Ploché nohy u dětí

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
15453
18.9.15 23:32

Ploché nohy u dětí

Dcera má ploché nohy. Chodíme na ortopedii a máme vložky do bot. Cvičíme. Ale… bohužel žádnou změnu nevidím. Pomohlo vám něco? Co? V jakém věku? Nebo je to marný boj?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
brko
18.9.15 23:46

Zkusila bych barefoot obuv.

• Citovat
  • Upravit
555
18.9.15 23:55

Mi muj fyzioterapeut rekl, ze do 3 let veku ditete je normalni plocha noha, klenba se tvori az poté. Nemely by byt zadne vlozky ani polstrovani v botech, nezdravejsi je chuze naboso/v ponozkach/v „bosobotech“ („dobra vlozka, spatna nozka“ - svaly na noze se maji posilovat a formovat samostatne, kdyz se necim podeprou, tak nedochazi k posileni a to potom muze vest k dalsim problémům)… Chodila jsem na rehabilitace, protoze mam problémy s kyclema a musi rict, ze za ty 3 mesice, co nechodim v uzasnych zdravotnich vyztužených pantoflich :D se mi trochu zmenil tvar nohy, citim, ze se mi posilily vazy kolem kotniku a kycli a celkově se mi spravilo drzeni tela a rozlozeni vahy :pankac:
Aneb jak pisi na strankach „bosych bot“ - noha je dokonaly system svalu a nervu sam o sobe, neni treba ji necim podpirat

Edit: Je mi 18, takze zmena a zlepšení je mozna v každém veku, nikdy neni pozde :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
19.9.15 07:41

Podle mě je to marný. Mám nohy děsný, v barefootech se mi po pár měsících rozplácly ještě víc, ale co se týče nošení, tak je to fakt až orgasmický pohodlíčko :P Malá má nohy jak přes kopírák. Boty nosí normální - některý z dětské obuvi, některé tenisky, kde to jde, tak vytrhávám i ty „srdíčka“ teď jí noha rostla děsně rychle, tak na podzim má sportovní, vyšší adidasky, na zimu má super lehounký a ohebný Ecco a na jaře koupím i jí barefoot. Jinak já nejsem nijak militantní, nosím i elegantní a moderní boty co jsou tuhý. Stejně tak ona nebude mít jen barefoot. Tedy pokud na tom nebude trvat. Peníze jsou to teda děsný. Jo a v tomhle věřím na genetiku, bohužel :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15453
19.9.15 08:12

@Run Má nejen plochý nohy, ale i valgozitu patních kostí. A to vypadá opravdu hrozně. Bojím se, aby neměla problémy se zádama. A nevím, co je dobře. Slyším názory - chodit s vložkou do bot, vysoké pevné boty nebo chodit naboso. Co z toho je lepší? :nevim: Děsí mě, že máš po nošení barefootů nohy ještě horší. Myslela jsem, že bych je zkusila. Já fakt nevím, jestli je nějaká šance na zlepšení nebo je to jen marný boj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
19.9.15 08:33

@Sára 1 Máme v rodině tři děti od 5 do 10 let s plochýma nohama, nosí a vždycky nosily boty s žirafou, ploché nohy se u nich řeší už několik let, takže mají i speiální vložky a zlepšení je prý podle jejich maminek nula. Takže z tohoto pohledu to vypadá jako celkem marné. Syn sice zatím (ťuk ťuk) žádnou vadu duignostikovanou nemá, ale po téhle zkušenosti z rodiny jsem si řekla, že zkusím jít taky částečně cestou barefoot. Syn má na doma kožené capáčky, celoroční barefoot Kidofity (ty má ale nově a zatím v nich byl párkrát), tenisky a sandály má normální nebarefoot a přes léto chodil skoro pořád, i venku, naboso.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8284
19.9.15 08:45

Moje děti mají taky všechny špatné nožky - valgozita kotníků, ploché nohy.
Podle naší paní fyzioterapeutky kam chodíme je to geneticky dané a ať budou nosit jakékoliv boty, stejně se to tím nezmění.
My už leta děláme kvůli těm nohám kde co a výsledek nula nula nic, takže asi tak :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
19.9.15 08:51

Sestra je fyzioterapeutka a nošení ortop vložek či zpevněných bot u plochách nohou nemá ráda. Říká, že je to pasivní opora, která ve výsledku ty svaly a vazy a vůbec podpůrný aparát nohy ještě zlenoší. Ona je pro to chodit co nejvíc bosí, i po doma, nebo v ponožkách. Samozřejmě s respektem k počasí. A samozřejmě cvičit a co nejvšestrennější pohyb celkově.
Jinak ještě existují speciální ortop. vložky, které jsou na míru a jsou jakoby gelové. To znamená velmi komfortní nošení. Navíc se jaksi přizpůsobí tělu, fungují prostě jinak než běžné vložky. Ale jsou hodně drahé a bohužel si ted nemůžu vzpomenout na jejich název.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15453
19.9.15 09:34

@Klementyna Přijde mi, že dcera má nohy jako tatínek - a ten je má teda příšerný. Měla to špatný už od miminka. Doufám, že u druhého dítka to bude lepší. Zatím nožičky vypadají dobře. Takže taky výsledek žádný. Mohla bych s ní cvičit víc, ale jestli to k něčemu je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15453
19.9.15 09:37

@pe-terka Dcera chodí doma nejradši bosa. Tak si říkám, jestli to není špatně a neměla bych to udělat naopak - aby měla pořád boty a vložky do bot.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8284
19.9.15 09:39

@Sára 1 Cvičení není k ničemu. Však čemu by mohlo pomoct, když dítě 2× denně deset minut začvičí nějaké cviky na nohy, když potom každičký došlap nohou během celého dne bude špatný?

Můj manžel má taky špatné nohy, totál ploché a celkově hrůza. Oni to po něm zdědili, nedá se nic dělat :nevim:

Edit: napsala jsem to špatně - chci říct, že každé cvičení je samozřejmě dobré! Lepší cvičit než necvičit. Ale co se týče noh, zlepšení bych tam moc nečekala, to jsem tím chtěla říct.

Příspěvek upraven 19.09.15 v 09:45

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
19.9.15 09:41
@Sára 1 píše:
@pe-terka Dcera chodí doma nejradši bosa. Tak si říkám, jestli to není špatně a neměla bych to udělat naopak - aby měla pořád boty a vložky do bot.

ségra by ti řekla, at ji necháš chodit naboso, že pro svý nožky dělá to nejlepší. Řekla to totiž i mě, když jsem se jí ptala na své děti. Jinak naše děcka jsou taky platfusáci(genetika), ale postupně se jim to vylepšuje. Dodržuji zásady mé sestry, popsané výše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8284
19.9.15 09:41
@Sára 1 píše:
@pe-terka Dcera chodí doma nejradši bosa. Tak si říkám, jestli to není špatně a neměla bych to udělat naopak - aby měla pořád boty a vložky do bot.

Doma bosá je správně! Nohy by měly chodit bosé (bez bot) co nejvíce.
Ale bylo by dobré, aby nebyly doma jen tvrdé plochy - chtělo by to i nějaké koberce, měkké lino a podobně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
19.9.15 17:42

Ale pozor, já se špatně vyjádřila. Nohu mám rozplaclejsi v tom smyslu, že je širší a větší. Ne plossi. O barefootech je tu denicek. Pak dám odkaz. Moc je chválí, ale tohle tam zmiňuje taky. Jenže u mých nohou to bohužel znamená skoro nemožnost obout jakoukoliv modernější dámskou obuv :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15453
19.9.15 22:12

@Klementyna Doma máme právě plovoučku a dlažbu. Koberec nikde. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie