Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Prosím poraďte jak na 9měsíční miminko, které se pere a vzpouzí při pokusu kápnout mu do nosu? Má ucpaný nos, rýmu, a chci mu ulevit, ale strašně se pere a já se bojím ho úplně „uzemnit“, aby se mě nebál:(. Nějaký grif? Moc děkuju.
Dite na zem, ty nad nej obkrocmo, hlavu mezi stehna. Jde takto nastrikat morska voda, odsat nudle odsavackou na lux i nasledne nakapat.
Dite nadseny nebude, ale plnej nos je vstupenka k dalsim nemocem, jako treba zanet stredniho ucha, ruzne kasle, prudusky…
@Ostružka taky uzemňuju a děti mě milujou. Uzemním, kápnu a utěším.
Co mu kapeš? malá měla první olejíček od atoku a dokud byla malá, tak po koupání jsme to docela zvládaly, když měla dobrou náladu a já jsem byla dost rychlá…
teď máme vincentku, nebo nosánek a to jí někdo drží na klíně a to jde trochu líp…
@Ostružka Také jsem musela vždycky uzemnit. Položila jsem si dítě na postel, nohu položila přes nožičky, jednou rukou držela ručičky a druhou kapala. Byl to vždycky boj, ale vyhrála jsem.
U dcery jsem zase měla problém s podáváním jakýchkoli léků. To musel pomáhat i manžel. On držel ruce a nohy, já držela otevřenou pusinku a druhou rukou jsem cpala léky, které mi vzápětí vyprskala
. To byla časy
. Ještě, že už to máme za sebou ![]()
Sednu si na matraci a dám nohy před sebe. Polozim si ho mezi nohy nožičkami k sobě. Jeho ručičky si pak dám pod své nohy, jeho nožky si dám kolem pasu a hodně se nad něj naklonim. Pak už jenom kapnout kapku. Nohy moc netiskni do matrace, spíš je sevři k sobě, zafixujes tak hlavičku.
Já zas od té doby co se malá začala bránit, tak ji zavinu pevně do deky. Rychle stříknu mořskou vodu, vysaji a kápnu kapky.
@Bibi239 Tak tak, taky jsem musela jít s hrubou silou. Kápnout / stříknout do nosu a pak odsávat.
@Ijaa píše:
Sednu si na matraci a dám nohy před sebe. Polozim si ho mezi nohy nožičkami k sobě. Jeho ručičky si pak dám pod své nohy, jeho nožky si dám kolem pasu a hodně se nad něj naklonim. Pak už jenom kapnout kapku. Nohy moc netiskni do matrace, spíš je sevři k sobě, zafixujes tak hlavičku.
Já jsem teda dávala děti nohama od sebe, kopaly jak koně ![]()
Díky moc, všem, tak já jdu do toho, doufám, že mě nedá do domova důchodců jednou za to
![]()
@Pipet píše:
Já jsem teda dávala děti nohama od sebe, kopaly jak koně
To není možný
Já ho právě trochu jakoby zalehnu, to nemá moc šancí.
@kerrankin píše:
Takhle to dělají v nemocnici, když proplachujou ty oční kanálky.
Mě takhle trhaly mandle. Moc si to nepamatuju, byly mi tak 3 roky, ale toho doktora, kterýho napadlo říct mi, že ze mě udělají kuklu si pamatuju dokonale ![]()
@Ijaa Kůň křížený s hadem, pokaždé ty nožky nějak přitáhnou k sobě a následně vší silou mě kopnou do hrudníku ![]()
Když byly nohama ode mě, mohly kopat podle libosti ![]()
Naštěstí už jsou oba celkem rozumní ![]()