Kdo z vás vybudoval eshop?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Kdo z vás vybudoval eshop
Jsem na rodičovské a ráda bych začala něco sama dělat. Napadlo nám s manželem udělat e-shop. Zkoušel to někdo s vás? Jak to šlo, jaký typ jste založili, kolik jste investovali do začátku, kdy začal být výdělečný…
Doporucujete abych s tím vůbec začala?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@Majdasim píše:
Jsem na rodičovské a ráda bych začala něco sama dělat. Napadlo nám s manželem udělat e-shop. Zkoušel to někdo s vás? Jak to šlo, jaký typ jste založili, kolik jste investovali do začátku, kdy začal být výdělečný…
Tak těžko ti to někdo napíše, aby měl konkureci
Když chcete něco takového rozjet, tak snad musíte vědět s čím ne? Jestli ale nemáš něco, po čem je velká poptávka, tak se do toho ani nepouštěj, protože je toho všude mraky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Další žena, které mateřská vlezla na mozek a myslí si že podnikání je o nulové ztrátě volna a vydělaných milionech
. Nejdříve musíš vědět v čem chceš podnikat (opravdu ti tady nikdo nenapíše své podnikání, které mu vynáší), mít na účet aspoň dva milióny, abys do podnikání mohla první tři roky investovat, než začne e-shop vydělávat a počítej s tím že podnikání neznamená pohoda s dětmi doma a pár hodin práce, ale práce od rána do večera, o víkendech, bez dovolené apod. Pro začátek alespoň absolvuj nějaké školení, protože jak je vidět o podnikání nic nevíš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Majdasim píše:
Já jich vybudoval několik, pro zákazníky, protože je to část mé práce a dodnes to ty firmy živí a živí to i mě ![]()
Berte v úvahu, že v CZ je přes 40 tis. technicky funkčních e-shopů (ne všechny jsou prodejně aktivní) a většina e-shopů nepřežije první rok, protože lidi jdou do toho se značně zkreslenými představami, které ještě podporují platformy pro rychlé zřízení e-shopů.
Pokud jste takto na začátku, je třeba si zodpovědět hodně otázek, obvykle je to tak na půlhodinovou schůzku nebo alespoň telefonický rozhovor jen do začátku.
Je třeba si říci.
1. jaký obor chcete dělat (mělo by vás to bavit)
2. jaký typ obchodního modelu dodavatelem chcete mít dle typu zodpovědnosti - klasický dodavatelský / dropshipping / přeposílání objednávek / affiliate
3. kolik času tomu chcete věnovat / jak se na chodu e-shopu chcete podílet / co jste ochotná se kvůli tomu naučit
4. kolik peněz můžete investovat (tj. kolik peněz můžete vzít, ani by Vám to zasáhlo běžný rozpočet), jak jednorázově, tak pravidelně
5. jaký je cíl toho e-shopu, má Vás to živit nebo jen přivydělávat, chce budovat značku nebo jen dělat výkon (točit zboží).. a až pak se dělají takové věci jako analýza konkurence, síla trhu, vhodnost sortimentu / obchodního modelu na Vaše představy, doporučení dodavatelů, atd.. a na konci to je pak rozhodnutí, jestli ano / ne, případně jak se změnily některé věci oproti původnímu zadání, a až pak marketingový plán, volba technologie a realizace.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Můj manžel vybudoval eshop před 20 lety, začínal ve svém dětském pokojíčku, do začátku investoval pár tisíc, které měl našetřené z kapesného a brigád. Dnes má jeho firma 50 zaměstnanců a obrat kolem 200 milionů ročně. Ale v té době našel díru na trhu, začal podnikat s něčím, co u nás nemělo konkurenci, to je podle mě klíčové, chopit se nějaké takové příležitosti.
- Citovat
- Upravit
@krajta píše:
Další žena, které mateřská vlezla na mozek a myslí si že podnikání je o nulové ztrátě volna a vydělaných milionech. Nejdříve musíš vědět v čem chceš podnikat (opravdu ti tady nikdo nenapíše své podnikání, které mu vynáší), mít na účet aspoň dva milióny, abys do podnikání mohla první tři roky investovat, než začne e-shop vydělávat a počítej s tím že podnikání neznamená pohoda s dětmi doma a pár hodin práce, ale práce od rána do večera, o víkendech, bez dovolené apod. Pro začátek alespoň absolvuj nějaké školení, protože jak je vidět o podnikání nic nevíš.
Nesmysl, jsem branži 24 let, a 2 mega mít rozhodně nemusí, je to o modelu, jsou lidé, co mají do začátku řádově nižší částky, musí to pak kompenzovat časem.
A co vynáší tady klidně napíšu, jsou na to veřejně přístupné statistiky - hodně jede oblečení jakéhokoliv typu + doplňky, mírně po zenitu je nábytek, stálicemi jsou doplňky výživy, ale tam je to sližitější kvůli státní kontrole.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud se musíte ptát na emiminu,, tak se do toho nepouštějte.
Obchod je ziskový jedině v případě, že si to umíte spočítat a to včetně rizik a mít spočítané záložní plány pro případ že to nepůjde. Pokud si to spočítat neumíte a ptáš se takhle vágně na emiminu, tak je téměř jisté, že na tom proděláte.
Pokud byste fakt chtěli, tak si pořidťe obchodní zákonník, základy podnkání a účetnictví a začněte studovat a promýšlet.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Můj manžel vybudoval eshop před 20 lety, začínal ve svém dětském pokojíčku, do začátku investoval pár tisíc, které měl našetřené z kapesného a brigád. Dnes má jeho firma 50 zaměstnanců a obrat kolem 200 milionů ročně. Ale v té době našel díru na trhu, začal podnikat s něčím, co u nás nemělo konkurenci, to je podle mě klíčové, chopit se nějaké takové příležitosti.
Takových e-shopů je minimum, dneska je to o znalostech a sdílení reklamních nákladů. Dodavatelů je kvantum a rádi se s Vámi podělí o zisk, když jim přivedete zákazníky. 99% majitelů e-shopů nemá dostatečné znalosti nebo mají kolem sebe špatné lidi, takže příležitostí je spousta.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kazatel píše:
Nesmysl, jsem branži 24 let, a 2 mega mít rozhodně nemusí, je to o modelu, jsou lidé, co mají do začátku řádově nižší částky, musí to pak kompenzovat časem.A co vynáší tady klidně napíšu, jsou na to veřejně přístupné statistiky - hodně jede oblečení jakéhokoliv typu + doplňky, mírně po zenitu je nábytek, stálicemi jsou doplňky výživy, ale tam je to sližitější kvůli státní kontrole.
Prodávat doplňky stravy online je dnes sebevražda. Legislativa v podstatě zakazuje napsat cokoli o účincích na lidské tělo, pokud nejde o schválený účinek a dohledávat to je šílené, časově náročné. Je tedy třeba se spoléhat na texty od dodavatele, který je taky často nemá košer a navíc nejsou SEO unikátní, pak je to pokuta za pokutou. A nebo o výrobku nenapsat v podstatě nic a pak si je skoro nikdo nekoupí… nic problematičtějšího na online prodej neznám ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kazatel píše:
Nesmysl, jsem branži 24 let, a 2 mega mít rozhodně nemusí, je to o modelu, jsou lidé, co mají do začátku řádově nižší částky, musí to pak kompenzovat časem.A co vynáší tady klidně napíšu, jsou na to veřejně přístupné statistiky - hodně jede oblečení jakéhokoliv typu + doplňky, mírně po zenitu je nábytek, stálicemi jsou doplňky výživy, ale tam je to sližitější kvůli státní kontrole.
Oblečení v dnešní době? Když je všude ve světě přehadrovano a oblečení koupíš za pár korun v řetězci + hodně jede zero waste styl a second hand.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Amalthea píše:
Prodávat doplňky stravy online je dnes sebevražda. Legislativa v podstatě zakazuje napsat cokoli o účincích na lidské tělo, pokud nejde o schválený účinek a dohledávat to je šílené, časově náročné. Je tedy třeba se spoléhat na texty od dodavatele, který je taky často nemá košer a navíc nejsou SEO unikátní, pak je to pokuta za pokutou. A nebo o výrobku nenapsat v podstatě nic a pak si je skoro nikdo nekoupí… nic problematičtějšího na online prodej neznám
Proto je to výdělečné, protože do toho nejde každý. Musíte mít dobrého dodavatele, dobrého právníka a ošetřit si ČZI. SEO unikátní být nemusí, není to jediný kanál.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@krajta píše:
Oblečení v dnešní době? Když je všude ve světě přehadrovano a oblečení koupíš za pár korun v řetězci + hodně jede zero waste styl a second hand.
Jasně, že oblečení, na rozdíl od elektroniky jsou na tom ještě slušné marže. V řetězcích to kupuje minorita nebo jenom část segmentu. Nejde o to, o čem se píše, ale o tom, jaké jsou zvyklosti většiny trhu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@krajta píše:
Přesně tak, navíc hodně lidí v dnešní době slyší na dopravu a vrácení zdarma (např. v About you), což si malý eshop samozřejmě nemůže dovolit…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit