Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj mám na vás dotaz dáváte dětem na doma punčošky pod tepláky.Včera se moje tchýně společně se švagrovou dohodli že děti málo oblékám proto jsou pořád nemocný(asi třikrát do roka).Musí nosit na doma pod tepláky punčošky.Já s tím nesouhlasím myslím si že je to moc máme doma 22stupnů a malá má ekzém tak si naopak myslím že má být na lehko.MOmentálně jsou oba nemocný já si myslím že za to snad nemůžou ty punčošky už mě totiž tak zviklali že už nevím jestli to dělám správně.
Ne, doma nikdy, bud jedno nebo druhe a to mame plovouci podlahu. A ted ani ven, je teplo. mroe
Ahojky,
podle mého názoru úplně stačí tepláčky. Já už taky nedávám punčocháče ani na ven. Doma dávám někdy malému jenom kraťasy ![]()
E.
Já jsem dávala oboje jen když lezly holky po zemi (cca 6 měs. - 10 měs.), máme tu většinou jen kolem dvaceti. Jinak v zimě většinou punčocháče, abych je nemusela celé převlékat ven a teď jen tepláky.
ahoj
my máme taky 22 stupňů a plovoučky
) a rozhodně jen tepláky nebo jen punčochy..... to miluju když mi někdo radí proč je moje dítě nemocný… chjo… myslím že pokud jim budeš dávat oboje, tak je prostě zchoulostivíš… a nemocný 3× do roka???? to je paráda do je jak nic… tchýni a švagrovou pošli někam.....
Je fakt že obzvlášť starší generace má tendenci děti navlíkat až přespříliš… no mou máti docela spolehlivě zbzdilo to, že když jsem Matěje oblíkla po jejím, do půl hodiny byl slitej jak prasátko a řval:o) Po této demonstračce už dala pokoj… ted to vypadá následovně „on má jen overálek??? a není mu zima… aha on je valastně horkokrevnej“ tuto průpovídku si sice sem tam neodpustí, ale už aspon nereje:o)
Doma je nenosíme nikdy, holky oblékám jako sebe. A nemocné nejsou - tedy občas rýma bez teplot, občas středouší, občas střevní chřipka - ale takové to nachlazení s teplotami snad jen párkrát…
Na ven dávám punčocháčky - tedy spíše termoprádlo nebo podvlíkačky (punčocháčky upřímně nesnáším už od školky) jen pokud je teplota venku pod nějakých 8 stupňů - takže letos je měly holky snad jen párkrát… Pod nulou dávám vyteplené kalhoty, pod deset ještě další vrstvu - ale to vše odhadem - ne, že bych měla stupnici…
Je fakt, že Adlétka chodila do konce února do školky a byla velmi málo nemocná…
Lesina
To taky znám..Mako
-ale od tchýně…
Nechápu, jak si někdo může myslet, že dítě je nemocné z prochlazení
.Mám knížku od Matějčka - asi 20let starou - a už v ní je napsáno,že nemocí způsobených prochladnutím dítěte je asi 10%.
Zbytek způsobují viry a bakterie…
Zá:,–(ně razím heslo „méně znamená více“ a dítě oblékám tak,jak bych se oblékla sama.Maximálně- teď nosím já krátký rukáv,tak mladšímu dávám ještě dlouhý.
Tchýni a švagrové doporuč nějakou odbornou literaturu
nebo konzultaci s lékařem,proč jsou děti nemocné.
Ahoj,
podle mě jsou tepláky a zároveň punčocháče na 22 stupňů taky moc. Když si v tom představím sama sebe, asi bych se upekla … děti se ještě ke všemu pořád hýbou, tak jim je určitě vedro. Mému synovi tepláky zatím moc nedávám - zatím nosí jen dupačky, ale pod nimi na nohách od narození nikdy nic neměl.
Vytírá jimi všechny podlahy v bytě (koberce i lina) a zatím ještě nemocný nebyl. Doma máme přes zimu cca 21 stupňů, teď někdy až 23 a to ho pak nechávám i bez dupaček (pokud nemá odřená kolena) jen v bodýčku. Snad nikde jinde než na zemi se nepohybuje.
Cau Mako tchyni jsem už někam poslala a nebyl to dobrej nápad ted už s ní souhlasí i manžel ,protože k píchanýmu uchu dostala i kašel takže kdybzch jí oblíkla tak ho nedostala.Celá rodina se shodla že jsem cvok protože jsem udělala scénu že o svých dětech rozhoduju sama co budou mít na sobě a co budou jíst to je taky problém ,jeden z mnoha.Dozvěděla jsem se ze o dětech naštěstí já nerozhoduju ,od tchýně a manžel po mě ještě chce abych se jí omluvila za to, že jsem si nenechala poradit mám jich plný zuby jako bych byla nesvéprávná ZUZAN.
Tak na tohle se taky těšim, až to budu řešit… ![]()
Jinak souhlasim, že na 22 stupňů v bytě stačí bohatě jedna vrstva. Vem si, jak bys je musela oblíkat na ven do 30stupňovýho vedra, kdyby na 22 doma měli 2 vrstvy? No, ale jak přesvědčit manžela, to Ti neporadim…
Tak držim palce.
jejej, nevim co napsat, je mi tě fakt líto… Jak často se s tchýí vídáš???? Jinak bejt tebou, asi se zeptám doktora, jestli se to k tomu fakt přidalo kvůli zimě (pochybuju) - a hnedle máš trumfa:-)
hlavně vydrž… manželovi bych asi řekla, že jak je dítě oblíklý je ještě jeho věc, ale tchýnina teda rozhodně nee
zuzan píše:
Cau Mako tchyni jsem už někam poslala a nebyl to dobrej nápad ted už s ní souhlasí i manžel ,protože k píchanýmu uchu dostala i kašel takže kdybzch jí oblíkla tak ho nedostala.Celá rodina se shodla že jsem cvok protože jsem udělala scénu že o svých dětech rozhoduju sama co budou mít na sobě a co budou jíst to je taky problém ,jeden z mnoha.Dozvěděla jsem se ze o dětech naštěstí já nerozhoduju ,od tchýně a manžel po mě ještě chce abych se jí omluvila za to, že jsem si nenechala poradit mám jich plný zuby jako bych byla nesvéprávná ZUZAN.
Zuzko,
také bych na doma neoblékala punčošky a ještě k tomu tepláky do 22st.
K tomu oušku - nám dr. řekla, že to mohl náš malý od někoho chytit … bacila, který u malého dítěte může vyvolat zánět ouška, u dospělého většinou ne …
nepřihlášená Lila
Lila
Ahoj, tak malé taky neoblíkám doma punčošky pod kalhoty. A to máme někdy i 20 stupňů. Já zase poslouchám od svojeho taty , že ji mám dávat punčošky pod kalhoty, že ještě není léto… Ale v zá:,–(ě jejich dobré rady neposlouchám a dělám si to podle svýho. A to jsme za celou dobu nebyli ani jednou nemocní, když nepočítám dvě střední rýmy.