Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, mám prosbu. Poradíte jak často můžu mazat mastí Pupíkem při prdíkách? A když masírujete bříško, tak zhruba asi jak dlouho? Dokud nezačnou odcházet větry, nebo třeba jen pár minut? Děkuju
Ja jsem mazala pri prebalovani pred pitim - masirovala jsem kratce (ale muzes silneji nez si myslis) po smeru rucicek, pak rychle oblect - zahrat brisko, pak jsem ho na chvili aspon na brisko polozila, to taky pomaha. a pri piti se streva pohnou i sama plus pupik tomu pomuze.
pouzivali jsme pupik+bio gaia+babycalm. nevim, jestli zabrala kombinace nebo jen neco, ale pomohlo to ![]()
Ahojky, nám nic moc nepomáhalo, vyzkoušela jsem všechny kapičky co jsou dostupné v lékárně i laktobacily a nic moc. Ale stejně jsem dávala. dcera teda trpěla ukrtuně, mazala jsem pupíkem při každém přebalování, používala jsem i rourku a masírovala jsem bříško třeba i hodinu v kuse a dcera u toho usnula. a nemusíš se bát na to bříško zatlačit ![]()
Doporučuju místo Pupíka tymiánovou matičku od Justa, dceři pomáhala a i z okolí na ni mám několik nadšených reakcí (Pupík byl na prd). Masírovala jsem vždycky jen tak minutku při přebalování, a nebo když ji to bolelo, a to i dýl - bylo jí to příjemný, uklidňovalo ji to.
Ahoj, já jsem mazala často měli jsme gel myslím že se jmenoval Flatulin…vždy kdyz jsem přebalovala..Kdyz to budes delat casto urcite miminku neuskodis ![]()
Ahoj, my měli kmínovou mast z rakouska, mazala jsem když jsem přebalovala po koupání atd..civčili jsme nožičkama a párkrát denně jí pomohla špičkou teploměru aby se pořádně vyprděla při tom se i krásně vykadila a měli jsme na chvílu klid