Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ano, bud škrkavka a nebo roup - oni to poznají ze stolice - vyšetří vzorek a najdou třeba zárodky toho parazita… Dr ti pak dá léky.. a po dobrání budete kontrolovat stolici..
jinak na parazity ve střevech je dobrý česnek - tím nic nezkazíš - pomazánku, polívku, topinky s česnekem - jestli to do dětí dostaneš…
@jdukolem prosím tě a ta škrkavka může být takhle do červena zbarvena? já všude čtu, že jsou bílé, béžové..?
a hlavně jak to bylo dlouhý
jedné to vypadlo ze zadečku, ani nebyli na velké, jen čůrali…ale určo to vypadlo ze zadku jedné z nich…bývá jich ve střevech víc? to je hrozný…
A ještě prosím vás asi blbý dotaz…ale mladší chodí třeba celkem zásadně kakat večer. když tu stolici večer budu mít, to může být třeba ve sklenici do dalšího rána, než to odvezu DR??? jako aby šli ráno a ráno bych to mohla hned odvézt se asi netrefíme…a jak dlouho trvá, než zjistí, co to je???
Škrkavka vypadá jako silný silonový vlasec - je i taková stříbřitě průsvitná a stáčí se do spirály…tohle vypadá na tasemnici. Zkus ráno dítku kusem izolepy jaksi „sejmout otisk dírky“ - nevím, jak to napsat. prostě přiložit a odlepit, to do obálky. někdy se na to chytí vajíčka a jsou vidět pod mikroskopem.
@Poustevnice tasemnice
no, bylo to oválné, světle růžové, konce mírně zužené…bud to mělo články dokola nebo to byla ta spirála, nevím ted ![]()
dokdy jsou prosím výsledky???
@Anonymní píše:
@jdukolem prosím tě a ta škrkavka může být takhle do červena zbarvena? já všude čtu, že jsou bílé, béžové..?
a hlavně jak to bylo dlouhýjedné to vypadlo ze zadečku, ani nebyli na velké, jen čůrali…ale určo to vypadlo ze zadku jedné z nich…bývá jich ve střevech víc? to je hrozný…
bývá jich ve střevech líp a zkus si hodit do googlu obrázky - škrkavka, tasemnice, roup dětský a uvidíš cos viděla
př škrkavka to mohla být - jsou i do růžova
https://www.google.cz/search?…
@Anonymní píše:
A ještě prosím vás asi blbý dotaz…ale mladší chodí třeba celkem zásadně kakat večer. když tu stolici večer budu mít, to může být třeba ve sklenici do dalšího rána, než to odvezu DR??? jako aby šli ráno a ráno bych to mohla hned odvézt se asi netrefíme…a jak dlouho trvá, než zjistí, co to je???
zavřeš vzorek bud do nádoby kterou ti dá Dr a nebo normálně já nevím sklenička od přesnídávky a do igelitu a nejlíp postavit do chladu - třeba na balkon, aby to moc nesmrdělo
@iiiv nesbíraly…jsou celý den doma, jsou obě nastydlé…
@jdukolem koukala jsem, má to tvar jako škrkavka, oválná celá, mírně konce do špiček, akorát růžová…ještě se to hýbalo, hnus.
@jdukolem ok, děkuji, minimálně mladší půjde dnes večer,…
mně DR říkala, že nejvíce je to od domácích zvířat, máme psa a kočku… ![]()
@Anonymní píše:
Takový…akorát růžový celý
když rozklikneš můj odkaz tak zjistíš že ony jsou potvory i do červena.. prostě různobarevný..klidně to škrkavka být mohla..no to zjistí laboratoř
Ahoj,
dnes šli naše obě holky po sobě na WC, já pak šla po nich spláchnout a koukám, dole ve vodě ve WC byl nějaký červ
bylo to asi cca 10cm dlouhé, mělo to barvu jako žížala, tavě růžové a mělo to normálně vidět články. Nebyl to kousek něčeho, ale bylo to takto celé, konce to mělo zužené. hýbalo se to. tlusté to bylo asi 3mm, ne víc.

prosím o radu…
Bohužel jsme zazmatkovala a spláchla to a blbá nechytila. Volala jsem hned DR, mám chytit stolici od obou a přinést.
ale, NEVÍTE NĚKDO, PROSÍM, CO BY TO MOHLO BÝT, CO TAKTO VYPADÁ??? DR říkala, možná škrkavka…
ach jo, je mi z toho nějak divně…holky nic nebolí, jsou v pohodě…