Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky holky, mám veliký dotaz. Včera paní doktorka předepsala našemu synovi kapky Pamycon. Má hodně tekutou rýmu. Řekla nám že, máme dávat 1 - 2 kapky do každé nosní dirky. Jenže Já jsme zjistili, že při zmáčknutí kapek výteče víc jak jedna kapka. Po přečtení příbalového letáku jsem zjistila, že vstřebání většího množství přípravku může způsobit vážné zdravotní komplikace. Mám hrozný strach aby se našemu broučkovi mojí vinou něco vážného nestalo. Prosím máte některá stejnou zkušenost a můžete mě uklidnit nebo se mám opravdu bát?
Všem děkuji za odpověď.
@ppeettwwaa po jednom dni se fakt nic nestane. Tolik kapek tam zase nekápne, neboj. Byla bych v klidu. ![]()
To bych vůbec neřešila, jestli je o kapičku víc. Pokud mu do nosíku nenaliješ půl flašky, nemusíš se bát. Je to chyba aplikátoru. Snaž se, aby se množství přibližovalo jedné kapce, ale někdy je u malých dětí ta aplikace složitá a s tím se musí počítat. Já jsem si třeba někdy nebyla jistá, jestli kapka skončila v nosní dírce, tak jsem pro jistotu kápla ještě jednou. Nikdy se nic nestalo.
@ppeettwwaa jak pisou holky, z tech par kapek navic se mu nic nestane. Neboj
.
Jenže Já to zjistila až teď druhý den asi po páté aplikací.
Jsem to ale matka ![]()
Budte uplne v klidu, ja to takhle CELE vykapala asi za 4 dny (fakt pitomy kapatko) a takz jsem se desila a volala na toxiko linku a tam mi rekli, ze ok a dceri se opravdu nic nestalo
Přidávám se - taky to vždycky zmáčknu a vyteče toho víc jak kapka a nikdy se dceři nic nestalo - a to má Pamycon tak 2× do roka, poprvé jsem to kapala když jí byly 2 měsíce… To kapátko je fakt hloupě udělané.
Fakt v pohodě. já to taky dětem kapu podle oka
to je první nemoc u prvního dítěte, co? časem se staneš otrlejší ![]()
Holky moc Vám všem děkuji
uklidnili jste mě. Já Vás tu nemít, tak se z toho asi zblázním.
Přesně tak. Moje první dítko
Někdy jsem fakt ze všeho vyplašená a stresuju se ![]()
@ppeettwwaa píše:
Přesně tak. Moje první dítkoNěkdy jsem fakt ze všeho vyplašená a stresuju se
To je naprosto normální.
Taky jsem byla ze všeho hotová, teď je to už v klidu. Až bude dítko trochu starší, uvidíš, že ti to tak nepřijde - u miminka je člověk ve stresu, to je jasné. Ať jste brzo fit! ![]()
Holky, prosím o uklidnění, jak je to s tím Pamycoynem když je dá nějaká velká dávka? Kapu od včerejška. Při první aplikaci to nekapalo, tak jsem zmáčkla a šlo to, tak si říkám paráda, musím mačkat, jenomže dneska jsem odpoledne zjistila, že jsem ji dala asi 7 dávek (2× do každé dírky) a přes půl lahvičky v pr…
Už si ani přesně nepamatuju kolik tam toho bylo, ale myslím, že tam píšou 10 ml tekutiny, zústalo mi tam tak 4
Volala jsem teda ne pohotovost že v pohodě, ale i tak mám strach
Může se jí něco stát? Moc děkuju za odpovědi
Doktorům na pohotovosti nevěříš, ale ženskejm z emimina jo
Ne, nic se neděje. A příště se ptej buď doktorů nebo v lékárně. Tady ti taky můžou říct, že z jí z toho nosu vyroste kouzelná fazole.