Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
No, musím zaťukat, ale v noci mi spí pěkně. Už mi spal i 8h v kuse, ale většinou cca 5h pak krmení a další 4 až 5h.Je to sice super, ale v tu dobu já doháním co přes den nestihnu ![]()
Tak v tu dobu nedoháněj a spi.. taky jsem měla nespavýho řvouna, ale u nás se vstávalo i v noci. Přes den jsem lítala s kočárem a ještě kolem babičky. rada fakt není jen vydržet. Já jsem prostě chovala, taky jsem byla vyfluslá, ale na to nechat ho ječet jsem neměla takže jsem chovala postupně se to zlepšovalo
Nj, ale když pak slyším, co doma celej den dělám, když jsem nic nestihla
Furt mám na talíři, jak to ostatní všechno zvládaj a já ne ![]()
@Elenaa to jako od koho? to vůbec neposlouchej! Případně odpověz že až ostatní půjdou skočit z mostu jestli máš jít taky.. Nejsi stroj.. spí miminko-spí maminka.. a když nespí ta malá potvůrka ve dne tak někde se to dohnat musí. Práce neuteče nemá nožičky.. neboj fakt se to srovná.. počkej až ten malý raubíř bude běhat a kramařit a rozlévat a patlat a já nevím co všechno jsou ti maloši schopní… ![]()
Přijde mi divný, že ti ve 2 měsících nespí přes den. Mě spala hodně. Celkově si myslím, že by ještě 2-měsíční dítě mělo přes den dost spát.
Já jsem malou nechala chvilku brečet. Neříkám, nechat jí řvát hodinu. Ale normálně si dojdu na záchod, nebo se najím. Těch pár minut to vydrží. Jinak bych se nemohla ani osprchovat nebo umýt horu nádobí.
Taky znam, byly lepsi chvilky, kdy si vydrzel sam koukat na dece, ja mohla byt pobliz, ale taky vetsinou chovani, chovani a chovani a jen u me. U manzela syn byt vubec nechtel. Ted ma pet mesicu a je to jeste horsi
, ale aspon u toho taty vydrzi.
nosila jsem v satku/manduce, spoustu veci delala s nim na brise - i jsem treba sila
, pak jsme meli lehatko a autosedacku a tu jsem pouzivala hlavne do koupelny a do kuchyne, koukal na me a byl spokojenej.
jinak doporucuju klasiku - pevne zavinuti, pustit vysvac, houpat.
ja jsem hodne chovala na gauci, bud jsem ho drncala na kolenou - to zabira dodnes, nebo se mu libilo u me na hrudniku - u toho se da cist nebo koukat na televizi.
Pořiď si šátek nebo manducu. Já se bez šátku první 3 měsíce neobešla
Sice nám na kurzu paní nedoporučovala při šátkování něco dělat, ale byl to jediný způsob… žehlila jsem, vařila atd s malou v šátku. Člověk musí být opatrný, aby se něco nestalo. Oni se potřebují tzv psychicky dopéct. Odloučení po porodu je pro ně velký šok. Malá s námi do 5-ti měsíců i spala v posteli
Pak nám začala překážet a i my jí a šla do své postýlky. V roce do svého pokoje a teď ve 2 letech do normální postele. S námi spí už minimálně a spíš se přijde jen pomazlit a za chvíli chce zpět do svého pelíšku ![]()
Uf, takže nejsem divná, když 2měsíční dcerku nosím skoro neustále v šátku, protože když ji položím, v 99% případů začne řvát…A u tatínka je v klidu vyjímečně. Naštěstí v noci už pár dnů spí i 6 hodin v kuse, takže nejsem tak unavená, jako předtím. A v kočárku nejdřív byla v pohodě, ale asi týden zpátky v něm začala řvát. Jsem nesmírně vděčná vynálezci šátku na nošení miminek, protože bez něj bych teď neudělala nic.
Mě tak holka řvávala taky. Jenže před 5 lety jsem neměla tucha o emiminu a o šátku nebo nosítku tím míň
Takže jsem chovala, dávala do lehátka, občas prostě nechala brečet, když jsem si potřebovala dojít na wc nebo se osprchovat. Ona je teda extra citlivka i teď v těch 5 letech a taková byla i jako miminko. Každopádně toto ji přešlo v 8m, když se naučila lozit a zabavila se sama. Do té doby prostě chtěla být se mnou. Takže když jsem nechovala, ležela jsem vedle ní na zemi. A mohl by mi někdo zkusit říct, že ostatní stíhají a já ne ![]()
@Elenaa nemůžeš za to, prostě je to miminko a to se nedá rozmazlit, hlavně ne v takovém věku…až se začne plazit nebo alespoň otáčet, určitě se to zlepší ![]()
@Sfaticata některé děti nespí ani přes den
já měla problém už v porodnici, prostě 4× 20 minut a pak řval a řval ![]()
Ahoj, náš malej (necelé 3 měs.) je to samé, přes noc spí a přes den skoro vůbec, co pomáhá je přes den po nakrmení ho rychle strčit do kočáru a vyšoupnout na terasu - čerstvý vzduch zázračně uspává(když svítí sluníčko, dá tam i tři hoďky spánku a to už se dá aspoň uklidit dům), jinak ho zabaví kolotoč (ale musí ho někdo natahovat, lituji, že jsem nekoupila na baterie:) a ač je to ostuda (moje), strašně ho fascinuje televize (než aby křičel, nechám ho koukat) a pak ho taky zabaví takový barevný tunel s hračkama od playgro (jsou tam obrázky na koukání a visecí hračky) - vydrží cca tak akorát než se nasnídáme ![]()
Taky máme dva měsíce, ale jak píšeš, tohle jsem měla první měsíc že jsem nemohla jít ani na wc
pořád jenom řval
..naštěstí se nám to teď upravilo a malý je zlatíčko
..je pravda, že přes den už je déle vzhůru, ale nepláče, nezlobí. Když potřebuji uvařit, nebo uklidit, tak si ho dám do sedačky, zapnu mu vibraci a pozoruje, jak vytírám podlahu, nebo vysávám
..když už ho to nebaví, tak ho prozměnu dám pod hrazdičku a kouká zase na hračky, u toho si strká ručičky do pusinky. Dokáže vydržet i 3 hodiny vzhůru přes den ![]()
Takhle to máme každý den ![]()
@axaxa Tak je fakt, že mi malá taky spí třikrát denně po dvaceti minutách. Holt, čím bude starší, tím bude méně spánku.
Já budu možná za zlou ježibabu, ale když si potřebuji doma něco udělat, tak jí holt nechám chvilku plakat. Nejsem uklízecí maniak, ale něco potřeba zkrátka je a já jí nemůžu chovat 24 hodin denně. A že to ta malá mrška vyžaduje. ![]()
Mám to samé - skoro sedmitýdenní syn mi skoro nespí, usne při kojení, ale jakmile ho položím, okamžitě otevírá oči. Párkrát se zadařilo, že na procházce usnul a spal i po návratu v kočárku. Teď jsem mu pořídila hrací dečku a už je tam deset minut a nebrečí
.
Ještě že spí v noci, nejlíp ale s námi v posteli, přitisknutý ke mě, to spí klidně i pět hodin.
Nejhůř to nesu navečer, když bych se chtěla aspoň vysprchovat
. Jinak jídlo řešíme většinou že mi přítel něco uvaří na druhý den a já si to jen ohřeju v mikrovlnce, abych měla teplé jídlo.
Myslím, že nezbývá než vydržet, naučit se to s ním, bude líp
.