Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Telefon nemá, dokud se nebude chovat tak na nej nemá ani myslet.. televizi vypínám.. ale zákazy mi přijdou, že na ni vůbec neplatí.. dokonce má i vyklizení pokoj, protože místo spaní si hrála a nebo četla po tmě, takže si akorát kazí oči..už prakticky nikam nechodíme.. výlety, kino, pouť.. protože se ji vše zakazuje a k ničemu to nevede.. má dny kdy je to Dobry a pak zase peklo..když je doma chlap tak si tolik nedovolí a nebo funguje bez problému.. děl to fakt jen mě
@timoti píše:
Telefon nemá, dokud se nebude chovat tak na nej nemá ani myslet.. televizi vypínám.. ale zákazy mi přijdou, že na ni vůbec neplatí.. dokonce má i vyklizení pokoj, protože místo spaní si hrála a nebo četla po tmě, takže si akorát kazí oči..už prakticky nikam nechodíme.. výlety, kino, pouť.. protože se ji vše zakazuje a k ničemu to nevede.. má dny kdy je to Dobry a pak zase peklo..když je doma chlap tak si tolik nedovolí a nebo funguje bez problému.. děl to fakt jen mě
My měli nedávno podobný problém s desetiletým synem. Vždycky byl zlatíčko, ale šikanovali ho ve škole, nějaká parta, nebyl jediný. Naštěstí se to celkem brzy podařilo zarazit. Jenže syn byl najednou strašně náladový, drzý, neochotný. Tak jsme si s ním s manželem promluvili, zeptali se, proč to dělá atd. Syn nakonec řekl: „Byl jsem na vás hnusný, nezasloužím nic dobrého,” a měl porád pocit, že je špatný. Tak nakonec dostal mírný výprask (pár symbolických ran-jeho vlastní návrh) a zase všechno dobrý.
Myslím, že ať už s puberťáky i s mladšími je důležité o tom mluvit, nejlépe v nějakou slabou chvíli, na něčem se dohodnout.
Ale každé dítě je jiné ![]()
Příspěvek upraven 09.07.23 v 20:16
@timoti píše:
Talhle kazis prazdniny a zvysujes ji vetsi odpor ![]()
Tak prostě tu packu nějak odporovat. V tomhle věku bych nedovolila, aby se dítě někde zamykalo. Pokud s jídlem nebude sedět, tak ji ho sebrat z ruky. Sebrat mobil, ovladač od televize atd. dokud se nezačne chovat normálně