Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky ![]()
ráda bych také připojila zkušenost s odvykáním na dudlík
není to tak dávno, co jsme se ho zbavili…to byli Ondrovi už tři roky! Přes den byl v pohodě, ve školce taky vydržel bez dudlíku (i dopolední spaní!) - prostě jsem mu řekla, že je velký kluk, a do školky se dudlíky nenosí…pochopil to, ale jak jsme přišli domů, okamžitě se po něm sháněl
a dudal a dudal…noční spaní bez dudlíku nepřicházelo v úvahu…děsila jsem se odvykání…
jednoho krásného dne si ho někde odložil, hledali jsme ho (jako už tolikrát) ale marně…takže jsem mu řekla, že si ho bohužel ztratil sám, a bude muset spát bez něj…kupodivu to prošlo…druhý den jak byl ve školce, tak jsem ho našla a schovala (když to zvládl první noc, proč ne další…?). Ještě týden jsme ho nárazově „jako“ hledali a pak to přešlo samo… Teď máme doma 14ti denní mimi i s dudlíkem, ale Ondru už dudánek nezajímá… ![]()
Pá
evelinečka
Ahoj,
taky se řadíme mezi závisláky. Tomík odložil dudlík ve 2letech a 5měsících - vyměnil ho s Mikulášem za auto, ale to už byl asi 14dní bez něj, jinak by ho ani nehlo milovaného dudu někomu dávat
Dala jsem na radu zkušených emimiňáckých mamin a dudlík postupně stříhala
Dokud byl jenom „obroušený“, divil se, ale nevadilo mu to, když se objevila dírka, řekla jsem mu, že ji asi prokousnul
Tomajs prohlásil, že už mu dudu nechutná, protože je tam vítr
strčil ho do kapsáře a hotovka.
Ahoj, taky mám téměř dvouletou holčičku a donedávna jsme měli dudlíka i přes den. Teď jí ho dávám už jen na spaní, a počkám až ho dá sama
Snad nebudem čekat do první třídy
![]()