Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
My měli opačný problém, průjmy, hleny, krev ve stolici. Bohužel se to vyřešilo až asi po půl roku zkoušení metodou pokus-omyl. Pomohla dieta bez mléka a lepku (později mi pak prokázai celiakii). A než je vidět výsledek diety matky, trvá to i 5 týdnů (kdy se to projeví u dítěte), takže to chce vydržet. To mě jen napadlo, samozřejmě to může být i něco úplně jiného…
@82janka Těžko říct, malá měla stejné problémy, i když u nás se ukázali až později…spíš jsem na to pořádně přišla až s příkrmy a zpětně jsem si uvědomovala, že právě toto ji mohlo vadit v mléku(byla plně kojena do 6 měsíců
U nás to je:bílkovina KM, rajče(v koj. věku i rajský protlak, ten už toleruje), květák, brokolice, jahody, celer, ořechy(já jedla hodně mandle, ty také vadili)
Náš malej měl po bio gaia taky hlenovitou stolici, dr udělala vytery a výsledek byl přemnožení bakterie e-coli, místo toho aby kapičky pomohly, tak udelaly paseku ve střevech
![]()
@82janka a biogaya zrovna nepomohla…tedy, na imunitu ano, ale na problémy s trávením ne
Ahoj - a hlen ve stolici vadi? taky bereme BioGaia - teda prestaly prdiky, kadi 1× denně - paráda. Ale teda ta stolička je vždy taková, že přeokadí plínu i bodyčko i dupačky. A právě je takové hlenové.. Ale myslela jsem, že je to dobře… ![]()
@82janka Naše holčička trpěla na zácpu a kapky biogaia nám velice pomohly, bez nich nekadila cca týden. Působit začaly po 14 dnech od začátku užívání. Využívala tři balení, než se nám zažívání upravilo. S tou stoličkou neporadím, protože my jsme v té době přešli na UM.
@poosleda píše:
Ahoj - a hlen ve stolici vadi? taky bereme BioGaia - teda prestaly prdiky, kadi 1× denně - paráda. Ale teda ta stolička je vždy taková, že přeokadí plínu i bodyčko i dupačky. A právě je takové hlenové.. Ale myslela jsem, že je to dobře…
hleny ve stolici by být neměly, ale ne u každého ditete to musí znamenat problém ![]()
@ivana-domca aha - dekuji. Mam se zminit doktorce, az tam pujdem? (ale uz to ma tak mesic)
Hleny ve stolici můžou být i jen z toho že miminko má rýmu a ty o ní nevíš - může to být zadní rýma která se nijak neprojevuje.
Osobně u mě probiotika způsobují zácpu, to samé u mých dětí. užíváme je hodně opatrně. Pomáhají když mají, ale jsou lidi co na ně reagují opravdu hodně citlivě. Matky miminek často nesprávně svádějí všechno na prdíky, není to pravda. Někdy se děti kroutí a mají bolesti z jiných důvodů, většinou to za pár hodin přejde tak jako tak.
@poosleda zminila bych se v případě, kdyby miminko mělo bolesti bříška, bylo víc uplakane, nebo mělo teploty, nebo kdyby se změnila barva, nevim jestli kojis nebo jste na um, pokud jenom kojis, tak by měla být barva jako michany vajíčka, pokud jste na um, tak může být i nazelenala ![]()
Já jsem jenom kojila a malej měl nazelenalou stolici a právě ty hleny, takže se pro jistotu dělaly vytery a byl tam právě ten problém přemnožení prospesnych bakterii ve střevech ![]()
@ivana-domca já jen kojím (malému jsou teprve 3měsíce), barva i konzistence - mích. vajíčka + někdy ten hlen.. Ale je fakt, že jak píše @alda, tak má pořád něco v nosánku - dneska v noci jsme museli soplíky i odsávat… tak jestli to nesouvisí spíš s tou rýmou..
@poosleda tak to neres, pokud má stolice takovou barvu a mimčo nemá kdo ví jaké bolesti bříška, na to že to může způsobovat i zadní rýma jsem zapomněla
![]()
@ivana-domca nene - bříško se nám zpravilo - bereme biogaia měsíc
ted mame problem s rymou ![]()
Děkuji za rady s bříškem ![]()
Nemáte někdo zkušenost s tužší konzistencí oranžové stolice spíše dost hlenovité? Zítra to bude 14dní co bereme kapičky BioGaia a od té doby máme tuto stolici nebo spíš poslední týden… doktorka říkala že to přisuzuje kapičkám, ale nevím nevím. Malá se sama nevykadí i několik dní a přitom občas prdí a tlačí jak o závod, musíme ji pomoci trubičkou a tu to hned ucpe:( Už týden nejím mléčné výrobky, kdyby to bylo náhodou alergie na kravskou bílkovinu nebo laktozu, ale beze změny. Jinak se dost uklidnila co ty kapičky bereme, ale stejně když ji to začne kroutit tak je to děs.
Je mi jí hrozně líto, snažím se co nejdele to vydržet, mažeme pupíkem, nahříváme bříško, cvičíme s nožičkami ale maximálně si uprdne, ale nepokadí
Dnes z ní šla hustší do žluta stolice, ale stále hrozně hlenovitá. Už jsem vyřadila i vejce z jídelníčku, protože toje prý taky alergen co způsobuje i zahlenění. Jo jen dodatek, malá skoro 8 týdnů stará a plně kojená, ale asi budeme přikrmovat, přibírá minimum. Přes den je neklidná, ikdyž se po BioGaia dost uklidnila ale jinak v noci spinká a někdy ji budím já po 3-4h a někdy ona mě. A k ránu okolo 7-7,30h se budí sama řvem ze spaní asi jak ji kroutí bříško:(
Prosím poradte co by to mohlo být, děkuji