak děkuju, zítra tam zkusíme ještě zavolat a potom k pediatrovi
@vokishka píše:
@sediza no nevím, jestli první návštěvva odborného lékaře proběhne bez přítomnosti rodiče. Nevím, jak teď, ale dřív určitě ne.
Za mě bez problému. Já ve svých šestnácti na gyndě s maminkou nebyla. A neni nic jednoduššiho, nez se po telefonu zeptat. Pokud by tam chteli rodiče, může se dcera objednat stejně sama a jen si dá pozor, aby mamka nebyla v práci nebo neměla kadeřníka. Může si ale vlastně i v práci klidně vzít propustku.
@Anonymní píše:
@sediza Na gynekologii jsem byla, paní doktorka mi říkala, že jsem zdravá a že když ms ještě nepřišla, že se nemám ničeho obávat, prý to někdo má později(máma a babička měly okolo 15+ let). Jinak děkuju, zítra tam zkusíme ještě zavolat a potom k pediatrovi
Tak super. Takže jen ta endokrinologie.
@sediza na gyndě problém není. Ale endokrinologie a podobné odbornosti jsou horší.
@vokishka Myslíte, že tam s mamkou nemůžu? Na gyndě mě čekala na chodbě. Co jsem se ale tak dívala, samotné vyšetření na endokrinologii prý není tak hrozné ![]()
@sediza Jo ještě to. Můj pediatr je ale trošku “divný” a nechtěl mi dát žádanku ani na dětské, ale protože otec pracuje ve zdravotnictví, tak mi to nakonec dal. Takže počítám s tím, že by se opět cukal. Takže to zkusíme s mamkou zítra obvolat samy ![]()
@Anonymní píše:
@vokishka Myslíte, že tam s mamkou nemůžu? Na gyndě mě čekala na chodbě. Co jsem se ale tak dívala, samotné vyšetření na endokrinologii prý není tak hrozné
no právě naopak, někdo psal, že máš jít sama. Endokrinologie nic není, jde vlastně jen o sezení v ordinaci, tam by bylo vhodné a u nás to vyžadovali, aby byl rodič také uvnitř.
Ale nejlepší by bylo, aby aspoň nějaké odběry udělal i pediatr. U nás běžně dělá i na štítnou žlázu.
@vokishka U nás teda odběry nedělá nebo o tom nevím ![]()
U něho mi teda krev sestra brala jen asi 2×
On má takovou specifickou léčbu na všechny druhy nemocí ![]()
Můžeš si koupit ještě domácí test v lékárně na štítnou žlázu od Hartmannu, pokud chceš vědět výsledek hned. Je teda jen v případě snížené funkce, což by mohl být tvůj případ.
Prosím o radu - minulý tyden krev i na stit. Zlazu a byla v pořádku. Dneska jsem ale byla u jiného lekare(muj ma tyden dovolené) a ten se me hned ve dveřích zeptal ze mam zvětšenou štít. Zlazu uz na pohled jestli me někdo sni léčí. Kdybych ale v ni něco měla nějaký nador popřípadne tak by to bylo uz v krvi ne?
Ahoj. Už déle mi tohle vrtá hlavou, jestli je za tím štitná žláza nebo já jen vyšiluju

Nejprve bych asi začla tím, že je mi skoro 16. Mé tělo produkuje víc mužského hormonu, než by mělo(knírek, chlupy z boku na tvářích, velká síla, ještě nebyla ms).
Můj tlak je vyšší, většinou okolo 140-145/70
Poslední dobou se cítím unavená a oslabená, zimomřivost, problémy s usínáním.
Když si sáhnu na krk, tak cítím takovou bulku, nebo něco vystouplého ( nevím jak přesně to popsat).
Mamka mě na endokrynologii objednat chce, ale ani jednou tam nevolala a to jí to pořád připomínám
Prosím o zachování anonymitu, kvůli mamce a mému zdravotnímu stavu.
Myslíte si, že by to mohlo být něco se štitnou žlázou? Mamka si myslí, že ne
Budu moc ráda za všechny rady