Problémy a nevolnost při menstruaci

30.3.22 15:22

Problémy a nevolnost při menstruaci

Ahoj, je mi 17 a menstruaci jsem dostala ve svých 12 letech. Nikdy jsem s menstruací žádný zásadní problém neměla ale asi poslední 1-2 roky mám první den vždy bolestivý často je mi až na omdlení, potím se, jsem malátná a už 2× mi bylo špatně od žaludku. Zatím jsem nezvracela jenom se mi zvedá žaludek (mám Emetofobii) takže je to pro mě hrozný zážitek. Beru antikoncepci už asi 3 roky. Pohlavní styk jsem ještě neměla. Docela mi tyto menstruace znepříjemňují život protože první dva dny menstruace nemůžu vůbec fungovat jenom ležet v posteli a čekat až to přejde. Cvičení mi nepomáhá protože se často nemůžu ani postavit na nohy a teplé sprchy mi také nepomáhají. Jediné co mi pomáhá je Paralen a i ten trvá tak 2-3 hodiny než zabere. Vím že to některé ženy mají určitě horší než já ale chtěla jsem nějakou radu co by se s takovou bolestivou menstruací mohlo dělat. Hlavně s tou nevolností. Děkuji moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
19981
30.3.22 15:55

@DenčaČerná zajít na gynekologii

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24636
30.3.22 19:08

Zkuste na tu bolest něco účinnějšího a rychlejšího. Třeba Ibalgin rapid nebo si nechat napsat recept na Algifen kapky. Ale pokud jste předtím potíže neměla a teď najednou ano, kontrola na gyndě by nebyla od věci. Možná by mohla pomoci i změna antikoncepce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.3.22 19:29

Misto paralenu zkus treba ibalgin (nejlepe rapidcaps), idealne pokud rozpoznas nastup menstruce, coz s antikoncepci asi spis ano, tak par hodin pred. Nebo ten algifen (na predpis).
Mela jsem obdobny problem a jednu dobu jsem vubec nemohla den fungovat. Zpetne vidim, ze problem byl nenapadne se zhorsujici problem pohyboveho aparatu, a zejmena stres. Proto mi vyborne zabrala joga. Stacilo cca 20 minut denne a dalsi mesic jsem o MS ani nevedela, tedy spis me tak normalne bolel podbrisek.
Nicmene, nepodcen to a řeš s gynekologem a praktikem, at se vylouci nejaka zavaznejsi pricina.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex