Problémy na praxi
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Problémy na praxi...
Zdravím dámy,
Potřebuji poradit..
Jsem středoškolská studentka zdrávky (3.ročník). Letos v září jsem nastoupila na odb. praxe.
Pro lepší představu, u nás to funguje tak, že cca. každé 3 měsíce jsme na jiném odd. (LDN, Chir.odd, interna)..Před nástupem na odb. praxe jsem chodila brigádně do LDN, takže malou zkušenost jsem již měla. A teď k jádru věci..
Protože jsem přestupovala z jiné školy v 1.r + jsem covidové dítě, nebyla moc možnost se s nimi seznámit. Navíc jsme doma řešili nějaké problémy, takže jsem byla více podrážděná a nemluvná..Nepřispělo to určitě rozhodně k tomu, abych do třídy zapadla. Tudíž přátele zde dodnes nemám. Navíc, jsem už od mala taková trichu zakřiklejší a pomalejší.. Nuže, nastoupili jsme na první odd (LDN). Zde se ještě ke mě spolužačky chovaly ještě jakž takž normálně…sice některé měly menší poznámečky vůči mojí nulové komunikaci s pacošema, ale to je věc názoru, takže ok. Při přestupu z LDN na chir. Jsem byla nemocná měsíc s Bronchitidou..Dnes jsem nastoupila na chir. a nic jsem tim pádem nevěděla (kde co je atd..), což bohužel nebrala v potaz ani učitelka a hned na první dobrou mě zhulákala jako malou holku.. ![]()
Holky mě úplně odstřihly, baví jen mezi sebou, hezky si pomáhají, jsou na sebe milé, ale jen když přijdu já, jsou hnusné a neochotné- až zlé..Dokonce mě za zády pomlouvají a zesměšňují..a taky mají hloupé poznámky - "Tobě to trvá, pohni, chcem na svačinu, kroutí očima..Přitom samotné než se vykolíbou je konec školy pomalu…Vůbec nevím, co se stalo a proč najednou takhle chovají hnusně..Víte, mě nejde o to být s nimi nějaká extra kamarádka, jen stačí s nimi nějak dobře vycházet..To stačí..Na praxích se snažím pracovat pečlivě, šetrně k lidem a nejrychleji jak to jde..mám snahu jim i pomáhat ale ony si hned udělají po svém, dokonce si po mě věci i ověřují (měření teploty atd..) ![]()
Co byste dělaly na mém místě vy?
Jak se bránit těm poznámkám?
Nikdy jsem nebyla mistr asertivity ![]()
Děkuji za přečtení ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@Nininka17 píše:
Zdravím dámy,
Potřebuji poradit..
Jsem středoškolská studentka zdrávky (3.ročník). Letos v září jsem nastoupila na odb. praxe.Pro lepší představu, u nás to funguje tak, že cca. každé 3 měsíce jsme na jiném odd. (LDN, Chir.odd, interna)..Před nástupem na odb. praxe jsem chodila brigádně do LDN, takže malou zkušenost jsem již měla. A teď k jádru věci..
Protože jsem přestupovala z jiné školy v 1.r + jsem covidové dítě, nebyla moc možnost se s nimi seznámit. Navíc jsme doma řešili nějaké problémy, takže jsem byla více podrážděná a nemluvná..Nepřispělo to určitě rozhodně k tomu, abych do třídy zapadla. Tudíž přátele zde dodnes nemám. Navíc, jsem už od mala taková trichu zakřiklejší a pomalejší.. Nuže, nastoupili jsme na první odd (LDN). Zde se ještě ke mě spolužačky chovaly ještě jakž takž normálně…sice některé měly menší poznámečky vůči mojí nulové komunikaci s pacošema, ale to je věc názoru, takže ok. Při přestupu z LDN na chir. Jsem byla nemocná měsíc s Bronchitidou..Dnes jsem nastoupila na chir. a nic jsem tim pádem nevěděla (kde co je atd..), což bohužel nebrala v potaz ani učitelka a hned na první dobrou mě zhulákala jako malou holku..
Holky mě úplně odstřihly, baví jen mezi sebou, hezky si pomáhají, jsou na sebe milé, ale jen když přijdu já, jsou hnusné a neochotné- až zlé..Dokonce mě za zády pomlouvají a zesměšňují..a taky mají hloupé poznámky - "Tobě to trvá, pohni, chcem na svačinu, kroutí očima..Přitom samotné než se vykolíbou je konec školy pomalu…Vůbec nevím, co se stalo a proč najednou takhle chovají hnusně..Víte, mě nejde o to být s nimi nějaká extra kamarádka, jen stačí s nimi nějak dobře vycházet..To stačí..Na praxích se snažím pracovat pečlivě, šetrně k lidem a nejrychleji jak to jde..mám snahu jim i pomáhat ale ony si hned udělají po svém, dokonce si po mě věci i ověřují (měření teploty atd..)Co byste dělaly na mém místě vy?
Děkuji za přečtení
Nikdy jsem nebyla mistr asertivity
asi jsi hodně „zvláštní“, proč jsi nekomunikovala s pacienty na LDN - to jsou pořád lidé, živí lidé - ne nějaké kusy k opracování,
nevím, jestli sis vybrala dobře zaměření studia
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Nininka17 píše:
Zdravím dámy,
Potřebuji poradit..
Jsem středoškolská studentka zdrávky (3.ročník). Letos v září jsem nastoupila na odb. praxe.Pro lepší představu, u nás to funguje tak, že cca. každé 3 měsíce jsme na jiném odd. (LDN, Chir.odd, interna)..Před nástupem na odb. praxe jsem chodila brigádně do LDN, takže malou zkušenost jsem již měla. A teď k jádru věci..
Protože jsem přestupovala z jiné školy v 1.r + jsem covidové dítě, nebyla moc možnost se s nimi seznámit. Navíc jsme doma řešili nějaké problémy, takže jsem byla více podrážděná a nemluvná..Nepřispělo to určitě rozhodně k tomu, abych do třídy zapadla. Tudíž přátele zde dodnes nemám. Navíc, jsem už od mala taková trichu zakřiklejší a pomalejší.. Nuže, nastoupili jsme na první odd (LDN). Zde se ještě ke mě spolužačky chovaly ještě jakž takž normálně…sice některé měly menší poznámečky vůči mojí nulové komunikaci s pacošema, ale to je věc názoru, takže ok. Při přestupu z LDN na chir. Jsem byla nemocná měsíc s Bronchitidou..Dnes jsem nastoupila na chir. a nic jsem tim pádem nevěděla (kde co je atd..), což bohužel nebrala v potaz ani učitelka a hned na první dobrou mě zhulákala jako malou holku..
Holky mě úplně odstřihly, baví jen mezi sebou, hezky si pomáhají, jsou na sebe milé, ale jen když přijdu já, jsou hnusné a neochotné- až zlé..Dokonce mě za zády pomlouvají a zesměšňují..a taky mají hloupé poznámky - "Tobě to trvá, pohni, chcem na svačinu, kroutí očima..Přitom samotné než se vykolíbou je konec školy pomalu…Vůbec nevím, co se stalo a proč najednou takhle chovají hnusně..Víte, mě nejde o to být s nimi nějaká extra kamarádka, jen stačí s nimi nějak dobře vycházet..To stačí..Na praxích se snažím pracovat pečlivě, šetrně k lidem a nejrychleji jak to jde..mám snahu jim i pomáhat ale ony si hned udělají po svém, dokonce si po mě věci i ověřují (měření teploty atd..)Co byste dělaly na mém místě vy?
Děkuji za přečtení
Nikdy jsem nebyla mistr asertivity
prý covidové dítě, co Slovensko, to sis rozmyslela? Co LItvínov nebo kam ses jinam zase chtěla stěhovat. Na to, že ti má být snad 17 máš už nějakou dobu zajímavé stěhovací plány
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zmen skolu, tohle delat fakt nemuzes. Nekomunikativni personál je desnej, kor ten pomalej.
- Citovat
- Upravit
Kdykoli jsem měla nebo mám problémy, tak na praxi a později v práci, jsem se chovala tak, že to nikdo nepoznal. Ba naopak se ostatní chovají hezky, když se tak chovám i já k nim.
Spolužaček si nevšímej. Dostuduj a uvidíš. Ale jakmile děláš v kolektivu, tak se pomluvám bohužel nevyhneš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vokishka píše:
prý covidové dítě, co Slovensko, to sis rozmyslela? Co LItvínov nebo kam ses jinam zase chtěla stěhovat. Na to, že ti má být snad 17 máš už nějakou dobu zajímavé stěhovací plány
NUŽE!???
- Citovat
- Upravit
@vokishka píše:
NUŽE!???
To je zase námět na nějaký extra blbý článek?
- Citovat
- Upravit
@vokishka To sem nepatří. Příjde-li vám mnou založená diskuze směšná či nesmyslná, tak nevím proč se vyjadřujete.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Nininka17 píše:
@vokishka To sem nepatří. Příjde-li vám mnou založená diskuze směšná či nesmyslná, tak nevím proč se vyjadřujete.
je to diskuse, může si tu diskutovat, kdo chce
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vokishka Ano, ale k věci. Tohle je mimo téma.
Ale tak co, každý to máme asi jinak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vzdyt sis sama odpověděla…ve tride ses nezapojovala, pak to svedes na covid, na LDN se s nikým nebavis…a teď čekáš, že všichni s tebou budou spolupracovat? Do rozjetého vlaku se špatně nastupuje…zvlaste pak pokud je to vlak plný puberťáku…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jsi v 3 ročníku, takže už bych vydržela, odmaturovala a buď na vysoké nebo v zaměstnaní budeš mít jiný kolektiv i když vždy natrefíš na nějakého b*ba, ale nebude jich asi tolik, jako je tvých spolužaček
Covid se dotkl velké spousty studentů, takže tím bych se neoháněla. Spíš za to mohl tvůj přístup v 1 ročníku, který byl asi někdy v polovině? A tvé problémy, kdy jsi byla více podrážděná a nemluvná…
Jenže problémy budou celý život a čím dál větší a musíš se naučit své problémy řešit doma a ne v práci, tam nepatří a do zdravotnictví už vůbec ne…
A nekomunikovat s pacienty a je jedno o jaké oddělení jde…Je podle mě hodně přes čáru a k pacientům dost hrubé, tam prostě komunikace být musí.
Ale jinak rozmyslí se, co chceš v budoucnu dělat, ve zdravotnictví zůstávat nemusíš.
Kamošky co mají zdravku, tak jedná dělá v lékárně. Tam je, ale komunikace důležitá.
A druhá dělá v kanceláři, úplně mimo obor, se zdravotnictvím to nemá nic společného
- Citovat
- Upravit
Jestli jste outsider v kolektivu a ještě musíte dohánět, tak je pak otázka, jestli to doženete a nebude se to s Vámi táhnout dále. Pokud chcete pracovat ve zdravotnictví, tak se musíte naučit se s kolektivem sžít, pokud to neumíte, chce to na sobě zapracovat, ve Vašem případě v rámci pedagogicko-psychologické poradny.
Pokud se Vám do toho kolektivu ještě přidá problém s látkou, tj. nezvládnete to uspokojivě dohnat, zvážil bych žádost o dobrovolné opakování ročníku. Z profesního hlediska Vám to prospěje, navíc dostanete novou šanci na začlenění.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kazatel píše:
@Nininka17Jestli jste outsider v kolektivu a ještě musíte dohánět, tak je pak otázka, jestli to doženete a nebude se to s Vámi táhnout dále. Pokud chcete pracovat ve zdravotnictví, tak se musíte naučit se s kolektivem sžít, pokud to neumíte, chce to na sobě zapracovat, ve Vašem případě v rámci pedagogicko-psychologické poradny.
Pokud se Vám do toho kolektivu ještě přidá problém s látkou, tj. nezvládnete to uspokojivě dohnat, zvážil bych žádost o dobrovolné opakování ročníku. Z profesního hlediska Vám to prospěje, navíc dostanete novou šanci na začlenění.
tak ona nejenže se nedokáže začlenit do kolektivu, ale pokus pracuje na praxi na LDN a s pacienty zásadně nekomunikuje
o je prostě neobhajitelné, hrubá neúcta k těm pacientům, taková osoba nemá vůbec co ve zdravotnictví dělat
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@stinga píše:
tak ona nejenže se nedokáže začlenit do kolektivu, ale pokus pracuje na praxi na LDN a s pacienty zásadně nekomunikuje![]()
![]()
o je prostě neobhajitelné, hrubá neúcta k těm pacientům, taková osoba nemá vůbec co ve zdravotnictví dělat
To se nedá tak hodnotit, zakladatelka je mladá, nezkušená, má svoje problémy, které se jí promítají do života, má tendenci je řešit, což je více, než spousty jiných v jejím věku. V rámci psychologické pomoci se toho může hodně změnit.
EDIT: LDNku psychicky nezvládá hodně lidí i ze zkušeného personálu. Není nikde psáno, že tam musí pracovat. Nehledě na to, že v průběhu procesu učení jí má být nápomocen dozorující pedagog, což také nevíme, jak tam probíhá. (a to píšu jako bývalý pedagog)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit