Ta naše holčička a usínání

mončís
14.3.13 12:29

ta naše holčička a usínání

Ahoj holky, malá bude mít 2 měsíce a chtěla bych od Vás nějaký rady na uspávání. V noci spí hezky, dám jí najíst, položim do postýlky zhasnu a spí. Ale přes den je to problém, někdy má dny že usne kdekoliv a sama ale třeba dneska od 8 ještě neusnula, je protivná, brečí a furt si tře očička. Vždycky vidím jak jí padaj oči na chvilku je zavře a pak je to zase od začátku, strkám dudlík a hladim jí. Nechci jí uspávat na ruce, ale teď jsem už musela sáhnout po lehátku, tam jí vždycky do 5 minut uspim a přenesu do postýlky. Snažim se to lehátko nevyužívat takhle na uspávání aby si nezvykla. Jak uspáváte ty svoje prcky když jsou přetažený a nemůžou usnout?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24798
14.3.13 12:31

Pevně zavinout - ručičky podél těla. Zkoušela jsi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
545
14.3.13 12:32

V kočárku.
Měla jsem doma staší kočárek, zatřela jsem v pokoji a chvilku houpala. Za chvilunku byla tuhá.
Od půl roku jsme najeli na Estivila a bylo po problému, ale tvoje dcerka je na to ještě malinká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
545
14.3.13 12:33
@Pipet píše:
Pevně zavinout - ručičky podél těla. Zkoušela jsi?

To třeba naši vždycky rozparádilo do běla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mončís
14.3.13 12:36

@Pipet to jsme zkoušeli a to řvala většinou ještě víc.

• Citovat
  • Upravit
11117
14.3.13 12:36

Kdyby v tom veku usnul sam a v klidu kdekoliv, treba v lehatku, tak ho tam fouknu a neresim :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mončís
14.3.13 12:37

@Ali-Ali já vím taky sem si řikala, že prostě když mi usne v tom lehátku tak jí tam prostě budu přes den uspávat, ale já se pak bojím aby se to nenaučila a copak s ní budu dělat třeba v roce :lol:

• Citovat
  • Upravit
11117
14.3.13 12:41

@mončís
jo, plne chapu tve obavy, mas v tomhle asi pravdu. ale zas nez aby byla par hodin protivna… plus ja mam pocit, ze se tam miminkum vse jeste nekolikrat zmeni tak jak tak.
nas maly prvni dva mesice trpel s briskem, takze jsme ho dost nosili a usnul jedine v naruci. pak zase nejakou dobu klidne sam usinal v postylce - pustili jsme kolotoc a do 10min byl tuhy bez place. tak ma pres 6 mesicu a uz zas bojujem, protoze si chce hrat a ma milion veci na praci nez spanek, pak se pretahne a rve jak tur :nevim:
takze za me, pouzij, co momentalne funguje, uz to dlouho fungovat nemusi ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mončís
14.3.13 12:47

@Ali-Ali jo to máš pravdu.. :palec: ty děti mi jsou fakt záhadou :zed:

• Citovat
  • Upravit
katka379
14.3.13 12:50

@mončís Na to co bude v roce je teď myslím docela předčasné myslet:-). Tedy alespoň já mám tu zkušenost. Uspávala jsem v kočárku, náš malý v něm od. měsíců, kdy už ho nešlo do postýlky přenést bez probuzení, spal ve dne i v noci :oops: Na rukou uspávat nechtěl…No a v necelých 8 měsících se rozhodl, že už v kočárku být nechce…a já jsem si taky pořád říkala, co bude, až se mi tam nevejde :D. Momentálně spí s náma v posteli, protože se v noci docela budí, takže jen vrazím dudel a spí se dál…ještě minulý týden jsem kojila i v noci..no a panáček se opět sám rozhodl, že už ho s nočním kojením nemám prudit:-). Přes den usíná taky v naší posteli, a chvíli vedle něj lehnu, vytuhne a jdu si po svém…takže neboj, do roka se mu spaní ještě mockrát změní, takhle malého bych uspávala, pokud se mu nedaří vytuhnout samotnému…no a každopádně, pobrečet ho můžeš nechat vždycky, a za mě raději v roce, než teď:-). držím palce :mavam:

• Citovat
  • Upravit
katka379
14.3.13 12:51

Teda malou, pardon:-)

• Citovat
  • Upravit
mončís
14.3.13 12:58

@katka379 asi to moc řeším do předu, ale to mě nutí tady ty všechny diskuze nad tím přemýšlet.. :lol: furt samý nehoupejte na ruce, zvykne si na to atd… :mrgreen: spíš bych měla být ráda, že jí dokážu aspoň v něčem uspat..

• Citovat
  • Upravit
katka379
14.3.13 13:06

@mončís No já jsem to taky strašně řešila, že mi neusne krásně sám, jako děti většiny mých kamarádek. Tak jsem se s tím tak nějak smířila, věděla jsem, že vyřvat ho nenechám, takže to znamenalo uspávat…a na něj prostě zabíral kočárek. Samozřejmě, že je ideální, mimčo položit, zhasnout a jít…ale pokud ono takhle neusne, tak bohužel, trápit ho nenechám a na nějaké bububu, že ze mě bude otrok a že si zvykne na to a na to prdím, protože to není navěky, děti vyrostou a po nějakém uspávání nebude ani památky :mrgreen: Třeba já teď na noc už neuspávám, buď usne u kojení (což je taky strašná hrůza :mrgreen: ) nebo ho prostě položím vedle sebe, on se tam chvíli potichu koulí tam a zpátky a za chvíli chrní. Možná by usnul i ve své postýlce, ale v noci se dost budí, takže je pohodlnější mít ho vedle sebe…a s jeho naturelem je mi jasné, že až ho to bude štvát, tak mi dá jasně najevo, že už ho mám šoupnout do vlastní postele :mrgreen: :mavam:.

• Citovat
  • Upravit
mončís
14.3.13 13:11

@katka379 jo jo, měla bych si to užívat když jiný dítě neplánuji.. :lol: v noci naštěstí usíá hezky, to se spíš modlim aby jí to vydrželo.. jak je v ložnici tma tak usne sama v postýlce.. přes den musim pomáhat, a každej den je právě jinej… nevim co čekat :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
2058
14.3.13 13:15

Ahoj, oba dva kluci pres den u prsa. :oops:

Obcas mi maly usne sam, kdyz nestiham (prebaluju starsiho), nebo na ruce (kdyz jsme v hernicce), ale vzdycky u toho ztropi scenu, zvlastni ze hlavne, kdyz je na ruce. Zda se mi, ze je unaveny a ja ho rusim pri usnuti. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí