Začíná se přetáčet

14.3.13 09:53

Začíná se přetáčet

Zdravím :-) potřebovala bych poradit. Malá má 3,5 měsíce a už se pomalu chce obracet na bok a na bříško. Ale moc jí to nejde. Nožičky je schopná překroutit tak, že leží na boku ale od pasu nahoru to nejde. Břuško špulí ale ramínka jí pořád obě leží na podložce. Mám jí pomáhat nebo nechat ať maká sama?
A druhá věc, ještě pořád nepovolila pěstičky při pasení. Mám to řešit?
Děkuju za jakoukoli radu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9090
14.3.13 09:54

@neschopná mamka nech ji, ona na to přijde, mě to malá dělala taky a naučila se to sama :) můžeš ji motivovat hračkama ale jinak bych to nehrotila :)
S pěstičkama neporadím, už si to nepamatuju :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
14.3.13 09:55

To je úplně normální fáze, nepomáhej nijak, sama se to naučí. Ještě pak bude fáze, kdy se přetočí i hrudníkem, ale nezvedne hlavu a pak si ještě bude ležet na té spodní ruce a nebude ji umět vyndat :lol: Pěstičky taky uvolní, až na to bude zralá. Radím dítko méně bedlivě sledovat a nečíst tabulky :))

Příspěvek upraven 14.03.13 v 09:55

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6391
14.3.13 09:55

@neschopná mamka Obcas jsem synovi pomohla.Ale i nechala jsem ho samotneho at se snazi..
Pesticky jsem synovi obcas rozevirala..Az ve 4 mes, byl na dlanich pri paseni. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2659
14.3.13 09:58

Pěstičky neřeš a to přetáčení taky ne, přijde si na to sama svým tempem. Syn měl zaťaté pěsti při pasení hodně dlouho, i jsme se na to ptali doktorky na prohlídce, a prý v pohodě, pak si na to přišel sám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2429
14.3.13 10:00

No zavidim i to ze otoci jen spodni cast tela..mala ma pristi tyden 4.mesice a zatim vubec zadny naznak ze by se chtela zacit pretacet :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69014
14.3.13 10:04

Nech ji, taky jsme to tak měli, to byla ještě o trošku mladší, další fáze pak byla, že se i celá přetočila, ale ta jedna ručička jí tam uvízla a ona řvala a řvala, že ji nedokázala vysvobodit. Ale naučila se to rychle, stejně jako pěstičky jednoho dne povolila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
14.3.13 10:11

@syselinka
nas maly neprojevoval do 4 mesicu sebemensi naznak, ze by se ctel nekam tocit. doktorka mu zkusila pomoct pretocenim kolinka, tak se krasne prehoupnul. doktorka i sestricka nadsene, ze to mu krasne jde a za chvili se bude tocit sam. dalsi mesic maly opet zadny naznak ani snahy.
cekala jsem, ze na dalsi navsteve uz to doktroka bude resit. nez na to dosla rec, tak kdyz jsem maleho svlekla do naha, tak on se uplne sam pretocil a krasne pasl konicky, jak podle prirucky. dostali jsme pochvalu a sli jsme domu :)
on ma vubec desne tendence se tam predvadet. ukaze tam i to, co doma v zivote neudela a ani nevim, ze by to umel :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.3.13 10:18

@Ali-Ali tak to malá se taky předvádí - a ne jen u doktora. Stačí aby v dohledu byl cizí člověk - malá úsměv od ucha k uchu a klídeček. A doma čert co řve :-)

děkuju všem za rady. Krásně jste se shodly :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15977
14.3.13 10:20

@syselinka Mně se malá přetáčela ve 3,5 měsících na bříško, ale jen týden. Pak to zapomněla na dlouhé tři měsíce. Takže se začala přetáčet de facto až v 6. měsíci, přitom pozadu není, protože v sedmém měsíci začala lézt, na konci sedmého si stoupala… I když se může ze začátku zdát mimčo lenivé, tak ono dokáže překvapit a během měsíce se z ležáka, které se nepřetáčí, stane stoják. :-) My jsme toho důkazem, tak nic neřeš a dej jí čas, každé dítko je jiné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69014
14.3.13 10:30

Hahaha, tak to naše dítko se u doktorky mění v nehybnou placku :) Doma už dávno válela sudy a pérovala na kolínkách a u doktorky jsem si vysloužila dotaz - a už se aspoň zkouší trochu přetáčet NA BOK? :roll: V 9 m jsem tam šla s doma vzorně stojícím dítětem a u dr. jsem to chtěla předvést a spadla mi jak hrouda brambor a já vypadala jak ta superaktivní matka, co má potřebu dítě pomalu přivazovat nasvislo, jenom aby se mohla chlubit, že už stojí :) A to mi ještě v čekárně minutu předtím vestoje přešlapovala na klíně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2435
14.3.13 10:33

@Ali-Ali ono to mohlo být tím, že byl nahý. necháváš ho nahého i doma? můj malý se nejvíc naučil právě když byl nahý. i přetáčet se. asi jsou víc pohybliví, když nemají plenku. když ji sundám vojtovi, tak lítá jak drak a vydrží si hrát sám hrozně dlouho…s plínou ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6836
14.3.13 10:44
@syselinka píše:
No zavidim i to ze otoci jen spodni cast tela..mala ma pristi tyden 4.mesice a zatim vubec zadny naznak ze by se chtela zacit pretacet :(

V klidu, kluk začal teď, skoro v 5 měsících. Nejdřív jenom tělo bez zadku, teď už přehodí i zadek. Ještě mu chybí přijít na to, jak tam naštelovat spodní ruku, na který si leží :lol: 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2521
14.3.13 10:52

Měli jsme to dosti podobně i věkově :) já jsem jí nechala být času na to měla dost takže jsem jí sledovala a ukazovala hračky, no a jednou jsem s ní tak seděla na zemi já koukala na telku otočim se a ona na břiše :) tak jsem jí hned dala na záda jako jestli to fakt udělala a jooo hned se zase přetočila jak kdyby to uměla už tejdny :lol: ty ručičky jsem taky řešila měla pěstičky zatatý, že jsem si myslela jak je nikdy nepovolí…a právě jak se dostala na to břicho a snažila se o různý věci tak je povolila :palec: nech jí volnej prostor a ona ti brzy ukáže co dovede :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
14.3.13 10:58

Pomoct jí samozřejmě můžeš, že jí jednoduše dotočíš, ale je to zbytečné, protože na to přijde během pár dnů sama. Je to normální přirozený vývoj. Pěstičky bych taky neřešila (můžeš se zmínit doktorce), ty se kontrolují ve 4 měsících, ale třeba u syna přetrvávaly do 5 měsíců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí