Zpráva z ORL

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
10142
17.9.15 16:59

Zpráva z ORL

Hezký den,

prosím někoho o vysvětlení této zprávy z ORL. Byla jsem s malou, nna kontrole nosních mandlí (kvůli častému počůrávání v noci). Dcera má ADHD, je obecně hodně taková roztěkaná, ale dětská nás poslala i na ORL na vyšetření nosních mandlí. Co mne ale zaujalo, je, že DR mi říkala na ORL, že dcera má pravé ucho trochu „posunuté“ nebo co…a ve zprávě je pak tympano vlevo A, vpravo C…právě na toto se chci zeptat, co to je. C znamená poruchu eustachovy trubice a nikde se nemohu dočíst, co tato porucha způsobuje - nějaké záněty, hůře slyší…??? Nás ještě v listopadu čeká foniatrie, kvůli tomu ADHD. Ale co znamená tot, vyvvětlí mi, prosím, někdo???
zpráva pod textem…jinak se DR ptala, jestli dcerka marodí, tak ji říkám, že právě skoro vůbec, zánět ucha neměla nikdy, ani moc rýmy, tak 3× do roka a malinko…
ještě možná dodám, že dcerka má možná ted malinko rýmu, nebo se o ní něco pokouší…měla rýmu minuoý týden necelé dva dny (mívá ji takto krátkou) a možná se to v ní ještě trochu pere a má možná trochu ucpaný nos…my všichni jsme trochu nakřáplí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30393
17.9.15 17:19

Tympanometrie je vyšetření, při kterém se měří výchylka bubínku při změně tlaku ve středouší a lze tak nepřímo odvodit průchodnost Eustachovy trubice. Není to vyšetření sluchu. Tympanogram typu A znamená, že ve středním uchu je vzduch a normální tlak, tympanogramy typu B a C znamenají, že ve středouší je pravděpodobně tekutina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10142
17.9.15 17:28

@hanka.br. a ta bývá způsobena čím? může to být k nachlazení?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30393
17.9.15 17:32
@Petttruše píše:
@hanka.br. a ta bývá způsobena čím? může to být k nachlazení?

Tekutina ve středouší vzniká při nedostatečné funkci Eustachovy trubice, ale je možné, že i z jiných příčin. To se musíš zeptat lékaře, nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10142
17.9.15 18:04

@hanka.br. ok, tak děkuji moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie