Syn 8 let, nic ho nebaví

Anonymní
16.4.23 13:09

Syn 8 let, nic ho nebaví

Tak baví ale věci jako hraní her na mobilu jako minecraft a pod a koukat na youtube na videa youtuberů o techto hrách s nebo nějaké vyrabění. Hračky už ho taky nebaví, ani lego, v pokoji už si nehraje. Nemá sourozence. Neustáleho ho máme za zadkem že se nudí. Je ve druhé třídě a kamaráda taky pořádně nemá. O víkendu se chce válet na gauči. Manžel by taky nejrači furt jen ležel :cert: když jedeme na návštěvu nebo výlet a není to zrovna dětský hrací centrum tak je neustále protivný, říká že se nudí a celkově sme z výletu všichni otrávení. Sport ho neba nic. Nevím co dělat. Ani neposlouchá když po něm něco chci. Snad až na podesátý co mu to říkám.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
259
16.4.23 13:11

Příspěvek upraven 30.05.26 v 14:54

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
16.4.23 13:15

Mám o rok staršího kluka, vstal po šesté, koukal na pohádky, pak jsme udělali nějaké úkoly do školy, šel si hrát s Legem, umyl a dál vařit brambory, pak naskládal a nakrájel suroviny na francouzské brambory, cosi páchal v pokojíku, lego, auta…šla jsem sbírat prádlo, tak mi pomohl, mezitím si hrál s kolickama, utřel nádobí po obědě, teď chystá hru s Pokémonma…
Sice furt taky něco chce, nějakou interakci, ale když vidím děti v tomto věku přilepené na mobilu, říkám si zlatý nepořádek v bytě…

• Citovat
  • Upravit
7513
16.4.23 13:16

Jaké si to uděláš takové to máš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8645
16.4.23 13:17

Dej mu domácí práce, omez telefon.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6426
16.4.23 13:19
@Anonymní píše:
Tak baví ale věci jako hraní her na mobilu jako minecraft a pod a koukat na youtube na videa youtuberů o techto hrách s nebo nějaké vyrabění. Hračky už ho taky nebaví, ani lego, v pokoji už si nehraje. Nemá sourozence. Neustáleho ho máme za zadkem že se nudí. Je ve druhé třídě a kamaráda taky pořádně nemá. O víkendu se chce válet na gauči. Manžel by taky nejrači furt jen ležel :cert: když jedeme na návštěvu nebo výlet a není to zrovna dětský hrací centrum tak je neustále protivný, říká že se nudí a celkově sme z výletu všichni otrávení. Sport ho neba nic. Nevím co dělat. Ani neposlouchá když po něm něco chci. Snad až na podesátý co mu to říkám.

Asi po tatínkovi? Když nemá dobrý příklad, protože otce a možná ani tebe nic nebaví, proč to vyžaduješ po něm? Chodí na nějaký kroužek? Vy s manželem nějak sportujete?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6426
16.4.23 13:20
@Anais Brno píše:
Mám o rok staršího kluka, vstal po šesté, koukal na pohádky, pak jsme udělali nějaké úkoly do školy, šel si hrát s Legem, umyl a dál vařit brambory, pak naskládal a nakrájel suroviny na francouzské brambory, cosi páchal v pokojíku, lego, auta…šla jsem sbírat prádlo, tak mi pomohl, mezitím si hrál s kolickama, utřel nádobí po obědě, teď chystá hru s Pokémonma…
Sice furt taky něco chce, nějakou interakci, ale když vidím děti v tomto věku přilepené na mobilu, říkám si zlatý nepořádek v bytě…

Divné dítě.: :-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30419
16.4.23 13:24
@Anonymní píše:
Tak baví ale věci jako hraní her na mobilu jako minecraft a pod a koukat na youtube na videa youtuberů o techto hrách s nebo nějaké vyrabění. Hračky už ho taky nebaví, ani lego, v pokoji už si nehraje. Nemá sourozence. Neustáleho ho máme za zadkem že se nudí. Je ve druhé třídě a kamaráda taky pořádně nemá. O víkendu se chce válet na gauči. Manžel by taky nejrači furt jen ležel :cert: když jedeme na návštěvu nebo výlet a není to zrovna dětský hrací centrum tak je neustále protivný, říká že se nudí a celkově sme z výletu všichni otrávení. Sport ho neba nic. Nevím co dělat. Ani neposlouchá když po něm něco chci. Snad až na podesátý co mu to říkám.

Ach jo…Líní rodiče mají líné dítě. Tak za prvé - když bude každý den pracovat, volné chvíle budou vzácné a za odměnu. Za druhé - kdo na ta videa naučil - druháka! Kdo asi - maminka a tatínek, aby kluk dal pokoj. Tatínek se mohl válet a maminka nemusela vychovávat. Co chceš tady slyšet?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
214
16.4.23 13:24

Ahoj, taky bych zabavila mobil, a když ne zabavit, tak omezit čas na hodinu denně - to platí i o tv. Určitě zapojit do domácích prací, jak už někdo výše navrhoval. Nemá žádny odpolední kroužek? Fotbal, sebeobrana, plavani nebo co by ho bavilo? Tam je také mimojine dost šancí najít kamarády. Prostě nesedět doma pořád na zadku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
16.4.23 13:25
@ZuzaM píše:
Divné dítě.: :-))

Myslíš??? Já jsem ráda, že je činorodý. Vaří rád, manžel je kuchař.
V těch devíti už fakt ví, co na jaké jídlo potřebuje, zná pracovní postup…
Já byla jako dítě taky pořád s našima, dělali jsme spoustu věcí společně…

• Citovat
  • Upravit
Pitaya1
16.4.23 13:30

Vaše chyba, že jste hned od začátku nenastavili pravidla pro používání mobilu. Nedokážu si představit, že bych takové dítě měla doma. Mám 12 leteho a je pořád někde venku s kamarády, doma si pořád hraje s legem, staví puzzle, něco vyrábí, natáčí videa s hot wheels dráhou,.. na výlety jezdíme někam každý víkend a užívá si to. Nejradši je někde v přírodě.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.4.23 13:43

Máme to se synem stejné.
Nic ho nebaví, nic nechce dělat. Výlety ho nebaví. Taky by jen seděl na mobilu nebo u TV. Tedy seděl… On i u toho běhá a skace. Neumí jen sedět a nic nedělat. Ale zároveň neumí nic dělat. Má to sám se sebou těžké. Teď jsme si pustili poobedni pohádku. Už 30 vterin leží. Jinak tu po mně skáče, skáče po gauči…
Mobil má omezené na 30 minut denně.
Jeho hraní a hračky nebavily nikdy. Potřebuje animátora a to já nedělám. Odmítám se mu věnovat 24/7. Takže často prudi.
Má sourozence, ale ten se zabaví dodnes. Je neskutečně činorodý. Pokud si nehraje, tak pracuje, vymýšlí…
Podle mě to prostě v některých dětech ke a v jiných ne.
U nás je problém s TV a mobilem od covidu. To jsme byli doma. My museli pracovat, starší se učil a mládě sedělo u televize. V té době se to naučil a špatně se to vrací zpátky. Protože ve škole děti řeší hodně YouTube, hry…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.4.23 13:51

Tak já sama mám málo přátel, tak bude asi po mě. Je ve skole a pote do pul 4 ve druzine. Pak s nim chlap udela ukoly a pak je 2 hod na monecraftu (psycholozka rikala, ze tak je to jeste ok) je ve spodní hranici nadprůměru. Hodne inteligentni kluk. Pravda, ze me nikdy moc veci nebavili. Byt venku s detma a PC. To bude mit asi po me. Manžel driv hral fotbal. Ted ho k nicemu nevede a sam rika ze ho to nebavi. Ja prijizdim z prace kolem 18 hod. Neni nikdo kdo by ho vodil na kroužky. A v ramci skoly zadne nejsou. Mobil ma opravdu jen ty dve hod denne. Vikend si s nim v podstate hraju jen ja, kdyz si sednu uz po me leze. Zavidim, deti co se umi zabavit sami.

• Citovat
  • Upravit
4978
16.4.23 13:58
@Anonymní píše:
Tak já sama mám málo přátel, tak bude asi po mě. Je ve skole a pote do pul 4 ve druzine. Pak s nim chlap udela ukoly a pak je 2 hod na monecraftu (psycholozka rikala, ze tak je to jeste ok) je ve spodní hranici nadprůměru. Hodne inteligentni kluk. Pravda, ze me nikdy moc veci nebavili. Byt venku s detma a PC. To bude mit asi po me. Manžel driv hral fotbal. Ted ho k nicemu nevede a sam rika ze ho to nebavi. Ja prijizdim z prace kolem 18 hod. Neni nikdo kdo by ho vodil na kroužky. A v ramci skoly zadne nejsou. Mobil ma opravdu jen ty dve hod denne. Vikend si s nim v podstate hraju jen ja, kdyz si sednu uz po me leze. Zavidim, deti co se umi zabavit sami.

Na kroužky může chodit sám, ne? Synovi je devět a chodí na kroužky ve městě sám, jen ho musíme včas vyslat. Jinak ten náš by taky nejradši byl na yt, Xboxu a mobilu. Má dovolenou hodinu denně po splnění povinnosti - úkoly, učení na druhý den, hra na nástroj a vyskladava myčku. Když povolíme, že nejdřív hry a pak povinnosti nebo prodloužíme čas na technologiích, je to horší, prudí tím víc. Prostě zaměstnávat. Najít krouzek, který by ho bavil, třeba nějaký programovací nebo klidně ať vyměňuje s někým Pokémony. Najde si kamarády a třeba začne něco dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3871
16.4.23 14:01

Syn se taky neumí v 8 letech zabavit a je vyloženě nešťastný, když se nudí. Už jsem vzdala čekání, že se to naučí. Je to povahou. Naštěstí ho ale baví fotbal, deskovky, výlety,… cokoli. Hlavně když se něco DĚJE! :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí