Problémový nájemník

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
mag
12862
6.4.13 09:03

@Alumina A kauci ve smlouvě máte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6836
6.4.13 09:36
@mag píše:
Policie s tebou nepůjde, nemůže se míchat do soukromoprávních sporů. Navíc by se jednalo o prošení domovní svobody, ten člověk má platnou nájemní smlouvu a užívací právo na byt.

Přesně, policie nesmí asistovat u podobných věcí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2435
6.4.13 09:43

Taky si myslím, že nesmí. Potřebovali jsme policii, protože jsme si šli vyzvednout věci se sestrou, která se rozcházela s přítelem a nešli tam. pouze si s ním promluvili, on řekl, že jí vci vydá a konec. odjeli pryč. co nejrychleji bych podala PÍSEMNĚ výpověď z nájmu. Nevím, jak máte smlouvu, s jak dlouho výpovědní lhůtou. Ale počítala bych s tím že peníze neuvidí žádné. Budete ráda, pokud ho vystěhujete!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
6.4.13 09:45

@Granda Možnost dání výpovědi a výpovědní lhůtu stanoví občanský zákoník, nelze se od nich odchýlit, bohužel (3 měsíce neplacení nájemného, nebo nedoplnění kauce, tříměsíční výpovědní lhůta).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
131
6.4.13 09:50

No v podstatě potvrzení chci od začátku ale to se asi nedočkám. Smlouvu jsme podepsali na rok. Myslela jsem jestli nelze odstoupit od smlouvy na základě toho, že vlastně nedodržel smlouvu. Respektive nezaplatil za byt ktery užívá ještě ani korunu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
6.4.13 10:06

Ja bych do bytu vlezla, veci mu sbalila a hlavne vymenila zamky. Pochybuju, ze nekdo kdo nema na zaplaceni najmu a kauce se bude chtit soudit. A i tak je lepsi se soudit s prazdnym bytem, ktery muzes pronajmout nez s neplaticim najemnikem v nem…

• Citovat
  • Upravit
131
6.4.13 11:18
@mag píše:
@Alumina A kauci ve smlouvě máte?

Kauci ve smlouvě mám, ale peníze jsem doteď nedostala. Myslim, že by ta smlouva neměla ani platit, když v podstatě nedodržel ani jednu věc která tam stojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ema N.
6.4.13 11:20
@Hanka1 píše:
Ja bych do bytu vlezla, veci mu sbalila a hlavne vymenila zamky. Pochybuju, ze nekdo kdo nema na zaplaceni najmu a kauce se bude chtit soudit. A i tak je lepsi se soudit s prazdnym bytem, ktery muzes pronajmout nez s neplaticim najemnikem v nem…

ale problem je v tom, ze by ten soud mohla prohrat a pak ji je byt k prdu, protoze najemni smlouva bude porad platit… :nevim: :nevim: :nevim:

V soucasne dobe maji vic prav najemnici nez pronajimatele… :nevim: :nevim: :nevim:

• Citovat
  • Upravit
4607
6.4.13 11:34

V každém větším městě bývají občanskoprávní poradny, jsou myslim bezplatné… Zkus se třeba obrátit na ně zda ti poradí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jn
197
6.4.13 11:51

Jak takovým případům předcházet? Nechat si zaplatit kauci a nájem dopředu v hotovosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ema N.
6.4.13 12:05
@jn píše:
Jak takovým případům předcházet? Nechat si zaplatit kauci a nájem dopředu v hotovosti?

kauci a jeden najem dopredu v hotovosti pri podpisu smlouvy… Nedas penize, nepodepisu smlouvu… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
1219
6.4.13 22:49

Já třeba do ve smlouvě mám že pokud nezaplatí nájem v čas tak se ruší nájemní smlouva a musí se dotyčný vystěhovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
6.4.13 22:51
@banánice píše:
Já třeba do ve smlouvě mám že pokud nezaplatí nájem v čas tak se ruší nájemní smlouva a musí se dotyčný vystěhovat

To je neplatné ustanovení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
131
7.4.13 21:44

Podtrženo sečteno já teď neudělám vubec nic.. Když mi dobrovolně nevrátí klíče tak já budu 3 měsíce koukat jak tam zadarmo bydlí :nevim: To je super. A mužu si za to sama, protože jsem podepsala smlouvu a peníze ještě neměla v ruce :zed: Tak to je super že tu máme takhle prima zákony…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
532
28.8.14 14:37

Ahoj, snad mně někdo poradí. Budu teď pronajímat byt a bojím se jak to bude s inkasem.. Nájemník mně bude dávat 3 tisíce měsíčně na energie, ale co když to přepískne? Vyúčtování chodí jednou ročně a pokud se mně během roku vystřídají v bytě 3 nájemníci, tak co s tím? Nevíte? Lze si nějak zajistit častější vyúčtování energií? Například čtvrtletní atd.? Moc děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí