Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Pruhovaný_mýval samozřejmě že lékařům na pohotovosti věřím, jen jsem se chtěla zeptat těch co mají podobnou zkušenost. Nechápu proč tak útočne, ale i tak díky.
@Whizzy píše:
@Pruhovaný_mýval samozřejmě že lékařům na pohotovosti věřím, jen jsem se chtěla zeptat těch co mají podobnou zkušenost. Nechápu proč tak útočne, ale i tak díky.
Promiň, nechtěla jsem, aby to vyznělo až tak útočně. Nicméně jednotlivý zkušenosti uživatelek nemají v podstatě žádnou relevantní výpovědní hodnotu. Jejich děti naprosto nemusí reagovat citlivě, a zrovna to tvé ano. Stejně tak, jako když se jejich děti osypou a otečou (i třeba bez souvislosti s lékem, že třeba sežralo jahody), a zbytečně tě pak vynervujou. Tyhle věci řeš nejlépe v lékárně, tam jsou na léky odborníci, potažmo u lékaře
Vyhneš se pak zavádějícím informacím. A ještě jednou se omlouvám za ostrost reakce. Ale myslím si, že by se lidé měli naučit ptát se na správných místech. Vím, že ses ptala lékaře, takže to principiálně není tvůj případ, ale jsou ženský, který se prvně ptají tady, a pak teprv odborníka. A kdyby to nebyl neškodnej Pamycon, a ženy by tu třeba špatně poradily, snadno se může stát neštěstí
@Pruhovaný_mýval proboha vy zamindrakovane opice, uz me vytacite jak se tady porad rozcilujete kdyz se nekdo na neco zepta ( dost zvlastni na diskuznim foru ze?
) Treba ma nekdo stejnou zkusenost, byl s tim u doktora tak muze poradit. A uprimne po mych zkusenostech ja teda doktorum z pohotovosti moc neverim takze bych si to taky overovala i jinde ![]()
@Whizzy Jinak pardon, k tematu nic nevim ale ty stupidni radoby vychovne komentare uz me nebavi ![]()
@k.a.t.u.s.i.k píše:
@Pruhovaný_mýval proboha vy zamindrakovane opice, uz me vytacite jak se tady porad rozcilujete kdyz se nekdo na neco zepta ( dost zvlastni na diskuznim foru ze?) Treba ma nekdo stejnou zkusenost, byl s tim u doktora tak muze poradit. A uprimne po mych zkusenostech ja teda doktorum z pohotovosti moc neverim takze bych si to taky overovala i jinde
@Whizzy Jinak pardon, k tematu nic nevim ale ty stupidni radoby vychovne komentare uz me nebavi
Protože už jsem viděla případy přiotrávenejch dětí, kterým slepice na veřejnejch fórech, co o tématu nic nevědí, nakukaly, že je všechno cajk a jejich děcka byly v pohodě, proto. Protože ty děti třeba i umřely. Že mi do práce choděj vynervovaný mámy, který se dočetly kdejakou pitomost, a teď jsou z toho na prášky. Když nevěříš doktorům, tak komu? Šamanovi, nebo tomu, co ti vyjde v křížovce?
@k.a.t.u.s.i.k tak sem nelez… @Whizzy mě lékařka radí prokapávat hodně, nepíše ani počet kapek. Dcerka hodně trpí na žluté rýmy, zatím reakce nebyla žádná. Uvidíš sama. Hlídej ji, ale myslím, že to bude v pohodě. Taky potřebuju na týdenní léčbu dvě lahvičky.
Teda takovou diskuzi jsem rozjet nechtěla.
Za mě osobně se vždycky ptám na místech kde tomu rozumí lékaři a pod., pokud jde o zdraví a vážnější věci, ale člověk chce znát i zkušenosti ostatních, ikdyz jak píše @Pruhovaný_mýval každé dítě reaguje jinak. Je fakt že taky hodně čtu a jsem potom z toho akorát vvnervovana, ale jaksi mi to prostě nedá
ach ta dnešní doba ![]()
@Pruhovaný_mýval psala jsem doktorum z pohotovosti, ti se vzdycky tvari jakoby je do te prace nekdo nutil a moc se jim ti pacienti resit nechcou
@Janli lozit by sem nemel tomu, komu vadi kdyz se tu nekdo na neco zepta ![]()
@k.a.t.u.s.i.k @Janli lozit by sem nemel tomu, komu vadi kdyz se tu nekdo na neco zepta
Co to, toto? ![]()
@Pruhovaný_mýval píše:
Doktorům na pohotovosti nevěříš, ale ženskejm z emimina joNe, nic se neděje. A příště se ptej buď doktorů nebo v lékárně. Tady ti taky můžou říct, že z jí z toho nosu vyroste kouzelná fazole.
@Whizzy
Náš malý ho měl už několikrát, do oška. (na konci července bude mít 2 roky). Jelikož do ucha nevidím, kapu od oka a žádný problém. Tak bych to nějak nehtotila.
@k.a.t.u.s.i.k píše:
@Pruhovaný_mýval psala jsem doktorum z pohotovosti, ti se vzdycky tvari jakoby je do te prace nekdo nutil a moc se jim ti pacienti resit nechcou@Janli lozit by sem nemel tomu, komu vadi kdyz se tu nekdo na neco zepta
a přesto toho bude otrávenej doktor na pohotovosti vědět nesrovnatelně víc, než maminky na emiminu, a s největší pravděpodobností ti to dítě nezabije. Nikomu nevadí, že lidi chtějí diskutovat, ale je velkej rozdíl diskutovat o tom, na jakou barvu si vymalovat obývák, a o věcech, který jsou ze svý podstaty strašně nebezpečný, což léky prostě jsou. A na o je potřeba důrazně upozorňovat. co kdyby se to dítě předávkovalo něčím nebezpečným… Co o tom tady ty mamky můžou vědět. Kulový, ale spousta z nich velmi rádo poradí.
@k.a.t.u.s.i.k ty jsi psala??? Jak má doktor udělat diagnózu on line? Chápeš, že on má za svoje rozhodnutí odpovědnost a pokud poradí špatně, ponese za to následky?
To nejsou šamani, aby věštili z fotky…
@Janli vubec jsi to nepochopila… nee ze jsem si vypisovala s doktorama ale pani me narkla ze neverim doktorum, ale ja v predchozim prispevku psala ( napsala ) ze neverim doktorum na pohotovosti s kterymi druha pani resila ten svuj problem, nemam s nimi dobre zkusenosti, @Pruhovaný_mýval a nejde o to ze by byli jen neprijemni, muze byt neprijemny jak chce ale kdyz me v noci posle domu ze mi nic neni a ja na druhy den skoncim na sale tak k nim proste duveru nemam to je cele ![]()
@k.a.t.u.s.i.k píše:
@Pruhovaný_mýval psala jsem doktorum z pohotovosti, ti se vzdycky tvari jakoby je do te prace nekdo nutil a moc se jim ti pacienti resit nechcou@Janli lozit by sem nemel tomu, komu vadi kdyz se tu nekdo na neco zepta
Reagovala jsem na toto… co jsem jako nepochopila?
@Whizzy řekla bych, že spíš ne. taky se mi pravidelně stávala, že jsem kápla víc. je to lokální