Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobre rano, malej ma od vcerejska rymu. Nastesti mu to tece ven. ALE vzdy kdyz me vidi jak k nemu jdu s kapesnikem tak hulaka, kdyz mu utiram nos tak hulaka jak kdybych mu trhala hlavu. Nevim jak a cim mu nos utirat aby tak netrpel. Pod nosem mi mazu hojivou mast i kdyz se mi nezda ze by to mel odrene…nemate nejaky figl? Diky…
Neřekla bych, že trpí, prostě se mu to nelíbí. Nedá se dělat nic jiného, než co už děláš. Občas nos prostříknout mořskou vodou. A kdyby rýma netekla, tak odsávat. Takových rým ještě bude ![]()
Figl není jen si nenechá sahat na nos. Ale ten můj (17m) uvítá když mu to vytahnu vysavacem. Na to nekrici. Jinak kapesník, nebo prostrik mořskou vodou jeci jak tur.
Když neumí smrkat, tak bych odsávala, nejlepší je odsávačka přes vysavač a koupit kapky s mořskou vodou
Odsávej, takhle malej ještě smrkat neumí. Jinak u nás se ječí, jen co vezmu odsavačku do ruky ![]()
@martina.se píše:
Odsávej, takhle malej ještě smrkat neumí. Jinak u nás se ječí, jen co vezmu odsavačku do ruky
u nás taky
dává si ruce před pusu, ale dělá to jen mě, tatínkovi drží ![]()
Diky. Jenze on to ma uplne tekute, kazdych pet minut to ma az na brade. Takze odsavat vazne nema smysl. Odsavame kdyz ma rymu zarazenou…
@Jarr Netrpí, prostě to jen děti do určitýho věku nesnáší. Sama o sobě je rozmrzí ta rýma a ještě je matka neustále otravuje s kapesníkem a odsávačkou. Vydrž, přejde to.
@Jarr Můj řve ve dvou letech i když mu třeba chci namazat odřeninu něčím absolutně neštiplavým. Při rýmě chrochtal jak prasátko, ale odsát se nechal jen násilím. Prostě hysterka… Pokud jde o ošetřování, tak dítěti vysvětlím úkon, co se bude dít a proč je to důležité, poprosím o spolupráci, ale tím to hasne. Rozhodně s ním nediskutuji, jestli se mu chce nebo nechce smrkat či jíst medicínu. Pokud nespolupracuje, nastává pacifikace silou.
@Jarr píše:
Diky. Jenze on to ma uplne tekute, kazdych pet minut to ma az na brade. Takze odsavat vazne nema smysl. Odsavame kdyz ma rymu zarazenou…
malej taky měl tekutou rýmu, vždycky to vyprsknul až na bradu, ale pak jsme mu to ještě odsáli a v odsávačce ještě měl dost, aby se mu aspon na chvíli ulevilo a měl čistý nos, taky at hodně pije, dříve se rýmy zbaví
@Svistice píše:
@Jarr Můj řve ve dvou letech i když mu třeba chci namazat odřeninu něčím absolutně neštiplavým. Při rýmě chrochtal jak prasátko, ale odsát se nechal jen násilím. Prostě hysterka… Pokud jde o ošetřování, tak dítěti vysvětlím úkon, co se bude dít a proč je to důležité, poprosím o spolupráci, ale tím to hasne. Rozhodně s ním nediskutuji, jestli se mu chce nebo nechce smrkat či jíst medicínu. Pokud nespolupracuje, nastává pacifikace silou.
přesně
u nás taky tak, u všeho vyvádí, ale od tatínka se nechá, snažím se vysvětlit, pokud nespolupracuje, má smulu