Už jsem zoufalá - dvouměsíční mě musí mít pořád u sebe

108
14.3.13 17:48

už jsem zoufalá...

Ahoj holky, mám doma 2 měsíčního syna a jsem už úplně vysátá(myslím tím energii).
Jde o to, že ho nemůžu nechat samotnýho v postýlce, hned řve a nebo vydrží chvilku a pak řve, občas jsem ráda, když si dojdu na záchod o nějakým jídle ani nemluvě, to většinou mám v jedný ruce malýho a druhou rukou si jdu něco ulovit do ledničky. Nejhorší na tom je to, že skoro přes den nespí, takže nemám kde čerpat chybějící energii.Je to prostě mamánek, furt mě musí mít u sebe. Když ho frknu taťkoj, tak po chvíli u něj brečí. Chtěla bych se zeptat jestli to taky takhle některá máte a jak to řešíte. Začínám mít ponorku :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13837
14.3.13 17:51

Dcera taky chtěla jen chovat, tak jsem několik měsíců jen chovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
545
14.3.13 17:52

Ahoj, měla jsem to ze začátku stejně. Dcerka přes den nespala až do půl roku (v noci se ale nebudila vůbec). Taky chtěla být všude semnou. Takže jsem si za pětistovku koupila starý kočárek a vozila jsem si všude sebou… na záchod, do kuchyně, když jsem šla do sprchy, tak jsem ji postavila tak ať na mě vidí atd. atd.
U nás to zabralo.
V půl roce začala chtít spát po obědě, od roku spí dopoledne i odpoledne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1038
14.3.13 17:53

Jo měla jsem to taky tak, dvakrát, teď už na mě zvysoka kašlou :mrgreen: pořídila jsem si manducu a bylo :) spokojenost na všech stranách…dvě volné ruce a tiché dítě…starší kluk ječel i v kočáru, takže tohle bylo řešení :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
14.3.13 18:02

Prvni tri mesice s dcerou jsem nedelala prakticky nic joneho, nez kojila v kuse. A cetla u toho knizky, aby me netrefilo :mrgreen: Na syna jsem uz mela manducu a rvala jsem si vlas, ze jsem ji neporidila uz na prvni ditko. Ani jedno neni navykle na chovani, mamanek nebo neustale vyzadujici pozornost. Nosenim jsem resila pouze potrebu blizkosti u mamy, nez se za par mesicu mimi rozkoukalo. Ve trech mes sly deti na zem a hotovo. Chovani pak uz jen pri separacce, zoubcich nebo pro radost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizzi
14.3.13 18:02

@Elenaa u takovýho mrněte to není o nějaké vypočítavosti ale o potřebě být s matkou. Synáček má taky dva měsíce. Mám šátek a nosím a dítě je v klidu. Když koukám na TV mám dítě v náručí, když dělám nějaký domácí práce, mám dítě v lehátku u sebe. Až bude větší, tak bude samostatnější. Zatím je to prostě jeho potřeba stejně jako pocit hladu nebo potřeba vyprázdnit se. Vydrž a nenechávej ho samotnýho, bude líp :-)

• Citovat
  • Upravit
108
14.3.13 18:05

No a kdy se to zlepšilo? Mě malej v kočárku taky řve. Zezačátku to nedělal, ale teď celkem často. Nejdřív řve a pak usne, asi se musí unavit či co :nevim: Teď si ke všemu začal cucat palec a „pojídat“ celou ruku, dudlíka zásadně odmítá, to začne ječet ještě víc. To je stejný jako s kočárem, ze začátku normálně dudlíka měl a v pohodě dudlal a teď prostě nechce a strká si tam tu ruku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
108
14.3.13 18:08

@Lizzi to já bych ho samotnýho nenechala.Jen mě štve, že si bez něj nemůžu sprominutím ani uprdnout :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7626
14.3.13 18:10

@Elenaa me zacal ted maly taky vyrvavat, odmitat dudla, o noseni ve vaku nemluve :nevim: u nas zabira jen kocar-v jakemkoli pocasi…rada asi neexistuje, jen vydrzet :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6956
14.3.13 18:11

Ja prvniho pul roku porad nosila v manduce, vytirala, jedla, vencila psy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
elizabeta92
14.3.13 18:13

Taky sem to tak měla. Malou jsem měla furt na rukách, na klíně. V kočáru mi řvala, dudlíka nechtěla.. Přes noc se pořád budila. Odpoledne nechtěla spat a když usla tak jen na deset minut.. Už nevim kdy se jí to zlepšilo, myslim že od 4. měsíce.. Ale v noci se budí pořád a nechce spat. Chce to pevný nervy :hug:

• Citovat
  • Upravit
5203
14.3.13 18:14

@Elenaa, muzu te utesit, muze byt jeste hur :lol: me takhle plakala jedna z dvojcat a to jsem mela jeste 3 letou k tomu :roll:
Mela jsem taky panickej strach, ze kdyz ji budu porad nosit, tak se nauci a to me taky dost stresovalo, ale u nas to nastesti bylo tak, ze kdyz odesla kolika, tak se mala uklidnila a ted, v 5 mesich je uz super. Obe holky vydrzi prakticky cely den bez chovani.
Rekla bych, ze u novorozenat je to uplne normalni, jestli budes mit energii, tak chovej, ale porad zkousej pokladat a uvidis, ze jednoho dne vydrzi sam :palec:
Nojono, materstvi je otrocina, ale krasna :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
108
14.3.13 18:14

To jsou teda vyhlídky 8o A já si myslela jestli nedělám něco špatně(teda spíš tatínek říkal, že je z malýho mamánek a že za to můžu já).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
elizabeta92
14.3.13 18:17

@Elenaa nemůžeš :! malé se to pak krásně upravilo a celý den si vydržela hrát sama a zamrčela když chtěla spat nebo papat.. Kolikrát byla protivná když jsem si ji chtěla vzit a pomazlit se s ní :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
5203
14.3.13 18:18

@Elenaa, no tak to urcite ne!!! Taky jsem zapomela napsat, ze tak ty prvni 2-3 mesice mi nechtely ani byt v kocarku a ted ho miluji. Musis proste vydrzet a urcite se to zlepsi :palec: ale porad zkousej pokladat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí