Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ja jsme celkem spokojená s la roche posay efaclar duo, fakt už po prvním namazani bylo vidět zlepšení, vyskakalo mi par pupinku a tohle byla zachrana.
niacinamid serum jsi zkoušela? případně nějaky krem, který ho obsahuje?
Jak já tě chápu. Mám 43 let a pleť je katastrofa. Teď mi navíc začaly i pigmentové skvrny. Z kosmetiky mám vyzkoušené snad všechny značky, vitamíny jím, zkoušela jsem očistnou kůru a nic mi nepomohlo ![]()
Me pomohlo tehotenstvi
…proste trochu estrogenu by to chtelo. Nechces si neco precist, pripadne zkusit kotvičník?
Jinak ‚dieta‘ s vyloucenim vseho prumyslove zpracovaneho, pripadne omezeni cukru, alkoholu, mlecnych vyrobku a zkusit, co to s tebou udela…hele, ted to drzim kvuli kvasinam ![]()
To stejné já a to je mi ještě o pár let vic
.
Moc doporučuju masku tuzebnik od nobilis tilia, musí se pravidelně dlouhodobě, ale fakt pomáhá, to je snad jediné, co mi fakt pomohlo.
Jinak používám vše od original atok - krémy viana, mateřídouška, tea tree, citron mrkev. Pleťové vody hřebíček, levandule, tea tree. Střídám to a tahle kosmetika je pro mě záchrana ![]()
1. zajdi na alergologii a nech si vyloučit potravinove intolerance. Zajíít na gynekologii na hormonální profil a případnou nerovováhu zkusit regulovat bylinkama.
2. pleť potřebuješ velmi šetrně čistit, regulovat maz tím jílem, kyselit aby tam co nejméně prospívali mikrobi způsobují záněty (enzymaticke peelingy, kys. acetylsalicilová a azaleová, vitamín C) a zároveň hydratovat, aby byla v co nejlepším stavu. Látky ktere tu pomůžou hojit pupínky jsou zinek, niacinamid,
3. zároeň potřebuješ pleť nedráždit - tedy používat SPF, vyhýbat se parfemovaným kosmetickým přípravkům, vyhýbat se komedogenním složkám v kosmetice https://www.slozeni-kosmetiky.cz/…ennost-latek
Jestli chceš používat to mýdlo, tak tím že je to mýdlo ktere je zásadite, tak pak nutně potřebuješ na obličej nějake kysele tonikum, tím posiluješ zdrave prostředí na pokožce. V kyselem prostředí se více množí žádoucí a chránící zástupci mikrobioty na tve tváři. V zásaditem prostředí prosperují i všichni ostatní, včetně Propionibacterium acnes, která bývá zodpovědná za pupínky.
třeba tonicum od Vichy
https://www.notino.cz/…u-plet-akne/
na to něco se zinkem a niacidamidem - třeba ten EFFACLAR Duo+
Na už vyrašene pupínky přes noc naplati na akne.
jednou týdně jílovou masku, případně na střídačku s enzymatickým peelingem s aha kyselinami.
pořádně spát, rozumně jíst, nekouřit a limitovat alkohol.
Jo a to jsem si myslela, že před 50tkou už budu mít od puberty konečně od těch problémů s pleti pokoj a ono furt nic ![]()
Teď se upinam k tomu, že budu mít snad klid v přechodu nebo spíš až po… ![]()
Ale zase teda nemám žádný vrásky, to je snad jediný plus
Každopádně soucitim ![]()
Kolegynce se osvědčily nějaké produkty od Syncare, měla taky hodně problematickou pleť.
Holky všem moc a moc dík🌹určitě pro mě přínosná diskuze, vyzkouším co tu padlo ![]()
Jen teda spoustu přípravků vysušuje, tím pádem potŕebuju hydratovat a to nevim čím? Doteď používám 24-hodinový krém na problematickou pleť normální z DMka-Baleu, ale jinak nevím ![]()
Myslím, že bych o něčem věděla, muž hodně trpi na akne, ktere si nipe a pak ma kratery.. tak jsme zkoušeli ruznou kosmetiku a pomohl mu až čistící přístroj, je to zázrak. Kdyžtak mi pisni, poslu fotky
Jdi ke kosmetičce, potřebuješ vhodně vybrat peelingy, čištění, masky, jak se pleť bude ošetřovat dál, jaké procedury vybrat. Doporučí ti produkty pro domácí péči.
@Anonymní píše:
Holky všem moc a moc dík🌹určitě pro mě přínosná diskuze, vyzkouším co tu padlo
Jen teda spoustu přípravků vysušuje, tím pádem potŕebuju hydratovat a to nevim čím? Doteď používám 24-hodinový krém na problematickou pleť normální z DMka-Baleu, ale jinak nevím
problematická pleť potřebuje hlavně čistit, peelinky a vyčistit manuálně, strojově…radím, najdi si odborníka.
Ahojky, pořád řešíš problémy na pleti? Nebo už se to srovnalo?
Díky Vlaďka
Ženský prosím, už se asi zblázním-poraďte🙏 🌹Nikdy jsem neměla úžasnou pleť, vždyvky jsem měla sklon k pupínkům, ale to co mám na ksichtě poslední půlrok mě fakt deptá-pupínky a ucpaný póry, ale fakt všude, vždycky jsem je měla jen někde a malinko, ale teď je to katastrofa
Jim vitamíny včetně zinku, teď jsem koupila B-komplex…Mám kafrové mýdlo od Manny, chystám se koupit jílovou masku, ale dál fakt nevim 
Omlouvam se za anonym-stydím se 
Jak docílit toho, aby se ta pleť tak nemastila?
Je mi jasný, že to má hlavní příčinu v hormonech-ale jak je přelstít? Je mi čerstvě 44 a antikoncepci fakt nechci