Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Sára 1 Já vím, že je dneska moderní koberce nemít, ale pro nožky dětí jsou přímo blahodárné. Proto jsme dali koberec do pokojíčku, aby v tom svém nejhlavnějším teritoriu ho měli. Plus ještě budu kupovat kusový do obýváku, na místo, kde si též často hrají.
Zkus zapřemýšlet, jestli by u vás taky nešel někam pořídit ![]()
@Run Aha, tak to jsem to špatně pochopila. Ale - je to vlastně dobře, že je noha širší a větší???
@Klementyna V pokojíčku má jen takový kusový koberec. Ale je slaboučký, tak nevím, v čem by to mělo být lepší. No a skoro na něm není.
@Sára 1 ano, třeba namátkou zde máš i názorný obrázek http://www.vivobarefoot.cz/…-zdrave-nohy
a tady deníčky, dva díly ![]()
https://www.emimino.cz/…ootam-12023/
https://www.emimino.cz/…am-ii-12305/
Podle toho obrázku mám nohy správně, mezi palec a ukazováček bych nacpala další prst. Jenže jsem ženská, taky bych si někdy vzala elegantní boty, jenže bohužel, no
Už takhle nosím 42/43 občas se narvu do dobrýho tvaru do 41.
@Run A jaké boty máš? Už kolikrát jsem zvažovala, že bych si nějaké koupila, ale tady v okolí jsem nenarazila na obchod, kde by je měli. A přes internet boty, které nezkusím, objednávat nechci. No ale já teda potřebuju boty na podpatku, abych nebyla tak mrňavá a vypadala hubenější. ![]()
@Sára 1 na podpatku nikdy nebudou barefoot
zkus si nejdřív něco pročíst
Já mám barefoot jen tenisky, jinak nosím normální boty, já už toho moc nezachráním ![]()
@Sára 1 píše:
@Klementyna V pokojíčku má jen takový kusový koberec. Ale je slaboučký, tak nevím, v čem by to mělo být lepší. No a skoro na něm není.
Lepší slaboučký, než žádný. Je to lepší v tom, že ten nášlap nohou je měkčí, není to takový náraz a otřes pro ty kosti.
@Sára 1 Jestli nemůžete nebo nechcete mít koberce, zkus dítěti pořídit nějaké vícevrstvé kožené capáčky. My máme doma jen hrací koberec a pěnové puzzle pro děti, jinak parkety a dlažbu, takže jsem ze stejného důvodu koupila pro syna capáčky Dadoos, mají v podrážce vrstvu pěnové pryže, která je měkká a pružná, takže si myslím, že aspoň částečně zvládnou ten koberec suplovat a zjistit měkký nášlap.
@Run Nemyslela jsem to tak, že chci barefoot na podpatku. Myslela jsem to tak, že do města prostě klasický boty. Jednu dobu jsem nosila hodně podpatky, ale teď s dětma už moc ne. Přece jen ty puchýře byly kolikrát hrozný (zespodu - takže každé došlápnutí bolest) a s dětma to fakt nedávám. Nevím, jak moc bych je využila. Nejvíc využívám boty, které jdou rychle a jednoduše nazout. Jaké konkrétně boty máš? Zrovna dneska jsem si říkala, že ty jedny pantofle jsou jak barefoot
Slabá podrážka, cítím kamínky a nachodila jsem se v nich hodně - i na horách jsem je měla - sice neplánovaně. Jsou fakt pohodlný.
@Klementyna Nojo, když ona na tom koberci skoro není. A jinam se mi kusový koberec nehodí.
Ja ted zacnu synovi (2,5 let) ploche nohy tejpovat ( zadej si na netu tejpovani plochonozi). Melo by to podporit praci klemby. Tak uvidime. Na rehabku mi rekli, ze mame cvicit medvedi chuzi a lezt po ctyrech. Az pry zacne spravne zapojovat brisni svaly, srovna panev a pak i nohy! Blbost!!!
Jsem skepticka a myslim, ze diky dedicnosti nepomuze nic. Ja chodila a chodim furt a vsude bosa od narozeni (mama mela stejne problemy, tak za me take bojovala), nosila jsem vlozky a bylo to uplne k prdu. Ted uz mam o cislo vetsi nohu nez driv, uplna placka a k tomu haluxy. Barefooty mam taky. Je to jen reklama, nic to nezlepsi, spis naopak - alespon v asfaltove praze.
Jeste k tem barefootom. Mam dvoje fivefingers od Vibramu. Tzv. prstove boty
Vždy jsem byla pouze čitatelkou a od dnešního dne jsem se musela registrovat. Dnes jsem u syna zjistila, že má ploché nohy, nějaké nové typy? Nemáte nějaké zkušenosti, pročítám si weby a těch informací je ohledně toho tolik.