Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Elenaa Pomáhá mi si říkat, že to je jako obtížnější období v práci, koneckonců jsem za to placená
.
Tak mám stejný problém, malá přes den nespí někdy jen v kočáře a nebo někdy usne třeba na 10-20min a pak se probudí křikem, tak vůbec nevím co se děje. Do postýlky ji ukládat nemůžu tam to nemá ráda, tak ji dáváme do vaničky a je to lepší, aspon kouká kolem sebe a pak třeba usne na pár minut a stále dokola… kupí se mi tu prádlo a nádobí a navaříno nemám vůbec. I manžel je už vyčerpaný jak přijde z práce tak mi ji vezme a sám si neodpočine a je s ní a já si na chvilku odpočinu a nebo aspon najím a rychle něco udělám, ale je to šílené… pevně věřím, že se o srovná, ale už aby to bylo ![]()
Mam dve vynosene deti a ani jeden neni zavislak
Syn byl taky neodlozitelny, proste jsem nekolik mesicu bud pronosila nebo prosedela v kresle. Dcera kdyz pres den usla, tak se dala aspon odlozit
U prvniho jsem se s tim tezko smirovala, byla jsem na nervy a porad jsem resila, jak bych ho na chvili odlozila a citila se na chvili zase jako clovek. U druhe uz jsem to neresila, byla na me nalepena, ale hlavne, ze nervala ![]()
Pokud u tebe nerve, tak si porid satek ci manducu a bude klid
Pak se da v pohode povesit pradlo, vysat byt, utrit prach… a v noci pak nmeusis nic dohanet a normalne se vyspat ![]()
@Octavie no umim si predstavit lepsi odmenu teda, kdyz je rec o penezich ![]()
No, já jsem o malým v porodnici skoro nevěděla, byl strašně hodnej a když spal, tak ho skoro nic nevzbudilo, to mu vydrželo pár týdnů a pak už mi přes den spát přestal a začal vyžadovat moji celodenní pozornost. Mě taky přišlo zvláštní, že přes den skoro nespí, ptala jsem se na to na kontrole i dr a ta říkala, že dyž bude unavený a bude chtět spát, tak spát bude. Máme holt prý živé dítě
Teď jsem šťastná za to, když dá denně aspoň hodinku(samozřejmě ne v kuse, ale na 3X, abych stihla vždy jen něco rozdělat a nedodělat
)
S kočárkem je to těžký, tam mi často řve ![]()
Já měla doma to samé. Od narození pořád jen plakal a chtěl být u mě. Takže byl pořád v šátku a ve vaku. Přes den taky nespal, jen právě v tom vaku a to klidně i 3 hodiny v kuse. Později jsem pořídila ergo a nosila i v tom. Přešlo to až v 5,5 měsících. Dokáže si hrát sám, je usměvavý a samostatný. Když chce být ale se mnou, tak stále nosím.:) Bude mu 8 měsíců. Jinak doporučuju koupit hacku. Já jí pořídila později, ale funkci i tak hodně splnila.Pro uplakaná miminka je to úžasné. Vlastně kvůli ní se naučil spát přes den a spí tam přes den pořád. V noci spal od malička s námi v posteli a před týdnem začal poplakávat, tak jsme ho dali do vlastní a spí spokojeně. ![]()
U nás zabral babyvak a nosit a nosit
Aspoň jsem ale měla volné ruce. Jo a fajn je taky „houpátko- lehátko“ od Fisher Price s vibracemi, co imitují jízdu autem
. Malá v něm občas usnula a já ji pak přeložila na gauč, kde má přes den ležení, aby na mně viděla.