Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Maminky prosím o radu. Naši malou (tři a půl roku), poslední dobou často trápí bolest v tváři. Většinou ji to popadne v noci, přes den si nikdy nestěžovala. Dnes v noci zase hrozně plakala a ukazovala na vnitřní stranu tváře, dala jsem nurofen, ale nějak výrazně nezabral. Od zubů by to být nemělo, byly jsme na kontrole, ptala jsem se na to a doktor neshledal žádnou příčinu. Momentálně má tedy rýmu, ale už jsme tuto situaci zažily za poslední měsíc několikrát a to byla zdravá.
Kdyz mel muj citlivy chlapec jednou desnou bolest tvare, tak to nakonec bylo stredni ucho.
Afty ani nic podobného. Zajímavé je, že ráno už ji nikdy nic nebolí. Ale v noci pláče skoro v kuse ![]()
@vlastah muze byt od ucha (zkus prohmatat ucho a za uchem a dolu ke krku a k tvari), zanet dutin, atd. Zajit k dr. a pripadne na ORL, rtg.
Rýma bolest tváře…vychází mi z toho ucho, zánět středouší nebo dutin
@vlastah Dobrý den, mohu se zeptat, jak to tenkrát dopadlo? Mám teď stejný problém. Dcera ma zánět nosohltanu a 2 noci si stezuje na bolest tvare. Zub ji prý ale nebolí. A aft tam nevidím. Děkuju
Zdravím a prosím taky o radu. Dítě bolí tvář zevnitř, má to asi trochu nateklé, ale aft nebo něco takového tam nevidím, nic jiného neboli, rýmu nemá. Může to být i bez rýmy zánět ucha nebo dutiny? A co s tím? Chlazení nepomáhá, zvažuji nurofen, aspoň na noc?
@Anonymní píše: Více
Pokud kvůli bolesti nebude moct usnout nebo se bude bolestí budit, tak bych něco na bolest dala. Jinak ne. On teda Nurofen je snad i protizánětlivý, tak zvaž sama. A kolik je dítěti let?
@Janča6 píše: Více
4 roky. Že ji bolí tvář si stěžovala už včera před spaním, nic jsem tam neviděla (ani nateklé mi to nepřišlo, to až dneska), ráno a přes den nic neříkala, zase až teď večer a to už brečí že to bolí hodně ![]()
@Anonymní píše: Více
Když vyloženě brečí, že to bolí hodně, tak bych nejspíš analgetika dala. Já často nedávám ani na horečku 40. Ale na bolest, zvlášť silnou a když nemůžou spát, dávám.
@Janča6 píše: Více
Ještě uvidím jak ji půjde usnout, kdyby ne tak ji něco loupnu. Chvíli to vypadá v pohodě a pak zas přijde s brekem že to bolí, tak nevím. Je to divný…
Holky. Syn 3 roky má 4 dny trochu nateklou tvář. Neni to teda nic extra ale když se na to podívám a vím o tom tak to jde vidět. Ptala jsem se na to asi 4 lidi a všichni mi to potvrdili. Syn si na nic nestěžuje, nic ho nebolí Jediny co tak asi 3 dny pořadně nejedl. Žádná teplota, průjem. Byli jsme u dětské a ta řekla že otok je malý ale nic nenašla vsechno čisté a poslala nás k zubaři. Ten taky nic nenašel zuby i dásně v pořádku. Mame za týden kontrolu. Nevíte někdo z čeho by to mohlo být popřípadě kam se ještě obrátit? Asi nic moc s tím neudělám když je bez bolesti, teploty a zarudnutí. Jsme z toho trochu nervózní protože syn do ted mel jen nějaké extra nemoce, že mam strach co se to zase objevilo.