Problémy s imunitou u batolete

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
24.9.15 13:27

Problémy s imunitou u batolete

Řeším problém se synem (skoro 1,5 roku). Do 9 měsíců zdravé dítě, pak jsme se dostali do kolotoče chorob a vyšetření, ze kterého se nemůžeme nějak vymanit. V současnosti je sledovaný na imunologii a bere i preparáty, které by mu měly pomoci. Jelikož teď má ATB, tak o jejich účinku dost pochybuju.
Bohužel u něj každá rýma končí ATB - záněty středního ucha, záněty průdušek, zápaly plic…
Nemáte některá nějaký tip, jak mu pomoci?
A druhá otázka, byla jste některá s dítětem na vyšetření protilátek, které by měly být po očkování? Jak se to řešilo, když se dítěti nevytvořily? Řešil to stávající doktor, nebo vás odeslali na nějaké specializované pracoviště, kde se to řešilo s ohledem na zdravotní stav dítěte?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2144
24.9.15 13:45

Můžu jen doporučit přírodní vitamíny, pokud bys měla zájem vědět o které jde, napíšu název. Ale hned ho radši nenapíšu, ať nejsem osočená z reklamy :mrgreen:

Starší dcera měla do roku a půl třikrát ATB, slabou alergii na pyl (červené oči). Zkoušela jsem i colostrum, potom mi jedna uživatelka tady na eMiminu poradila tyhle vitamíny, upřímně jsem tomu zase tak moc nevěřila. Ale opravdu jsou super, dcera má přes 3 roky, nemocná byla už několikrát, ale vždycky bez ATB, dokonce i zánět močových cest se bez nich obešel :)

Moje mamka má chronický kašel už hodně moc let, nikdo neví z čeho. Dostala inhalátor (jmenuje se to tak? :oops: prostě takový to dýchátko, jak mají astmatici.) Koupila si vitamíny od stejné firmy a moc se jí to zlepšilo, inhalátor používá už jen ráno a večer, což je fakt úspěch. Vlastně ani nevím, kdy jsem jí naposledy slyšela chrchlat ;)

Až je mi trapně, jak to tady propaguju, ale dcerce a mamce strašně moc pomohly, tak mi příjde škoda se o dobré zkušenosti nepodělit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
24.9.15 13:47

Co syn jí? Je otužovaný? Co pije? Oblékáš ho adekvátně? Není zpocený? Není mu zima? Není moc hubený?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3355
24.9.15 13:47

Preparátů je hodně, každý věří něčemu jinému, každému zabírá něco jiného (aloe, imunoglukan, homeopatika…). Ale pokud už bere nějaké léky, tak bych se poradila s lékařem, který je dává. Vyšetření protilátek se dělá z krve- s odstupem po vakcinách, pokud se nevytvořily, tak se očkování opakuje-to nedělá imunolog, obvpooďák, imunolog by měl podle poruchy navrhnout schema. Záleží na tom, o jakou poruchu jde. Samozřejmě se očkuje, když je dítě zdravé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.9.15 14:10

@Pink Lady napiš, budu ráda.

@Lynette podle mě jí dobře. Vlastně pořád na mimi stravě, už nemixuju, ale denně má nejvíc ovoce a zeleninu. Vařím doma. Má maso, vejce a střídám nejrůznější přílohy. Cukry a pečivo prakticky nedostává. Mimo to má ještě UM a jogurty. Oblékám spíš méně.
Pije jedině ovocné sirupy, ale kupuju kvalitní bez přidaného curku a ředím o mnoho víc, než doporučují. Vlastně jen kápnu pro chuť.
Otužovat moc není kdy, když je 9 měsíců nemocný.
Hubený mi nepřijde, má pěknej pupek. V 15 měsících měl 81 cm a 9,5 kg. Od té doby jsme nevážili a neměřili. Na 18 měsíční jdeme za 2 týdny.

@BaMaK preparátům nevěřím. Teď už spíš něco přírodního…
Jinak vím, že se to dělá z krve. Jemu to budou dělat 3 měsíce po poslední dávce. Ale zajímalo mě, co nás čeká, když se zjistí, že očkování je na nic.

• Citovat
  • Upravit
2144
24.9.15 14:23
@Anonymní píše:
@Pink Lady napiš, budu ráda.

Je to od firmy OKG, vitamíny pro děti Factor Base Kids :palec: Kdyby sis je kupovala přes někoho, jsou dost drahé, tuším kolem 700. Osobně jsem se tam zaregistrovala a vstupní poplatek na rok mi vyšel o 40Kč dráž, než kdybych si objednala jedny vitamíny přes někoho ;) Přes net se to asi objednat nedá (funguje to asi jako Avon apod.) ale na facebooku ve skupinách typu „inzeráty na cokoli“ je hodně lidí, co to nabízí. Dceři zabraly za nějakých 6 týdnů :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3355
24.9.15 14:31

Nooo, aloe, imunoglukany…to je všechno přírodní. Pokud bude mít málo protilátek, očkování se budou opakovat-přesné schema záleží na imunol. poruše, na tom, jestli se vůbec nějaké protilátky vytroří, jak rychle…u různých poruch se doporučuje postupovat různě, u některých se očkoju všechno, co se dá, u některých j určité očkování zakázané…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
24.9.15 14:36

V 15ti měsících je 9,5 kg málo. Dej mu i pečivo a klidně i sladké aby nabral. Velký pupek mají i podviživené africké děti. U malých dětí je lepší když váží trochu víc než je ideál. Jí ovoce a zeleninu - pouze vařenou nebo i syrovou? Jak často je v kolektivu?

Jinak na imunitu je dobrá česnečka, med. POkud je dítě nastydlé a kašle, mažu mu hrudníček a záda na noc psím sádlem, dávám mu přes pyžamo pletenou vestu, na nohy teplý ponožky a pije čaj na průdušky s medem a scitronem - vždy se z toho rychle dostla. Priessnitzův obklad je úplný zázrak. Tady může pít vincentku - dala bych jednu malou skleničku denně v případě nemoci. Můžeš jí taky koupit ve spreji a stříknout do nosu při nachlazení - nebo mořská voda ve spreji - to je i jako prevence.

Zkus koupit rakytníkový čaj - naše děti ho milují a je zdravý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.9.15 15:08

@BaMaK děkuju.

@Lynette dala bych, ale on to nechce… Pečivo mu nejede. Občas si teda něco dá, ale málokdy a sladké mu moc často nedávám, protože ho nadýmá a zhoršuje mu spaní.
Průduškový čaj při nachlazení pije běžně, ale musím dochutit jeho sirupem, jinak to do něj nedostanu. Med nedávám kvůli alergii. Vincentku foukáme do nosu pravidelně + ji inhaluje, máme inhalátor a jak jsou probémy, tak inhalujeme.
Pokud má kašel, dělám sádelné zábaly, ty má od prvních obtíží. Pokud potřebuje vyhřát rýmu, má na doma slabší úpletové čepičky. Na doma má zásadně sametové tepláky, aby byl v teple.
Pokud je zdravý tak systematicky otužujeme.
S váhou jsme všichni spokojení, protože za léto hodně nakynul. Má i super stehýnka s faldíky. Ještě při 73 cm měl 6,9 kg a to byla katastrofa, takže teď dostává pochvaly, jaký je bucla :lol: Dřív jsem ho vykrmovala kaší, ale tu nějak už moc nemusí. Takže někdy dělám doma smetánky a dávám Choceňák. Někdy mu nadrobím do ovoce piškot, ale to tak 2× týdně.
Ovoce i zeleninu střídáme syrové i vařené. Ovoce převažuje syrové a zelenina vařená.
Mezi děti moc nechodíme, není kdy. V kolektivu nemají rádi věčné udlence

• Citovat
  • Upravit
1479
14.11.18 21:07

Mame to uplne stejne malej ma 2roky a porad nejake virozy a kazdá rýma taky konci pruduskama…ted to resime na ORL porád dokola atb ted navic dostal kapky kortikoidy takze taky parada! Jak to s vámi vypada ted?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí